Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (377)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nakoniec celkom príjemné prekvapenie. Film implicitne rieši otázky, čo robí človeka človekom, respektíve akí v skutočnosti ľudia sú keď príde na lámanie chleba, alebo ak chcete, kedy nastáva ten moment, že sa z človeka stane bezcharakterný jedinec. Ako metafora pre tieto myšlienky je tu využitá béčková schéma zombie hororu, takže je potom zrejmé, prečo ide pre mnohých v konečnom dôsledku o sklamanie a varenie z vody. Posledné dni na Marse ale slušne šľapú, niečo podobné sme tu mali prípade Life, takže komu sa páčil ten, s týmto kúskom by nemal mať problém. No a pomerne otvorený záver celkom potešil, až by tí spokojnejší z náš prijali aj pokračovanie... 70% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Ruairi Robinson by měl raději zůstat u svých výborných a atmosferických kraťasů. Na ploše celovečerního filmu totiž nezvládá pracovat s vyprávěním a postavami, tudíž se celé The Last Days on Mars mění v nezáživný hororový příběh s plochými hrdiny, o něž není zájem. Realizace si vzhledem k nízkému rozpočtu sice zaslouží obdiv, ale i tak je film nikterak objevným příspěvkem k subžánru, kterým se dá doslova pronudit až do konce. Europa Report nebo i takový Prometheus (jimž se Mars náležitě podobá) jsou na úplně jiné úrovni. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není od věci si tu a tam odskočit k scifi-hororu a tak jsem svou pozornost upřel na novinku odehrávající se na Marsu. Sedmimilionový rozpočet nesliboval žádné zázraky, ale herecké osazenstvo nevypadalo na první pohled špatně a tak jsem tomu dal šanci, přestože jsem věděl, že tu má jít o zombie kousek. Žádné převratné zápletky a originality jsem se sice nedočkal, ale k mému nesmírnému potěšení, tu zombie zas až tolik prostoru nedostaly. A když už se objevily na scéně, šlo většinou o slušnou akční jízdu, která mne ani moc nenudila. Tvůrci dokázali místy vytvořit zajímavou atmosféru a přestože by se tu dalo nalézt i několik slabších pasáží, byl jsem nakonec přece jenom spokojený (tedy v rámci možností). Tahle britsko-irská spolupráce si dle mého názoru průměrné hodnocení zaslouží.50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se od prvního traileru na film těšil , tak jsem neuvěřitelně zklamán,jak slabé to bylo. Po celý film jsem měl problémy se vcítit do děje, do postav, nic to se mnou neudělalo, necítil jsem napětí,nespotil jsem si prdel, prostě jsem jen smutně koukal a čekal na konec a to je při tomhle žánru u mě neodpustitelné, ještě k tomu,když jsem se chvílema i nudil. Škoda, za mě jen průměr. 60% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Spíš než o Poslední dny na Marsu se jedná o Další zvoranej film o Marsu. Tahle planeta má prostě pech. Ani chvílemi obstojná psycho atmosféra a skvělá hudba nezachrání průhledný scenář plný nenápaditých hororových klišé (byť jsou poměrně zručně natočena) a nudné charaktery (byť jsou zajímavě obsazeny). Ruairimu Robinsonovi, který natáčel bomba krátkometrážní věci (pokud jste neviděli, okamžitě napravte), přeju do budoucna zajímavější materiál. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)
  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama