Reklama

Reklama

Svedeni a opuštěni

  • USA Seduced And Abandoned (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento dokument nabízí unikátní pohled do zákulisí největšího filmového festivalu na světě. Sleduje režiséra Jamese Tobacka a herce Aleca Baldwina, kteří se v rámci festivalu v Cannes rozhodli sehnat peníze na svůj potenciální nový film. Tento dokumentární film z prostředí filmového festivalu v Cannes sleduje hereckou legendu Aleca Baldwina, který se společně s na Oscara nominovaným režisérem Jamesem Tobackem (Tyson) snaží sehnat peníze na realizaci nového celovečerního filmu. Vydávají se na strastiplnou cestu lemovanou řadou groteskních situací. Oba protagonisté, jejichž kroky vedou od režiséra, přes finančníky až k hlavní hvězdě, nám předkládají unikátní pohled do zákulisí největšího a nejokázalejšího filmového festivalu na světě. Posvítili si v něm především na hořkosladké vztahy panující mezi filmaři, Cannes a filmovým obchodem. Součástí dokumentu jsou výpovědi režisérů Martina Scorseseho, Bernanda Bertolucciho a Romana Polanského; herců Ryana Goslinga a Jessicy Chastainové i řady významných osobností z oblasti filmové distribuce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Matty 

všechny recenze uživatele

Baldwin a Toback chodí po Cannes a snaží se vlivné osoby z filmového průmyslu i mecenáše, kteří filmům moc nerozumí, ale mají hodně peněz, přesvědčit, aby podpořili jejich filmový projekt (variace na Poslední tango v Paříži zasazená do Iráku). S každým dalším odmítnutím se naplňuje citát Orsona Wellese, kterým je film uvozen: "I look back on my life and it’s 95 percent running around trying to raise money to make movies and five percent actually making them.” Je to dost svižné a vtipné, abyste neměli čas přemýšlet, o čem dokument vlastně chce být. Třebaže jej prý oba pánové myslí vážně (doporučuji dlouhý rozhovor na Vulture), o zamýšleném projektu se dozvíme jen velmi kusé informace (bude v tom válečné trauma a divný sex), zařizování schůzek s mocnými a movitými hráči není nijak přiblíženo (skoro to vypadá, že stačí v době festivalu přijet do Cannes a vetřít se na ten správný raut), nasbírané informace nejsou dále nijak zpracovávány, tvůrci z nich nevyvozují žádné zobecňující závěry (jako kdyby neměli odvahu ironicky okomentovat přístup typu "I don't read scripts" a znepřátelit si tím potenciální spojence). Některé rozhovory navíc se sháněním peněz na divný artový projekt s dvojicí komerčně neatraktivních hvězd nijak nesouvisí a byly zjevně vedeny jenom z toho důvodu, aby se v titulních mohlo objevit jedno slavné jméno navíc. Leitmotivem povídání Scorseseho, Polanského nebo Coppoly sice je proměna filmového průmyslu, ale některé příhody patří spíše do osobních portrétů těchto tvůrců (informace o tom, jak začínali). Nepopírám, že jsem se bavil od začátku do konce, ale bylo to podobné pobavení jako u nějakého satirického sitcomu (třeba 30 Rock). K tomuhle dílu si navíc onen satirický přesah musíte domyslet sami. 70% ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na lehce ponižující proceduru dokazující, že ohledně šance natočit co chci, kde chci a s kým chci se od dob Orsona Wellese nezměnilo nic. Toback má mezi kolegy evidentně respekt, takže bez potíží dostane před kameru i esa, která využila unikátního období s poněkud povolenými čelistmi svěráku - a která přiznají, že v současnosti jsou na tom vlastně stejně jako on. A mimochodem – ze mě by nevyrazil ani cent. Z projektu na který se údajně chystá, jsem se vyděsil víc než Diane Kruger, jako investice jsou to vyhozené peníze a jako mecenáš bych našel tucty stejně potřebných a podle mne zajímavějších. I když na další dokument, možná… ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama