Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Machaut 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost. Spolu s prvním dílem Balto (1995) je tato pohádka mou nejoblíbenější. Skvělá poctivá animace, nádherný příběh, který narozdíl od dnešních pohádek děti obohatí a to vše podtrženo vynikající hudbou Jamese Hornera, která tento film povyšuje na dokonalých 100%. Vřele doporučuji. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Roztomilý dinosauří animáček pro nejmenší děti. Parta osiřelých mláďat prehistorických živočichů putuje poté, co jejich území zničilo zemětřesení, do nové, úrodné krajiny. Cestou zažívají spoustu veselých i vážných příhod. Přitom jsou děti hravou a nenásilnou formou poučovány o tom, jakou sílu má přátelství a že jsou si všichni tvorové rovni. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že kladné hodnocení zdejší většiny nebude ovlivněno jenom nostalgií z dětství, ale že se skutečně jedná o kvalitní animovanou nedisneyovskou podívanou pro celou rodinu. Bohužel jsem ale polovině postav přála sežrání ostrozubem, a to není dobrá vizitka. Nejmenší diváci budou asi nadšení a chápu tu všeobecnou oblibu - tvůrci přece jen předběhli "Jurský park" - ale u mě se tenhle filmeček dost minul účinkem. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejuhlazenější, nejdojemnější, nejmilejší kreslená pohádka mého dětství, kterou nevyplodila česká produkce. Nožičkova strastiplná snaha vypořádat se se životem sám v okamžiku, kdy přichází o svého posledního blízkého mi vhání slzy do očí i nyní, při pouhé vzpomínce na dávné zhlédnutí. V mém poněkud již širokém filmovém rejstříku lze najít spousty a spousty dobrých snímků, avšak málo z nich, jako například v případě The Land Before Time, se dá označit jako filmový klenot. ()

Marasuchus17 

všechny recenze uživatele

NEZAPOMENUTELNÁ NEJKRÁSNĚJŠÍ SRDCOVKA Upřímně musím pronést, že tenhle film si rozhodně zaslouží v celém světě mnohem větší popularitu než tu, kterou má dnes a také hlavně srdce snad každého diváka, nebot' já u žádného jiného filmu plného vážně silných zážitků jsem nikdy neprojevoval tolik emocí najednou (jako např. radost z lásky od Nožiččiny maminky, soustředěné napětí v souboji s Ostrozubem, strach z temnot v roklích či jeskyních),a hlavně ten obrovský smutek ze smrti Nožiččiny maminky a Nožiččiny následné samoty, u této části jsem vždy bez výjimky uronil(a stále roním) celé hektolitry slz, protože já sám na úmrtích svých mazlíčků i svých příbuzných poznal, jaké to je. Odvažuji se i tvrdit, že žádná smrt rodičů ve filmech typu Lví král, Bambi nebo Jak vycvičit draka 2 nebyla tak moc dojemná a smutná, jako v tomto filmu, jelikož ve všech jmenovaných filmech brzy rychle naskočila pozitivnější nálada a hlavně ty děti nebyly u svých rodičů, když umírali, takže se se svými rodiči vlastně ani pořádně nerozloučili, ale zde se všechny jmenované věci opravdu odehrály. Navíc to nezlomné a opravdu pravé přátelství, které nakonec přeci jenom panovalo mezi Nožičkou,Sárou,Zobkou,Pírkem a Bodlinou je na celém filmu jednou z nejkrásnějších scenérií. Podle mě celá planeta Země už nikdy nespatří takový překrásný, dojemný a originální příběh a proto přísahám,že v jakémkoli momentě, kdy mi budou zbývat poslední hodiny mého života, tak se ještě naposledy před svou vlatní smrtí podívám na tenhle vážně dojemný,smutný a nejkrásnější film,který jsem kdy ve svém životě viděl. Kvůli všem těmto výše zmíněným důvodům dávám tomuto poctivému kreslénému filmu zasloužených a právem náležejících ∞ % ! PS na závěr: Jen člověk bez srdce by neměl podobné emoce,pocity a myšlenky jako já po zhlédnutí celého tohoto překrásného a vážně moc smutného a milého filmu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • V některých částech filmu se hudba složená Jamesem Hornerem výrazně podobá jeho starší hudební skladbě k velkému sci-fi trháku Vetřelci (1986). James Horner se totiž pro složení hudby do tohoto animáku rozhodl v některých částech použít podobné nebo stejné hudební prvky. (Marasuchus17)
  • Scéna, v níž Ostrozub skočí na záda Nožiččině matce a pokouše ji, byla původně plně viditelná, ale kvůli násilnosti a krutosti byla změněna na stín. (Marasuchus17)
  • V závěrečných titulcích, kde zní píseň od Diany Rossové „If we hold on together“, se ještě objevuje jedna dlouhá scéna, při níž se prochází tajnými zákoutími Velkého údolí. V nejtmavší části těchto zákoutí je dokonce možné ve tmě vidět stejného zloděje vajec (rod Ornithomimus), jenž se na začátku pokusil pozřít Nožičku, když byla ještě ve vejci. Pro jeho zdejší vyobrazení byla navíc použita stejná animace jako na začátku filmu, akorát úplně opačně. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama