Reklama

Reklama

Indie Game: The Movie

(festivalový název)
  • Kanada Indie Game: The Movie
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje snažení a pocity vývojářů tří nezávislých počítačových her. Od prvotních návrhů přes těžký a dlouhý vývoj bez záruky úspěchu a navrácení vložené energie, až po samotné vydání hry. Sleduje příběh autorů hry „Super Meat Boy“, dvojici Edmund McMillen a Tommy Refenes. Dále v něm vystupuje Phil Fish se svojí dlouhá léta složitě vyvíjenou hrou „FEZ“. V menší míře pak představuje autora hry „Braid“ Jonathana Blowa. (montana_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Roxan 

všechny recenze uživatele

Super film, sem nadšená. Mam chuť si zahrát Super Meat Boye a podívat se jestli FEZ už konečně vyšel nebo se ten týpek už uplně zbláznil. Líbí se mi pohled z druhý strany, jak programátoři prožívají vydání svojí hry a jak je jejich život s hrou spojený. Jediný co mě fakt rozčilovalo byla až moc aktivní snaha těch, co dělali titulky - když se tam objevu "zvuk moře, zvuk klávesnice" apod. a vy ho přitom jasně slyšíte a v originálu nic takového napsané není, tak to mě uplně fyzicky bolelo. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak očekávaný dokument o indie hrách jako příběh tří a půl nadšenců, kteří nemají daleko od geniality. Místo podrobného rozebrání herní indie scény tak dvojice Lisanne a Jamie téma jen pro laiky krátce představí a zaměří se na osudy Phila Fishe a členů Team Meat. Jonathan Blow, který už měl za sebou v době natáčení jako jediný z hlavních účinkujících milionový hit jménem Braid, příběh spíš rámuje, ale jsou to jeho krátké monology, které vlastně vysvětlují to, co se děje v hlavách ostatních. Tlak, které na všechny tři vyvíjí okolí kvůli jejich nadějným, ale dosud nevydaným hrám tak způsobí, že na konci filmu už na sebe práskli tolik, až před kamerou stojí prakticky nazí. Nečekaně dobrý soundtrack dramatičnost jejich situace ještě zvýrazňuje. Jakékoli výtky k věcnému obsahu filmu tak jsou buď úplně mimo nebo otázkou osobních preferencí (a předsudky jsou ze své podstaty vlastně taky mimo). S přihlédnutím k Director's commentary totiž celé dílko dává do posledního detailu smysl a nadšení obou tvůrců jim zároveň namísto podoby nezúčastněných pozorovatelů dává lidskou tvář. Komentář Team Meat už je jenom třešnička pro kohokoli, kdo by rád slyšel dvojici stojící za Super Meat Boy i jindy než v době nepředstavitelného stresu. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z největších zážitků letošního roku. Emocionálně nesmírně silný, skvěle vygradovaný a jako celek opojný v tom, že ukazuje herního vývojáře nejen jako fanouška, který si váží respektu jiných fanoušků, ale především odvrácenou stranu kreativních autorů, kterým se bortí svět téměř ze dne na den. A kolikrát k tomu stačí taková blbost jako pozdní upload na Xbox Live. Z hlediska objektivních kvalit by to bylo za čtyři, ale filmu, ve které na férovku zazní, že jsou dnešní mainstreamové tituly vlastně strašné sračky, mám chuť pořádně přisolit. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Zajimave, sympaticke a misty dokonce napinave az dojemne. Indie hram jsme nikdy neholdoval, ale rozhodne maji svym alternativnim pristupem a pojetim me sympatie. Tento snimek me utvrdil jeste v necem - diky bohu za relativitu vnimani hodnot a vseho, co dokaze cloveka udelat stastnym. A nekdy i znacne bohatym. Mezi nerdy je mi stale lepe a lepe... ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

"Indie Game: The Movie" není jen o prostředí tvorby nezávislých počítačových her, ale o tvorbě a všem, co ji provází, obecně. Z pohledu čtyř charakterově zcela odlišných lidí vykresluje jejich osobnosti, jejich neduhy, jejich osobní reakce a prožitky, které celý proces doprovází a činí tomu velmi citlivě, intimně a profesionálně zároveň. "IG: TM" je velmi osobitý a originální dokument, který navíc svou formou a podáním přesně vystihuje pojem indie.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl získán pomocí služby Kickstarter, kde lidé sami přispěli penězi na jeho vznik. (montana_cz)
  • Hra "Fez", jejíž strastiplný vývoj film dokumentuje, vyšla 13. 4. 2012 a sklidila obrovský úspěch. Na Gamerankings dosahuje hodnocení takřka 89 %. PC verze hry "Fez" pak byla uvedena 1. května 2013 (Yokolobuna)
  • Ve filmu je uvedeno, že nová hra Jonathana Blowa, "The Witness", bude vydána v roce 2012. Lidé si však museli počkat až do roku 2016. (Melcoiro)

Reklama

Reklama