Reklama

Reklama

Vánoční zlo

  • USA Christmas Evil (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bílé vousy a červený kabát? Drž se od něj dál! Milý Santo! Nevím, jak začít. Vždy jsem Tě měl moc rád a těšil se na Tvou návštěvu. Ale když jsem tě tehdy v noci viděl, jak svlékáš a saháš na maminku, byl jsem moc smutný. Proč jsi mi to udělal? Jsi špatný Santa Claus! Ale teď už jsem dospělý a JÁ teď budu rozdávat dárečky a trestat zlobivé dětičky a zlé lidi. Mám jich dlouhatánský seznam a všichni dostanou co si zaslouží. Protože JÁ jsem teď ten jediný a pravý Santa. A já jim všem ukážu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě vůbec nebavilo, strašně dlouhou dobu se tu čeká, než se něco stane a mezitím u toho usínáte nudou. Hlavní postava je dost nevýrazná a nudná a smysl ve vraždění taky žádný nevidím. Přeci když jako malý vidíte, jak si vaše matka užívá se Santa Clausem, tak z toho snad takhle nezmagoříte ne? :D ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastné a veselé, ho ho ho!“ Nuda. Fenomén vianočného času sa pochopiteľne dotkol aj hororov (jedna z najlepších epizód v seriáli „Príbehy zo záhrobia“ sa odohráva 24. 12., ďalej pamätný monológ hrdinky v GREMLINS o otcovi uviaznutom v komíne, prípadne slasher ČIERNE VIANOCE + remake), bohužiaľ tvorcovia VIANOČNÉHO ZLA zvolili slabý scenár (či skôr slabé spracovanie, pretože taký Hitchcock by to určite urobil inak a lepšie aj s takýmto priemerným scenárom). Občas sa vyskytne náznak temnej vianočnej atmosféry, zopár krvavých sekúnd a vždy je fajn vidieť vraha v obleku Deda Mrá... Santa Calusa. Ale na dobrý horor je toho málo. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže jako horor se tento film považovat rozhodně nedá, čistě hororové tématiky je zde maximálně 15-20minut, ale aspoň ty krvavé scény stojí za to, když už na ně konečně přijde. Brandon Maggart zahrál psychopatického Santu dobře, i když se mi ze začátku příliš nezamlouval, nakonec byl solidní magor a jeho Merry X-Mas mělo šmrnc. Film stahuje dolů spousta okolní zbytečné vaty a naprosto debilní konec – škoda. Z tohoto tématu by se dal vytěžit ve správných rukou pořádně krvavý horor, který by se mohl v období svátku v pozdních hodinách stát klasikou. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Trochu podceňovaná vianočná kultovka. Santov najväčší fanúšik - zakríknutý továrnik s traumou z detstva, jedného dňa nezvládne psychický nápor a komercializáciu Vianoc. A tak sa rozhodne pobrať hračky z továrne a robiť deťom Santu. Ako to však už v takýchto prípadoch býva; popri obdarúvaní dobrých detí sa rozhodne potrestať tých zlých (a nielen deti). Sviatočné vraždenie sa mu však vymkne spod kontroly a onedlho sa jeho dolapenie stane najžiadanejším darčekom dospelákov. Filmík je predchodcom známejšieho a ešte vydarenejšieho "Silent Night, Deadly Night", kde bola podobná tematika spracovaná o niečo prístupnejšie. "Christmas Evil" je narozdiel od podobných filmov vážny a vcelku temný psychologický horor, ktorý ponúka mrazivú vianočnú atmosféru a seriózny pohľad na zničujúci vývin svojej hlavnej postavy. Kvalitka. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V súťaži o najzvláštnejší film kinematografie Vianočné zlo ašpiruje na medailové umiestnenie. Podivuhodnosť scén však žiaľ nezaručuje, že ide o skvelý film. Zároveň táto vlastnosť nehádže celok hneď do odpadu. Pretože niektoré zo scén, chtiac-nechtiac v pamäti zostanú. Zaujímavo sa tu ukazuje hĺbka posadnutosti nejakým koníčkom, oslobodeným od akýchkoľvek iných súvislostí s vonkajším svetom. Pretože ak je niekto takto postihnutý, automaticky sa stáva podivínom svojmu okoliu, bez ohľadu na ušľachtilosť cieľa. Tu sa ako štartér posadnutosti používa taká freudovská barlička vtlačenia negatívneho sexuálneho zážitku z detstva. Zároveň sa tu ukazuje klasická vlastnosť mnohých z nás - a to presviedčanie ostatných o svojom názore až do zbláznenia, a pokiaľ sa to bezozvyšku nedarí, dokáže posadnutec často vyvinúť extrémne formy presviedčania. Tu ide presvedčený santovec až do vraždiaceho extrému. Spôsob jeho správania zodpovedá hĺbke posadnutosti, je extrémne posunutý do mimóznosti a film tým na druhej strane doslova trpí. Nuž ale to nezmyselné lepenie brady pred zrkadlom, či súkanie sa do tesného komína, ako som spomenul v úvode, v pamäti ostane. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád vianočné filmy a mám rád staré americké horrory z osemdesiatych rokov minulého storočia. Vianoce plus horror rovná sa dobrá zábava. Jednoduchá rovnica. Hneď som si však všimol aj ďalšiu dôležitú premennú, ktorou je výrazne nízke percentuálne hodnotenie tohto titulu. Takže moje nadšenie mierne pokleslo. No i napriek tomu som si film "Vianočné zlo" (Christmas Evil), ktorý natočil v roku 1980 akýsi Lewis Jackson, pustil a pozrel. Výsledok bol taký, že som bol sklamaný, znudený a tak trocha nasratý sám na seba, že som s týmto príšerným snímkom strácal svoj čas. Škoda, že pán Lewis Jackson nevyužil potenciál, ktorý mu daná téma poskytovala. Premárnil možnosť natočiť zábavný vianočný slasher horror. Nečudujem sa, že si tento netalentovaný režisér po tomto prepadáku už ani neškrtol. * ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Ve dne ušlápnutý úředníček v továrně na hračky,který se o kouzelném Štědrém večeru promění ve vraždícího,narcistního Santu. Zajímavý námět v poněkud nudném provedení.:) ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda, po celou dobu si film hraje na něco co není. Scény jsou takové nějak nedodělané a neuplné, rozvine se v nich nějaký nápad ale v nejlepším ho utnou. Film bych ani náhodou neoznačil za horor, je to spíše takové dlouhé vyprávění jednoho pošahaného magora, který viděl že si to jeho matka rozdala se Santou a jeblo mu z toho. A jako třešnička na dortu přichází naprosto ubohý a nepochopitelný konec. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Slaboučký film. Film neměl ani moc velký potenciál,takže z toho nemohlo nic vzniknout,špatná režie,hudba a herci. Film možná inspiroval tvůrce k filmu Silent Night,Dedly Night,kde také vraždí Santa Claus,ale tam je daleko lépe rozvinut vrahův profil a jedná se dobře stavěný příběh. Tady jen film kazí mizerný rezpočet co jde znát i na obrazu kameře,taková studiová. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po stránce hororové se filmaři moc nevyznamenali. Sice máme možnost vidět několik úmrtí, ale i v Kobře 11 je víc mrtvol. Polovina filmu se nese v naprosto nudném duchu a jediné co stojí za řeč jsou Harryho vzpomínky. Za zmínku stojí ještě zlobivý chlapec, který už i v malém věku obdivuje krásy opačného pohlaví. Celý film je vlastně rozdělený do několika desítek nudných minut a zhruba patnáctiminutovky, která stojí alespoň za něco. Konec filmu se jim nevydařil už vůbec. Při scénce, kdy Santu honí dav rozzuřených lidí a on jim utíká, jsem si připadal jako při sledování Mr. Beana, protože zpomalené záběry za doprovodu hudby byly trhané a spíše směšné (tím myslím hlavně to, jak Bean spadne na začátku na chodník a je slyšet lidský smích). Hlavní plus dávám za doprovodnou hudbu složenou z vánočních tradičních melodií. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu, kterou trávíme s opravdu velmi podivínským a santovsky ujetým Harrym je naprosto výborná a já se těšil, jak filmu z radostí napálím minimálně čtyři hvězdičky. Jenže pak se Harry navleče do santovského obleku a i navzdory mrtvým a krvi film rychlostí sobího spřežení na speedu zahučí do smradlavé žumpy beznadějné nudy. Ta změna a rozdíl mezi první a druhou půlkou je až neuvěřitelná a potenciál opravdu promarněn. Škoda. S Harrym mohla být mnohem větší sranda, vypadal a měl na to. ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufale nudný film ve kterém se nic neděje a když už ano, je to hrozně udělané. Za tu hodinu a půl ztraceného života bych měl tvůrce zažalovat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neskutočne nudný blábol, ktorý by som ani nenazval hororom, ale psycho bludom, ktorý je jedným z najprimitívnejších slasherov aký som kedy videl. Škoda času. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

