Reklama

Reklama

Chuť peněz

(festivalový název)
  • Jižní Korea Donui mat (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve vlivné korejské rodinné firmě pracuje mladý Jak Joo-young. Při práci asistenta postupně získává důvěru nadřízených a záhy zjišťuje, že rodinný podnik nefunguje na zcela legální bázi. V pozadí stojí nemilosrdná Keum-ok, jež tahá za všechny nitky a ovládá i své děti a manžela. Ten se však rozhodne opustit život peněz, kterým ve skutečnosti opovrhuje, s čímž Keum-ok ostře nesouhlasí. Oceňovaný režisér Sang-sooIm prostřednictvím postavy sekretáře chytře vykresluje aroganci, nemorálnost a zneužívání moci v dnešním světě. (Febiofest)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení snímku odstartovalo 26. 10. 2011 a skončilo 22. 1. 2013. Filmařský štáb natáčel na území Jižní Koreje a jihoasijského ostrovního státu Filipín. (Conspi)
  • V rámci 65. ročníku filmového festivalu v Cannes obdržel snímek vůbec nejnižší hodnocení z celkových 22 promítaných snímků ucházejících se tak o prestižní ocenění Zlatá palma. Ještě před zahájením závěrečné ceremonie festivalu režisér Im Sang-soo prohlásil, že neúspěch je jeho vlastní tragédií, neboť, jak sám prohlásil, si dovolil natočit ryze korejský snímek, jemuž zahraniční diváci nemohou porozumět. (Conspi)

Reklama

Reklama