Reklama

Reklama

Arrow - Série 4

(série)
USA, (2015–2016), 16 h 10 min (Minutáž: 42–44 min)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Willa Holland, Emily Bett Rickards, John Barrowman, Paul Blackthorne, Neal McDonough, Grant Gustin (více)
(další profese)

Epizody(23)

Obsahy(1)

Star City čelí nové hrozbě. Ve městě se objevuje zločinecká organizace zvaná Duchové, v jejichž čele stojí záhadný Damien Darhk. Oliver, který žije spokojený rodinný život s Felicity, je povolán do akce a se svým týmem má opět plné ruce práce. (TV Fanda)

Recenze (28)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Občas to bolelo, ale nakonec jsem to doklepal. Arrow šel tento rok opět dolů a ačkoliv se našlo několik opravdu dobrých dílů, všechny myslitelné i nemyslitelné nelogičnosti u většiny dílů převažovaly a srážely je na úroveň Upířích deníků. Je mi jasné, že existuje určitá část společné cílovky, ale kvůli tomu jsem na tom rozhodně nezačal koukat. Počínaje nudným záporákem, po nesmyslné zachraňování celého světa (bez účasti kohokoliv z jiných CW serošů) po Olicity jsme již druhým rokem dostali o úroveň horší podívanou než jsme byli zvyklí. Nicméně budu i u páté řady, ale pokud to bude vypadat stejně, tak budu doufat, že už bude poslední. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. Séria - 75% Hodnotenie štvrtej série mi príde až príliš podhodnotené, pretože začiatok štvrtého dobrodružstva, tentokrát Green Arrowa mi nepríde až tak zlý. Síce je to najslabšia séria, ale stále je to slušná komiksovka. Najväčšie mínus je predovšetkým slabý záporák v podaní nevýrazného Neala McDonougha. Aj keby sa snažil ako chce, tak s postavu Damiena Darhka nič nespraví. A ďalšia vec je Felicity. Jej románik je tiež už celkom nezaujímavý a predovšetkým zdĺhavý. Podobne podráža kolená celej sérii aj jej mamička, ktorá sa furt predvádza ako trápna panička. Inak sa tu ešte stále najdu niektoré diely dokáže plnohodnotne zaujať či prekvapiť. Za zmienku stojí aj o chlp lepšia kamera a akcia a drobné prepojenia na susedného Flasha. Snáď piata séria sa vytiahne s niečím lepším, pretože Arrow, ktorý celý seriálový DC Universe odštartoval už neťahá, tak ako na začiatku. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufal jsem, že se čtvrtá řada alespoň přiblíží prvním dvěma. Bohužel nestalo se tak. Nesouhlasím s tím, že je tahle série ještě horší než třetí, ale lepší také není. Začátek byl ještě docela nadějný, ale druhá polovina se nepovedla skoro vůbec. Posledním hřebíkem do rakve pak byly flashbacky. Ty z Hong Kongu se ještě daly, ale tohle byla tragédie. Díky první polovině 60 % ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejslabší řada, i když i ta zde má spoustu skvělých momentů. Finále jsem očekával trochu víc epické. Stalo se zde vše, co člověk očekával, ale nepřekonalo to předchozí vypjaté díly okolo Black Canary, což je škoda. Hlavní záporák této série povedený, i když hodně overpower, a takto vyhrocené finále, kdy byl na pokraji zničení celý svět by se neobešel bez zásahu vyšší DC moci (Superman, Wonder Woman, Flash a další...), protože ty by v DC universu nestáli bokem, když by se řítila na Zemi apokalypsa. Ale je to jen seriál a já si ho užil. Za mě 85% :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

My se snad těch zatracených flashbacků do Oliverovy minulosti mezi ostrovem a Star City nezbavíme. Koncept spěje k záhubě, všichni jsou furt typicky DCčkově depresivní a nikdy netrvá dlouho, než si tým přizná, že zklamali město. Hlavně by si měli přiznat, že celý město na ně kašle a celý tým je mu u zadku - přinejmenším tak to totiž vypadá. Celé to totiž vyznívá, jak když po městě šaškuje pár mimoňů a kočkuje se s "antimimoňěma" asi stejně, jako v dnešních ulicích probíhají takové ty živé RPG hry nebo blázni s mobilním Ingressem - podmnožiny vlastních světů ve světě, kde jsou všem ostatním naprosto volní. Třešničkou pitomosti je pak předfinální a hlavně finální estráda s atomovkami, kdy celý ten nápad, dění a provedení kolem něj a závěr už snad nejsou ani tak pitomé, jako bizarní a nevím proč, nepřekvapili by mě tam snad už ani Tribblové ze Star Treku. Plus alespoň za smrt jedné ze skutečně nejnesympatičtějších postav, jež se ke konci svého účinkování stala méně otravnou hlavně proto, že její roli autoři v rámci seriálu docela upozadili a nedali jí tolik prostoru. Nemohl by Darkh s manželkou dostat vlastní seriál? Jde totiž asi o jediné skutečně ucelené postavy celého seriálu. Touhle sérii končím, nemá už co dalšího vymýšlet, nějakými crossovery si to nepomůže a může jen klesnout do ještě větší trapnosti a smutné vizuální lacinosti, což už kdokoliv jiný bude hodně těžce překonávat. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První tři série jsem stihl shrnout loni v únoru v komentáři pod samotným seriálem, k dalším, které od té doby vyšly, se již musím obrátit individuelně. S tím, jak jsem Arrowa zbožňoval v jeho začátcích, přišly s neuvěřitelně patetickými flashbacky, nikým nežádanou magií a nepřesvedčivým záporákem obavy o to, zda má vůbec cenu můj oněhdy nejoblíbenější seriál stále ještě sledovat. 4. řadu jsem doklepal z povinnosti, která se během těch let u mě utvořila a také možná z naivního domnění, že se v další sezóně dočkáme napravení reputace. Ze všech zdejších 23 dílů ve mně provždy zanechala cosi zapamatovatelného a i téměr dojemného jen část s názvem Eleven Fifty Nine, kde seriál (alespoň na Zemi 1?) přišel o důležitou postavu. Lze také pochválit crossover s Flashem, který nám hezky nakopl Legends of Tomorrow. Ty v nynějších dnech žeru ze všech DC shows snad nejvíce. 4/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto odpočinková záležitost, ve které se vztahy vyvíjely zbrkle ode zdi ke zdi a skoro v každém dílu dorazil nějaký starý známý (ať už na kladné či záporné straně barikády). Za nitky tahající "kouzelník" Damien Darhk v podání Neala McDonougha mne na rozdíl od flashbackové linky na ostrově i bavil, přestože se pořádně předvedl až v závěru. 60% ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Barevný superhrdinský kostým si už obléklo snad celé obsazení vyjma kapitána Lance. Což s sebou bohužel spíš než geekovskou radost nese pocit trapnosti, zvlášť u amatérských bojových scén některých herců (Willa Holland, Katie Cassidy). A to ani nemluvím o nechvalně proslulém „křiku Black Canary“. Postavy už navzájem neodhalují své tajné identity (všichni všechno vědí) a tak nastoupila vyložená telenovela – žádosti o ruku, nenaplněné lásky, plánování svatby atd. Ponuřejší atmosféra temného rytíře se tady zase navozuje únavným kruhem sebeobviňování, v němž se střídají snad všechny postavy. Damien Darhk a nadpřirozené ladění celé řady působilo jako pěst na oko, přesto je potřeba tvůrcům připsat pár plusových bodů za to, že se snažili o něco nového, místo aby použili dalšího, tolik oblíbeného symetrického záporáka (Arrow vs lučištník, Flash vs rychlík, Iron Man vs další chlap v exoskeletu…). A ve flashbacích na ostrově se už vyloženě vaří z vody. Asi nejsvětlejším bodem minulé řady bylo hostování Matta Ryana jako Constantinea. ()

kikakrystof 

všechny recenze uživatele

První polovina a poslední 2 díly teda nebyly špatný, ale to nezachrání celou sérii. Seriál měl skočit perfektní 2. sérií. //40%// Jestli v 5. sérii neumře Felicity nebo neskončí alespoň s flashbackama, tak to bude leda tak na odpad. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bojím se o Arrowa, že to dopadne hodně špatně. Zase tady byl záporák o ničem. Příběh takový no jako ušlo to, ale mohl být napsaný líp. Strašně mě štve, že už jsou dodrbaný scény z ostrova a to mě bolí asi nejvíc na této sérii. Jasně měla dobré chvilky nebo díly, ale ostatní šli i do kytek a takhle by to teda nešlo. Ve čtvrté sérii je úplně všechno hrozný jako u třetí série. Dali tam smrt jedné postavy, která tam ani nemusela být (podle mě). A fakt se bojím teď o Arrowa, že mě tohle přestane bavit a vykašlu se na to. Takže fakt doufám, že pátá série vrátí Arrowa zpět. Snad tam i záporák bude super jako v prvních dvou sérií a né jako u čtvrté a třetí série, kde jsem nepochopil, proč to ti záporácí dělají. No velké zklamání. Jinak tomu dávám 3 hvězdy, protože si to víc nezaslouží. 5,5/10 ()

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horor. Když vzpomenu na doby, jak jsem nadšeně tejden co tejden čekal na novej díl v první řadě a ještě mi defakto bavila druhá, je současnej stav Arrowa naprostej horor. Snad ze všech svých známých jsem už jenom já, kdo to ještě sleduje, a to bych rád přidělil tenhle fakt kolegovi z laborky Barrymu Allenovi, kterej je součástí CW universa a to žezlo čekání z tejdne na tejden už někdy v půlce první řady přebral on. Jediný dvě silnější chvilky byly cameo Constantina a pak těžkotonážní finále, kdy bitka na ulici jak vystřižená z TDKR byla určitě lepší, než všechny předchozí finále. Bohužel ale propracovat se k tomuhle bodu stálo hodně utrpení, hereckejch atrap (Taiana, to bylo zlo a ne kvůli tomu artefaktu) a špatnýho scénáře a chyb (v tom scénáři). Váhám, jestli rozkoukávat pátou řadu, už jen kvůli flashbackům z minulosti, kam se pořád přidává nějaká nová sračka, je to šílená zplácanina. Jsem zvědavej, jak s tím vším zamíchá konec druhý řady Flashe (pokud vůbec). Je škoda, kam se seriál posunul za ty čtyři roky. ()

annes 

všechny recenze uživatele

Nejvíc utahá série Arrowa ever! Samé rádoby psychologické rozpory postav, pořád tam někdo brečí a z původního napětí a dobrodružného příběhu nezbyde skoro nic:-( ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě o fous lepší než 3. série, ale ani tak to není něco, co by si tvůrci rádi napsali do životopisu. První 2 série byly opravdu výborné a asi už pouze ti největší optimisté mohou doufat, že se k tomu Arrow ještě v budoucnu někdy vrátí. Je tu toho prostě tolik špatně. Ať už přitroublé a naivní dialogy, nepovedená akce, přemíra řešení vztahových románků, rádoby dramatické scény, které působí vtipně a zase naopak rádoby vtipné scény, které jsou k pláči. Herecky je to také propad. Pokud herci měli nějaké herecké nadání, se začátkem 4. série ho zapomněli (krom světlých chvilek samotného Arrowa). Pokud tvůrci chtějí udělat takovouhle i pátou sérii, ať to radši zakončí, protože dívat se jak Oliver v půl vteřině otevře zámek šípem nebo jak Felicity hackne jakýkoliv počítač zmáčknutím enteru už je fakt dost přitažené za vlasy! A s flasbackama už prosím skončete, je to nastavovaná kaše a ještě k tomu všemu vybředlá či co. Vraťte tomu temný háv a pořádného (nemagického!!) záporáka a věřím tomu, že 5 série bude o dost lepší. Třetí hvězdu dávám za těch málo vydařených okamžiků a za svou oddanost. Ale je to fakt bída. 50% ()

Dave12345678 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je pro mě neuvěřitelně velké zklamání. Hlavní zaporák této série je Damien Darhk. Darhk je opravdu velmi klišé, motivace k jeho plánu zničit Zemi není žádná. Sice se mi líbí, jak si užívá zabíjení, ale Green Arrowa mohl zabít už tak tisíckrát. Většinou se tak nestalo díky jeho dlouhým monologům. Je pro Arrowa obrovskou hrozbou, což není žádném případě klad. I když musím říct, že Neal je opravdu výborný herec. Dále se mi nelíbí to velké množství dramatu, které do seriálu přineslo Olicity. Díky této sérii by se seriál mohl jmenovat Felicity a její přátelé. Nechybělo zde ani velké množství otřesných dialogů, ale hlavně příšerných bojových scén - například finální souboj. Je to obrovská škoda. Hlavně mě na tvůrcích mrzí, že zabili Laurel. Black Canary vůbec zemřít neměla, je to postava z komiksu. Ke konci série se dostává na scénu drama mezi rodiči Felicity, což kvalitu těchto epizod značně snížilo. Flashbacky nejsou vyloženě špatné, ale jsou rozhodně nejhorší za celých pět sérii. Co se týká kladů, patří mezi ně rozhodně John Constantine. Dále epizoda s Vixen byla celkem podařená. Nový oblek Green Arrowa je pěkný, potěšil mě návrat Roye, záverečných pět minut finálové epizody bylo skvělých. Ale to je asi tak všechno. Nejlepší epizody: Haunted, Legends of Yesterday, Black waters. Nejhorší epizody: Eleven - Fifty - Nine, Lost in Flood, Broken Hearts. Hodnotím 68% ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíc mi na celém seriálu (a platí to i pro ostatní seriály z tohoto vesmíru), jak se z jednoduchých důvodů někdo na někoho naštve a odmítá s ním komunikovat, přitom by stačilo, aby si daného člověka vyslechl a změnil by názor. Je to slabší, než předchozí série, ale to hlavně tím, že právě tam příběh kulminoval a tady se neukáže nic nového. Ale oproti 5.-7. sezóně to byla paráda. ()

Pavlunka odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu proč to neukončí, už je to fakt ohrané. Oliver a jeho věčné sebeobviňování jsem si užila již v prvních 3 sériích a nyní je to už trapné. Milovala jsem Felicity, ale i ona je tak strašně ufňukaná. Doufám že 5 série nebude, protože to by fakt šlo už do kytek... ()

Reklama

Reklama