,, Veselé vianoce" - Budťe dobré milé deti, inak budem zlý! Škoda, mohol to byť perfektný horor keby sa pán režisér rozhodol či chce natočiť horor, alebo rodinný film. Bohužial vybral si rodinný film, pretože na horor by to muselo byť velmi strašidelné, atmosferické a krvavé. Keby sa aspoň dali nejako tých 45 minút nudy zmazať, a pridať na brutalite, mohol ztoho vzniknúť kultový horor. Santa hrá pritom najväčšiu rolu šialeného maniaka, ktorý sa chopí svojej šanci a všetko si to vysporiada, každý dostane svôj darček, ale ten kdo bude zlý, dočká sa krutej odplaty 40 percent. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Občas je to celkem slušná vánoční komedie, třeba při identifikaci Santů nebo když si titulní úchylák lepí vousy, načež se za ně chytá a bláznivě křičí ,,To jsem já! To jsem já!!" Něco se mi na Vánočním zlu trochu i líbilo, možná to spojení Vánoc a šíleného maniaka potulujícího se kolem, navíc závěrečné nanebevzetí bylo patřičně surrealistické. Ale všechno táhne dolů velice slabý scénář, přičemž už samotná výchozí myšlenka je nebetyčně hloupá, uznejte sami - malý kluk vidí svého otce v převlečení za Santu, jak sahá matce na podvazky, a proto se v dospělosti převléká za Santu a vraždí lidi, co nemají rádi Vánoce... Špatní herci, režie a kamera jsou u amerického béčka z 80. let samozřejmostí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pointa vrahova počínání byla preventivně prozrazena už na samotném začátku, kdy jako malý chlapec číhal na toho tlustého pána v červeném oblečku s bílými vousy. Jenže, pak uviděl, co neměl. Taková scéna musí zapůsobit na každé dítě a zkazit mu jeho iluze. Nesl si to v sobě celý svůj život. Takže, po zbytek filmu jsem sledovala pouze vývoj postavy a následky jeho činů. Hudební doprovod byl bohužel mnohem děsivější než celý film. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No tohle zase bylo teda něco. Malý kluk zjistí ,že Santa není ,že to je jen převlečený otec (vy co to nevíte ,tak to radši nečtěte , nebo vám z toho taky hrábne). Po letech kdy pracuje na výrobě hraček ,se z toho pořád nevzpomatoval a je neustále posedlý Santou ,že dokonce spí v jeho kostýmu (či to bylo pyžamo) šmíruje lidi a píše si co kdo chce k vánocům. Pak ,když je čas vánoc mu už totálně hrábne ,udělá si Santův ohoz a jde nadělovat ,ale nejenom to i vraždit ty kdo si to podle něho zaslouží. Námět celkem solidní ,ale provedení šílený a neskutečně nudný. 50minut se nic neděje ,jen vidíme jak postupně magoří v kostýmu Santy ,pak sice udělá čistu před kostelem a následně se postará ještě o kolegu z práce ,má roztržku s bráchou a nespokojení tatíci ho honí s pochodněma. Hodně zbabraný a nezáživný horor. ()

McLushi odpad!

všechny recenze uživatele

Kouknul jsem se na CSFD, co že to vlastě ono Vánoční zlo, které má tento týden vycházet v trafikové edici Filmag, má být. Profil tohoto filmu mě na CSFD zaujal, konkrétně plakát a obsah. Když jsem si ho koupil a v pátek večer pustil, tak jsem asi po hodině usnul...to se mi jen tak nestává, ale byla to podle mě děsná nuda. Pak jsem se na to dokoukával ráno. Ty vraždy sice nebyly špatný, ale díky dlouhým, velmi, velmi nudným momentům, musím dát odpad... ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama