Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Moulinot, vážený občan a lékař má jednu ordinaci, jednu ženu, jednu milenku a jednu tchyni. Co se však stane, když si neopatrně protáhne večerní flám až do rána, a to zrovna v den, kdy má přijít na návštěvu jeho tchyně? Kvůli záchraně cti i manželství je nutné vymyslet drobnou lež, která ovšem spustí lavinu mnohem větších lží, výmluv a komických nedorozumění. A protože Moulinot je excelentní lhář, který je ochotný pro zakrytí manželské nevěry udělat skutečně téměř cokoli, neváhá se dokonce vydávat i za dámského krejčího... Úspěšná inscenace režiséra Martina Čičváka staví na bezchybných hereckých výkonech a podtrhává princip náhody. Náhody, která hrdinu příběhu vzápětí usvědčí ze lži, a tím jej nutí, aby si další, bláznivější lží pomohl ze vzniklé situace a pokračoval "v tanci nad propastí" až do překvapivého konce. Ondřej Sokol podává v titulní roli excelentní komediální výkon - vymýšlí si s pohotovostí, která přiznává jak improvizovaný původ jednotlivých lží, tak paradoxně zdůrazňuje jejich přesvědčivost. Výborně mu sekundují Radek Holub v úloze přítele Bassineta (jenž je hned na začátku zneužit jako domněle umírající, u jehož smrtelného lůžka musel lékař bdít po celou noc oblečen do fraku) a zejména Jaromír Dulava jako Aubin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Záznam celkem vtipné hry Činoherního klubu. V rámci komediálních her takový průměr. Co se týče tohoto "filmového zpracování", tak pár rozestavených kamer a střihy mezi nimi. Nic víc. Viděl jsem záznamy, kde si s výsledným dílkem pohráli mnohem více. Co se týče děje, tak je to víceméně o zahýbání a zatutlávání. Takže morální poselství v záporných hodnotách :) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dívám se, že jsem téměř sám, komu tahle divadelní hra přišla až moc uřvaná. Bernard Slade je autorem fenomenálního Brouka v hlavě, zajímala mě proto i jiná jeho hra, sáhl jsem po té, kterou nastudoval Činoherák a jak čtu, vše, co se líbilo ostatním, mě připadlo otravné - hudba přes celou stopáž, afektovanost některých postav, lascivní téma prasárniček manželů a milenek. 70%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Lehoučká hříčka plná slovní i situační ekvilibristiky doprovázená jednoduchým chytlavým hudebním motivem pobaví. Nečekejte víc, větší ambice nemá, ale ty, které má, plní beze zbytku. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Komedie postavená na záměně postav způsobené malou lží, která se zamotává a zamotává, až v samotném závěru trochu ztrácím ponětí, kdo si o kom myslí, kým je. Slyšel jsem spoustu parádních hlášek a ač to zkraje nevypadalo, náramě jsem se zasmál. A jednoduchá doprovodná hudba jak z Růžového partnera se k tomu taky dobře šikla. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se v divadle tak nebavila, jako dnes. Neskutečně vydařená fraška. Kdo viděl jen v TV, chápu, že se mu to může zdát uřvané, mám to tak téměř vždy s divadelní hrou, kterou nevidím v divadle, ale v televizi, zde to opravdu působí jinak, v divadle je třeba víc forzírovat, nebylo by to slyšet. Já sama za sebe tvrdím, že toto je lepší než Brouk v hlavě, ten je strašně dlouhý a pro mě už zdlouhavě překombinovaný, toto mě bavilo víc, mělo to spád. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Půlka partičky v divadelním představení,které mě jako anti-divadelního diváka dokázalo hodně nahlas a často rozesmát,což považuju u sebe za úspěch,teda především u tvůrců :) 80% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Skvělá hra Georgese Feydeaua (o to víc nechápu jeden zdejší komentář, že je to údajně "české dílo s typicky českým humorem", když jde o svižnou francouzskou konverzačku) s velmi slušným provedením. Viděl jsem to kdysi v Českých Budějovicích, po mnoha letech i v Činoheráku - a stále nemám co vytknout. Feydeau byl mistrem jednoduchých příběhů o vztazích (i když někdy dost hořkých, o čemž nejlépe svědčí podtitul jednoho jeho cyklu "Od svatby k rozvodu") a Dámský krejčí patří mezi vrcholy jeho díla. Extra bych vyzdvihl Sokola, ale to již tu udělali jiní. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to na přelomu března a dubna v Činoherním a byla jsem nadšená, proto když jsem Dámského krejčího včera zachytla v televizi byla jsem velmi potěšena, že se můžu podívat znovu. Perfektní situační komedie, kde si každý o tom druhém myslí, že je někdo jiný. :) Zamotané je to prostě dokonale....a zahrané úžasně. Sokol a Holub nemají chybu! To je vám tak vtipná historka....Pan Dior....a další...Skvěle jsem se bavila a podle hřmotného smíchu v divadle jsem nebyla sama. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"To víš, to se hrozně těžko vysvětluje, na to bys, miláčku, musela mít školy, a to ty nemáš. Nemáš školy, ale to nevadí, protože kvůli školám my vás, ženy, nemáme." Kdybych měla vypisovat všechny hlášky, asi bych mohla použít celý scénář téhle vydařené hry s báječným hereckým obsazením. Ondřej Sokol je samozřejmě hvězda, ale Dulava s Holubem jsou zdatnými společníky. Doufám, že se v budoucnu dostanu přímo do divadla, třeba půjde hodnocení ještě nahoru. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tímto divadelním představením jsem si potvrdil, jak jsou stále populární prostoduché a plytké komedie. Do divadla bych na to nešel a tak jsem rád, že jsem si to "užil" zadarmo a v klidu doma u televize. Možná jedna hvězdička by byla vhodnější známka, ale nechci tak vyčnívat a přece jen toto představení nemá velké ambice a svůj cíl: pobavit masy za každou cenu! splnilo na jedničku ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné zpestření mých "filmových" stereotypů. Klasická situační veselohra o výměně manželek, milenek, co kdo ví a neví, pak na to přijde a všichni nakonec šukaj se všema a hrozně se tomu diví. My se tomu smějeme, bo se to nestalo nám. Radek Holub je rozený klaun a ďábelský komik. Ondřej Sokol mne už podruhé mile překvapil. Skvěle jsem se pobavil. 80% ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, která by nebýt dobrého obsazení, snad ani nestála za zmínku. Všem kraluje výborný výkon Ondřeje Sokola, ale i vedlejší role jsou zvládnuty výborně - především nelze nezmínit alespoň Radka Holuba. Hra sama o sobě mě nikterak neuchvátila, ale všechno ženou vzhůru výkony herců, proto 3*. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy jen proto, že tento (opravdu velice zdařilý a kvalitní) divadelní záznam se s tím, co jsem onoho zdárného večera viděla v Činoherním klubu srovnat prostě nedá. Tenhle důvod mi nedovolil dát plný počet, ale vážně mě to trhá za srdce. Dámský krejčí - jedno z nejvtipnějších divadelních představení, co jsem kdy viděla. Výborné herecké obsazení a naprosto vhodně zvolená jednoduchá scéna, která splnila účel (pan Holub by mohl vyprávět). A jen tak mimochodem ..do divadla jsem vcházela JÁ jak se patří nalíčená.. z divadla pak odcházel takový horší Joker..zjistila jsem, že moje oční linky nejsou až tak kvalitní, aby udrželi cca 100 minutový nával slz. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Taková nenáročná a praštěná divadelní taškařice; v podstatě pokleslý (takřka středověký) humor, spočívající v pitvoření a okatých komentářích herců adresovaných publiku. Těží ze situace, ze kterých těžila naprostá většina komedií od starověku do baroka, totiž v mileneckých avantýrách kombinovaných s žertovnou záměnou postav. Nepochopím, proč zrovna tohle je po dlouhá staletí právě to ojedinělý téma pro komedii, ale to je nakonec jedno. Sokol, Holub a Dulava jsou skvělí herci (ostatní v týhle hře nestojí za řeč), párkrát jsem se i zasmál, ale jinak je hra skutečně jen lidová fraška, na kterou brzy zapomenu. No a po dlouhý době jsem viděl Bočanovou a vážně musím uznat, že vypadá trochu jako transvestita. ()

Amras 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem pana Sokola viděl někdy jinde než v populární Partičce. A zde opravdu zazářil. Je vidět, že herectví má v krvi. Bohužel jsem to neviděl v divadle, ale to mi ani moc nevadilo. I tak to bylo naprosto úžasné! I když děj je pak trochu (spíš hodně) zamotaný. Líbilo se mi, jak si každý musel vymýšlet lži, aby se "zachránil". Opravdu dobrá komedie. Myslím si, že vedle Sokola výborně zazářil Radek Holub. Možná byl trochu lepší než on (nejvíc se mi líbila jeho hláška: "Můj pštros!"). Rád bych to i někdy viděl naživo v divadle. A to hlavně kvůli skvěle vybranému hereckému obsazení. ()

Lucius55 

všechny recenze uživatele

Tak tady mě opravdu mrzí, že jsem hru neviděl naživo. Nejedná se sice o žádný složitý divadelní počin, ale o to víc bych si to v hledišti užil. Zápletka jednoduchá, ale fungující, a hlavně skvělé herecké výkony. ()

Reklama

Reklama