Reklama

Reklama

Pětinásobný šampion

  • USA Five Time Champion
Trailer

Obsahy(1)

Mladý vědec Julius se vytrvale zabývá zkoumáním bezpohlavního rozmnožování červů. Jeho přirozená zvědavost jej zavede k rozkrytí některých nepříjemných pravd z jeho okolí. Je svědkem nevěry své matky a svého dědečka podezřívá z téhož. To vše ve chvíli, kdy si myslí, že ztrácí svou nejlepší kamarádku Shiley, kterou mu přebral rival Chase. Aby zklamání nebylo málo, Julius se vyrovnává i se záhadným odchodem svého otce, ke kterému došlo před několika lety. Ačkoliv se mladík snaží, zdá se, že řešení, které by přivedlo ty, na kterých mu záleží, zpět k plnění rolí, které jim v rámci rodiny přísluší, neexistuje. Je možné, aby Julius udržel pohromadě rodinu, v níž nic nezůstalo na svém místě? Jak může rozvíjet svůj vlastní vztah s dívkou, když žije ve stínu poznámek o homosexualitě svého otce? (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (6)

markotter 

všechny recenze uživatele

Ani zábavné, ani nudné, ani veselé ani smutné, ani ryba ani rak. Prostě to odkoukáte a jdete spát. Ale alespoň vydržíte neusnout. Jen by mně zajímalo, jak v prudérní Americe může hlavní hrdina v jednu dobu natrefit na dvě třináctileté školačky, které jsou ochotné s ním dělat sex se vším všudy a ještě ho do toho musí nutit... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čím dál tím víc zjišťuju, že mě nezávislé americké filmy začínají bavit čím dál tím víc. Nedávno jsem si totiž uvědomil, že svět není racionální, ale naopak. Proto začínám chápat veškeré tyhle nezávislé nápady od scénáristů, kteří do toho dávají své srdce a svůj svět. Pětinásobný šampion je fajn. Je o klukovi, který dozpívá a plno věcí v životě nechápe. Nedivím se mu, jsem starší a taky doteď plno věcem z mého života nerozumím. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Trochu odlišné, trochu odvážné, trochu podivné. Film působí hodně komorně, čemuž prospívá prostředí neurčité přírody. Film zabrušuje i do společensky složitých problémů a na rozdíl od mnoha podobných filmů si z toho neutahuje, ale snaží se věci řešit a nabídnout několik úhlů pohledu. Vyhýbání se všemožným klišé se nedaří úplně, ale je třeba ocenit snahu tvůrců. Ve zkratce: Všichni červi jsou mrtví. A zjistil jsi proč? (ZFF 2012) ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

zajímavý, nezávislý snímek, který mě vysloveně bavil. O klukovi, který se složitě vyrovnává se svým dospíváním. Ne, že by takových snímků nebylo spousta, ale způsob, jakým byl film natočen, mi dost vyhovoval. Citlivě natočený snímek, s dobrou atmosférou, kamerou i příjemnou hudbou. Spokojenost. Jen nevím, proč se neúnavně říkalo žížalám červi, ale to není chyba filmu, ale titulků ()

Reklama

Reklama