Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka, kterou musím co nejdříve sehnat a pustit svým dětem (tedy tomu mladšímu až za pár let). Úžasně udělaný film vzbudí v divákovi spoustu emocí i svým citlivě zpracovaným příběhem i milou hudbou. Snad nikdy se mi u kresleného filmu tak nesvíralo nitro - a to jsem to viděl už jako dospělý... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,3miliónaTržby USA $48,092,846Tržby Celosvetovo $84,460,846║ Putovanie s dinosaurami v kreslenej podobe prináša pekný príbeh o priateľstve a vzájomnej pomoci. Rozprávku som videl aj dávnejšie a tak som si po dlhšej dobe pripomenul aké čaro mala tvorba 80.rokov. /70%/ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

"Trojrožci se nikdy nebaví s dlouhokrky." Doják "s přesahem". Solidní trauma z dětství. Hodnocení čirá nostalgie. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství, který jsem ztratil a po letech ho zase našel. Tímto chci vyjádřit dík společnosti Universal, že toto dílko vydala na DVD. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jednoznačně ta nejkrásnější hodina angličtiny, jakou jsme kdy měli. Disney mohl tiše závidět. Jen kdyby to někoho nenapadlo, Little Foot se objevil 5 let před "Jurským parkem". Až po něm se vyrojilo to nekončící množství sequelů. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně napínavé, zábavné, rozkošné (!) a poutavé! No prostě animovaná pecka, navíc ve velmi exotickém prostředí s neobvyklými hrdiny. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Škoda, že som túto klasiku od kvarteta Spileberg/Lucas/Bluth/Horner nevidel v čase vzniku prípadne keď som bol decko. To by som bol úplne nadšený a totálne to miloval. Predsa to len podstatne zostarlo a ostala z toho už len veľmi pekná pripomienka starých čias. Ale som rád, že som to už konečne (aj keď opozdene) videl. 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka pre deti môjho detstva, mám na ňu krásne spomienky. Jeden z mojich najobľúbenejších animákov. Ja som dinosaurov v detstve veľmi žral a toto je pekné a milé až až. Každú postavičku som miloval. Neviem ako by to dnes pôsobilo na dnešné deti, ale i tak by som to odporučil a budú sa baviť aj dospelí. Príbeh je veľmi zaujímavý a dokonca je to napínavé, čo je problémom väčšiny dnešných animákov pre najmenších. Kreslené je to veľmi pekným štýlom. Tie farby sú takpovediac teplé. Škoda že seriál vznikol v čase, kedy som už nebol dieťa a ani som sa naň nepozrel. Možno to niekedy napravím so svojimi deťmi. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Pohádka mého dětství. To ona mě přivedla k dinosaurům. Proto jsem si místo s panenkami Barbie hrála s maličkými figurkami dino (uměla jsem je všechny pojmenovat, i výšku, váhu, délku, zařazení...) a stavěla jim Velké údolí z kamenů a modelíny. Nádherný film plný přátelství, lásky, dobrodružství a obrovské odvahy s překrásným českým dabingem daleko předčící originál. i ted mě dohání k slzám a ani nevím proč. Možná je to tou hudbou, vzpomíkami...nevím. Ale je to nádherné ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka. A hádejte kdo byl producent? Steven Spielberg. Zdá se, že se rozehříval na později na ty svoje filmy o Ostrozubech :-) Zdá se, že období jury mu nějak už na konci osmdesátek učarovalo! Já si tuhle pohádku pamatuji ještě z dávných dob, kdy jsme ji měli samozřejmě v prachbídné kvalitě na videu. Už tehdy jsem jí byl naprosto okouzlený. Včera jsem ji viděl po hodně a hodně letech s dětmi a fungovalo to na mně stejně. Jednak je to díky samotnému příběhu o putování Nožičky s přáteli za spásným údolím a pak také díky symfonické záležitosti Jamese Hornera, který z hudebního doprovodu animované pohádky udělal umělecké dílo. Fakt. Ta hudba je opravdu geniální navíc s těmi chorály ty žestě znějí dokonale... Však ji mám také zařazenu do své databáze OST. jediné, čemu na těchto pohádkách nerozumím, je vždy smrt nějakého blízkého hlavní postavy. V Lvím králi je tatínek Simby, tady je to maminka Nožičky. Nevím jestli to má dětem něco dát výchovného, třeba aby si uvědomili pocit samostatnosti, toho, že teď jsou hrdinové zodpovědní sami za sebe.. netuším. S těmi nejmenšími však jakákoliv filmová smrt v pohádce (natož maminky) zle zamává... No ale to je asi jediná výtka, navíc to mohu subjektivně brát jinak než ostatní. Tuto pohádku rozhodně doporučuji a osobně ji řadím k top 50 nejlepším animákům. Dávám za 5 zelných šťavnatých lístků. * * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film môjho detstva s nekonečným množstvom pokračovaní a dozaista predloha pre Ice Age. Direct to video pokračovania ma ale paradoxne bavili viac ako spielbergovská jednotka. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Otravný dabing po roce 2000, pohádka spíš fakt jen pro mrňousky nebo ty, kterým nebude vadit neustálé vyřvávání jmen jako Nožička. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro děti možná depresivní ale jinak výborný animák, který není pitomý a i přes trochu specifikou animaci, velice dobře vypadá. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Roztomilý dinosauří animáček pro nejmenší děti. Parta osiřelých mláďat prehistorických živočichů putuje poté, co jejich území zničilo zemětřesení, do nové, úrodné krajiny. Cestou zažívají spoustu veselých i vážných příhod. Přitom jsou děti hravou a nenásilnou formou poučovány o tom, jakou sílu má přátelství a že jsou si všichni tvorové rovni. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Záležitost dětských let, nádherný příběh o přátelství, rovnocennosti a cestě do zeleného údolí. Viděno mnohokrát na VHS, jednohlasně nadabováno, pod názvem Malonožka. To tolika letech jsem asi překvapen, kolik prkračování existuje (asi 13) a dokonce je i seriál. ()

Reklama

Reklama