Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radikální film chladnokrevně zachycující život dospívající dívky v současném Srbsku provokuje nejen explicitními sexuálními záběry, ale především pokládá otázku, jak moc ovlivňují nastupující generaci digitální revoluce a proměny tradičních hodnot. Srbský film KLIP je čerstvým vítězem prestižního rotterdamského festivalu, kde zaujal především silou a autentičností své výpovědi. Příběh šestnáctileté Jasny, která se snaží definovat své místo ve světě a dospět, je totiž na samé hraně toho, co o dnešních teenagerech chceme vědět. Jasna je bezhlavě zamilovaná do o něco staršího Djoleho, ale jejich vztah je spíše než na romantických procházkách založen na divokých mejdanech plných drog, alkoholu, rozvášněného balkánského popu, násilí a sexu, který si natáčejí na mobilní telefony, ostatně stejně jako celý svůj život. (oficiální text distributora)

(více)

Ocenění

  • vítězství
  • nominace
  • Film dostal hlavnú cenu za najlepší domáci film roku 2012 od srbskej sekcie Medzinárodnej asociácie filmových kritikov (FIPRESCI). V komentári k oceneniu porota uviedla: „Výnimočné debutantské dielo. Film je brilantný svojou odvahou a provokatívnosťou. Režisérke sa podarilo poskytnúť nám presný a nemilosrdný vhľad do problémov mladosti, v ktorom však dovolila i lúč nádeje a nehy. Ona má talent jedinečný na medzinárodnej filmovej scény spôsobom, ktorým artikuluje svoj autorský výraz." (jenerikku)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama