Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film Sejít z cesty je ryze českou variantou road-movie příběhu. Hlavní hrdina, mladý právník magistr Běloušek (V. Neužil) má zdánlivě banální úkol, přivézt k soudu z Prahy do Olomouce jednoho lehce bohémského pobudu. Všechno by mělo být snadné a jednoduché, jenže na tomto úkolu má výjimečný osobní zájem majitel advokátní kanceláře a zároveň otec hlavního hrdiny, takže od počátku je cesta ovlivňována prvním Murphyho zákonem „Cokoli se může pokazit…“ Není na tom nic zvláštního, jen se to těžko vysvětluje otci a snoubence. Místo tří hodin v autě nakonec stráví magistr Běloušek na cestě s výstředním Petem (O. Pavelka) několik dní. Tento nechtěný výlet pak změní leccos z jeho pohledu na svět. Při natáčení filmu nebyla zraněna žádná zvířata. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Radek99 

všechny recenze uživatele

To co Jan Svěrák kdysi v Jízdě zvládl s lehkostí a bravurou sobě vlastní, to Pavlu Jandourkovi drhne a zadírá se...jako špatně seřízený motor...žánr letní road-movie chce lepší scénář a invenčnější režii... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měl vybrat mezi nadějnou kariérou právníka a svobodnou myslí vysloužilého rockera, tak bych si určitě vybral cokoli jiného. Nemám totiž rád lidi, kteří obhajují zmetky a ani ty, kteří si k přežití musí udržovat vysokou hladinu alkoholu v krvi. Pro mne je tento snímek zkrátka poněkud mimo mé chuťové pohárky, ale na několik úsměvných situací jsem narazil, trochu toho vikingského pocitu volnosti na tříkolce jsem si taky užil a na to špatné raději zapomenu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý nápad a je tu z něj vykřesáno několik zajímavých situací. Co ale nechápu, je, proč se to tak táhne. Máme tu rockera a motorkáře, ale celé se to vleče maximálně v tempu zakouřeného barového blues. Kdyby to mělo rockový drajv, mohl to být dobrý film, takhle je to jen lehce zapomenutelný průměr (50%). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sejít z cesty se dá i tím, že natočíte podobný film. Když tvůrcům odpustíme narychlo spíchnutý hodně nevěrohodný námět, některé scény prostě odpustit nelze (policajti v hospodě, hospodská, většina scén, kde se vyskytuje Jitka Čvančarová, dost hrozná hudba Michala Pavlíčka, která mi připomněla situaci, kdy na jednom Čarodějálesu začal hrát Visací zámek a já si říkal, proboha... a fakt nepovedený vtipy: "Kdybys šoustala, tak se nemusíš takhle dřít"). Vašek Neužil i Olda Navrátil dobrý, ale proč se tu o Hybnerové mluví jako o dvacítce a ona přitom vypadá jak maximálně o dva roky mladší Halina Pawlowská? Přes to všechno, existují ve světě televizním i horší věci. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Drama?? Já se výborně bavila, místy jsem se i hlasitě řehtala a jen o chvíli dřív než Jitka Čvančarová jsem pronesla tutéž hlášku: "To je prdel...". Námět tak trochu připomínal můj oblíbený film Život v sedmém nebi a zřejmě mi sedla i postava vysloužilého rockera, pro ty mám tak nějak slabost, a to celé završila výborná hudba (nejen) Michala Pavlíčka. Chápu, že pro mládež možná nuda, ale za mě čisté čtyři hvězdy a pochvala České televizi za příjemně strávených 90 minut. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zkreslený pohled do světa zbohatlých podnikatelů, právníků a gangsterů. Rádoby road-movie se snahou vynést diváka do nějaké nadlehčené nálady(výsledek: bez úspěchu). Pár pohledů do mé milované rodné Olomouce a dva herci, kteří stojí za povšimnutí(Jitka Čvančarová a Oldřich Navrátil)...Nejvíc mě asi dorazil fakt, že mladý úspěšný právník si v nejlépe rozeběhnuté kariéře vezme obří motorku a odjede na měsíc někam do pryč. Tomu říkám zatraceně převrácený žebříček hodnot. Dvě hvězdy za dva skvělé herce a občasný dobrý vtípek. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Konečně něco z naší tvorby (bez mohutných upoutávek) co člověka pobaví i nahodí nějakou nostalgii .....Mě se to fakt líbilo -příjemný odpočinkový film . (Pavelku mám ráda a jako mánička ? hmmmm... :D) ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Většina tu píše jak se film táhl, pro mně ne, já se celou dobu skvěle bavil. Označil bych to spíš za komedii než drama. Čtyři hvězdy dávám v rámci televizní tvorby, po dlouhé době zase povedený český film. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi výběr lokací, kamera, sem tam nějaké herecké výkony a pár scének. Jinak to ale má slabý příběh, který sice něco říct chce (ačkoli je to už milionkrát řečené carpe diem), ale cesta k tomu je poměrně nezáživná, nudná a s ne zrovna sympatickými postavami. A ani ta hudba mi tam moc neseděla. Líbí se mi, že se v rámci českých televizních filmů se někdo pokusil o road movie, ale moc se to podle mě nepovedlo. Snaha o pohodový film tu byla, ale mě tedy atmosférou minula... Lepší 2* ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Road-movie, která je minimálním kýženým standardem televizní tvorby. Dost slušný scénář, jehož potenciál být trendy, in a cool aspoň v parodující poloze se do realizace přes snahu zúčastněných moc nepřenesl a při slabší vypointovanosti scén zůstal jen v úpornosti snaživě bigbítových, anglicky ( občas falešně ) zpívaných předělů. Trpké, že nejlepší z filmové hudby (M.Pavlíček) je kromě kytarových verzí starých pecek zvonění mobilu. Ale dost rock`n`rollu ! Co bude s tím rozvodem ? 2-3* ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná jízda, šířící změnu hodnot a životních postojů jednoho vyfešákovaného magistra. V.Neužil a jeho výkon byly tím vůbec nejpovedenějším. Přidám-li vlasatého "máničku" Pavelku, vyvedený scénář a Pavličkův kytarový feeling,mrazivě gradujícího hudebního doprovodu, vyjde mi příjemně prožitá hoďka a půl... ()

honz

všechny recenze uživatele

Tuctový příběh, který není ničím výjimečný a nemá čím zaujmout. Rádoby vtipné scény mi k smíchu ani trochu nepřišly, herecké výkony byly místy podprůměrné (pravda - mnoho skutečných herců zde vážně nebylo). Ale např. Ondřej Pavelka nebo Vanda Hybnerová - dle svých možností v rámci scénáře - už celou tu nudu ani nemohli zachránit. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Slabý osmdesátšest minut trvající a k tomu navíc ještě divně poslepený paskvil. Obstojný námět, dobrý Pavelka a pár vtipných momentů. Toť vše kladné. Na filmu není absolutně nic zajímavého. Špatný scénář, naprosto slabá a impotentní režie a celkově špatné provedení dělají z tohoto snímku pouze další na sto honů páchnoucí amaterský počin naší současné televizní tvorby. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Aniž bych znal obsah téhle komédie, náhodou jsem si ji pustil v autobuse z Prahy do Brna, takže značná část děje se odehrávala ve stejných reáliích, jaké ubíhaly za mým okénkem. To bylo fajn, ale o to více vynikl ten kontrast, že prostě když autobus, kde nikdo nic neuspěchá, tu cestu urazí za dvě hodiny, tak jak to, že když má někdo audinu v kabriu a strašně strašně naspěch, to nezvládne pod dva dny? To je prostě trochu přitažený za vlasy todlecto v tom filmu, a tak to i na diváka působí. Ale závěr se mi docela líbil, musel jsem tak nějak i já přehodnocovat svůj pohled na hrdiny, nejen oni sami, a to mám rád. ()

Reklama

Reklama