Reklama

Reklama

Killing Joke, The

Krátkometrážní / Akční / Horor / Thriller
Argentina, 2011, 16 min

Obsahy(1)

Mladá žena v červených šatech nalezne na jedné z opuštěných ulic Buenos Aires zabalenou krabici s mašlí a červeným balónkem. Poté co na ni „vybafne“ překvapení v podobě (Jack In The Box) vystrašená žena sedá do auta a z místa odjíždí. Jenomže tím její trable nekončí! Zlo v podobě ďábelského klauna ji pronásleduje až na nedaleké vrakoviště, kde se začne teror ještě více stupňovat… (SOLOM.)

(více)

Recenze (7)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kamera i zvuková stopa je na výbornou. Klaun je takovej obyčejnej. Stejně jako pointa celýho filmu. Zase o jednu buchtu s COULROFOBIÍ víc. ( Řecké slovo: koulron znamená chůdy. Kolobathristes je ten co chodí na chůdách a to kdysi bývali především klauni. Uvedená fobie tady představuje chorobný strach z klaunů ). Není to špatný, ale nátlak klauna ( killing joke ) mohl být ještě drsnější. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavou úvahou nad tím, jak se dá pracovat s atmosférou filmu. Tvůrci si vystačili s několika archetypy, které jsou tak šikovně poskládané, že není potřeba spřádat smysluplnější děj. Křehká osamělá dívka v červených šatičkách v prorezavělé industriální oblasti. Červený balónek. Klaun jako nositel zla. A všechno to funguje tak jak má - vyvolává strach a další emoce, byť je to "pouze" aditivně poslepované jedno k druhému. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slušný krátkometrážní kousek z prostředí Buenos Aires, ve kterém se objeví nejen klasický „vtípek“ v podobě nastrčeného „Jacka v krabici“, ale především se následně žena v červených šatech stane obětí teroru ze strany ďábelského klauna. To vše je zachyceno celkem zručně na dvě kamery, podkresleno slušným hudebním i zvukovým doprovodem a opravdu ďábelsky vyhlížejícím klaunem. Postupné stupňování strachu se rovněž povedlo – jen škoda že to skončilo hlavně u střelných zbraní – uvítal bych nějaký ten krvavý masakr… ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Práce s atmosférou je zde opravdu vysoko, byť snímek nějaký děj extra nemá. Umocněná hudbou, prostředím, kamerou a v neposlední řadě herci, jelikož klaun byl skvělý. Velké překvapení a záverečný záběr až poetický. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

TO sa mi páčilo. Slečinka je ohrozovaná neznámou (?) silou a všetko to vyústi do finále, ktoré nieje jednoznačné. Chcem ešte potľapkať po pleci tvorcov ( castingových režisérov ) za to, akú herečku zvolili. Jej výraz tváre pri bezradnosti ma privádzal do stavu, že tam rovno vbehnem a pomôžem. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Výborný vizuál, vybraná místa, práce s barvami, kamerou a hudbou. Na děj se nehraje, stejně jako na logičnost, pokus vystupňovat napětí mi nepřišel tolik zdařilý. V hodnocení ale přidávám hvězdu kvůli závěrečnému pohledu, který opravdu bere dech. ()

Reklama

Reklama