Reklama

Reklama

Hollywoodská hvězda CHRIS ROCK (Smrtonosná zbraň 4, Česká spojka, Sestřička Betty) je podepsán pod touto komedií z vězeňského prostředí nejen coby představitel hlavní role, ale také jako scenárista a producent. Před kameru se mu podařilo dostat takové celebrity, jako jsou Halle Berry, Ice-T nebo basketbalová superstar Shaquille O´Neal.
Albert Brown a jeho kamarádi Rip a Otis jsou ctižádostiví rappeři, kteří zkusili každý trik, aby pronikli do hudebního průmyslu. Sláva se ale stále nedostavuje, a tak tato trojice přejde na gangsterský rap. Využít k tomu chtějí jméno MC Gustoa, místního zločineckého bosse, jenž sedí ve vězení. Ten se však o chlapcích brzy dozví a plánuje pomstu, která by mu měla přinést podíl na zisku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Zábavná rap komedie, kterých není opravdu nikdy dost. V cameo rolích se mihne docela dost rapových ikon (Ice Cube, Eazy-E, Ice – T). Obsazení je povedené, obzvlášť když vás baví Chris Rock. Ústřední „Gangsta Rap Song - Straight Outta Locash „ se mi líbil a i klip se povedl ;-). Já se doopravdy výborně bavil, ale jak říká uživatel Flipper, film se dá odstřelit klidně i odpadem!. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná ujetina, naprosto úžasná jízda, jak já se bavil... Počkat, počkat, hodně se pletu, to jsem měl namysli úplně jiný film, poněvadž tohle byla hrozná krávovina, absolutně nevtipná komedie, která snad může pobavit jen cílovou část diváka, což všichni víme, kterou mám namysli. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý klenot (paradoxne pochopiteľne) medzi hudobnými paródiami. CB4 – kvalitná satira disponujúca komplexnou znalosťou predmetného hudobného žánru a obdobia. Paroduje vznik a vzostup hip-hopovej formácie N.W.A a v tomto ohľade je tak presná, že môže byť rovno považovaná za alternatívny komediálny biopic. Taktiež svojim spôsobom zaujímavo mapuje presun popularity na subžáner gangsterského rapu. S nekonečnou náložou odkazov. Zároveň je ale v mnohých scénach až prehnane stupídna a debilná, často na úrovni spodiny humoru typu filmy dvojice Jason Friedberg & Aaron Seltzer. Čo je ale na druhej strane potešujúce – existuje aj jeho klon, bez toho dna záchodového humoru, s väčšou porciou zmienok a celkovo lepším uchopením s okúzľujúcim, podmanivým názvom – The Glockumentary. Vo všeobecnosti Cell Block 4 aj napriek tomu veľmi cením a fanúšikom tejto bangerskej muziky rád odporučím. "The revolution must be marketed."  ♪♫ (x) (2014) (28.2.2019) (19.5.2021) (28.7.2023) ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

No já jsem se teda ani jednou nezasmál a ani jsem nad tim nepřemýšlel, že bych někde měl. Ono to je totiž drama tohle vůbec dokoukat. Nějaká parodie na N.W.A. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek zabývající se mladou černošskou komunitou a jejich oblíbeným hudebním stylem zvaném rap. Příběh svojí jednoduchostí už tehdy musel působit značně obyčejně. Tři pubertální kamarádi se chtějí prosadit s běžným rapem, což nepřináší výsledky. Vsadí tedy na gangsterský rap a ten jim naopak přinese jenom problémy. Ne, žádné mohutné střílečky, žádné drsné hlášky, nic napínavého. Jen jemně lehká komedie. A tak je to takovým vyzněním určeno spíše pro děti a mládež, neboť kromě moralizování má celý koncept i výchovný charakter. Hlavně se objasňuje a filozofuje o rapu jako takovým, což ve finále vypadá, že o to zřejmě hlavně šlo. Soundtrack není špatný, ale na takové téma by mohl být přeci jen o něco obsáhlejší. Jedná se tedy o skromný spíše odpočinkový počin, na který se dá bohužel velmi rychle zapomenout. ()

Reklama

Reklama