Reklama

Reklama

Arrow - Série 5

(série)
Trailer 1
USA, (2016–2017), 16 h 4 min (Minutáž: 41–42 min)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Stephen Amell, Emily Bett Rickards, David Ramsey, Willa Holland, Echo Kellum, Paul Blackthorne, Aaron Pearl, Cody Runnels, Chad L. Coleman, David Nykl (více)
(další profese)

Epizody(23)

Obsahy(1)

Oliver je jako starosta a zároveň ochránce Star City přetížený, a aby zvládl boj s gangsterem Tobiasem Churchem, sestaví nový tým začínajících ochránců města. (Netflix)

Recenze (21)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže opět za čtyři. Návrat k bezchybné první sérii je takřka nemožný, ovšem po opravdu bídné předchozí sérii to už mohlo dopadnout jenom lépe. A v první třetině bylo vidět, že se scénáristé poučili ze svých chyb a vrátili se k věcem, které dělají Arrowa Arrowem, tedy syrovější akce, omezení limonádových linek a přímočařejší děj. S postupem série bylo jasné, že se opět sklouzne do osvědčených kolejí této teenagerské stanice a bude se to muset nějak natahovat...a že to opravdu bylo neúnosné. A přiznávám, že jsem se ke konci taky nechal opít rohlíkem v podobě vytouženého návratu Deathstroka, že jsem úplně zapomněl, kam se poděl Vigilante...7/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní spokojenost. Tak jak jsem v minulých dvou sezonách dával přednost Flashovi, letos vládl po většinu času Arrow. Záporák byl tím nejlepším elementem této série a Savitar (z Flashe) kvalit Promethea ani zdaleka nedosahoval. Konečně přišel k CW zase řádný psychopat (po Sladeovi), který věděl co dělá... Z některých jeho tahů člověka až mrazilo. Nicméně je tu stále jeden problém, kterým je vata. Proboha... To je tak těžké zkrátit sérii třeba na 13 dílů jako to má Netflix? Atmosféra by byla hutnější, Prometheus dostal více prostoru... O tomhle však budu mluvit v blízké budoucnosti na mém profilu globálněji, takže nebudu zbytečně rozebírat. Na čtyři hvězdy však nemám problém jít a jsem zvědav, jak vyřeší tvůrci závěrečný Cliffhanger (poslední epizoda Lian Yu je naprostý skvost). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. séria - 80%. Určite lepšie ako predošlá séria, obzvlášť kde bol záporák Damien Darhk strašne nevýrazný a nudný. Piata séria Šípa konečne vytiahla na svetlo (alebo skôr do tmy) ďalšieho zloducha, ktorý poriadne zatopí celému týmu Arrow a niektoré časti sú fakt luxusné. Samozrejme sa nájdu aj niektoré nudnejšie, kde sa riešia somariny, ale ako celok je to dosť dobrá séria, štýlová akcia tu ma zas svoje miesto, crossover parádny a nechýba dávka napätia, známe postavy a finále tiež stojí za to. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá řada, která má spoustu kvalitních dílů, skvělé záporáky a ultimátní finálový díl. Tentokrát se předvídatelné finále nekoná a konec mi otevřel hubu. Nové postavy mi zezačátku lezli na nervy, ale postupem času se zajímavě vyvinuli. Ještě že nemusím čekat rok na další řadu, protože by to bylo krutý. Této řadě dávám 96% :) ()

Jack_D. 

všechny recenze uživatele

Pátá řada fajn, Prometheus parádní záporák. Co mi však začíná vadit je Oliverova nevyrovnanost při boji. Za celý seriál ho trénovalo hafo různých lidí, včetně Ra's al Ghula, což by mělo být asi top. Ra's al Ghula nakonec v souboji porazí, později pak i Damiena Darkha, aby v další sérii nebyl schopen dát jednoduše nabudku obyčejnému týpkovi (Tobias Church) co vede pouliční gang. To nechápu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohu citovat množství názorů přede mnou, kde se všichni snaží narazit na to, že ačkoliv to nemuselo být záměrem tvůrců, návrat k atmosféře první série se zde vyvedl, ale po ráně, kterou seriálu uštědřila sezóna s Damienem Darkhem, vyléčení trvalo několik epizod. Naštěstí jsme se po udělení slibu na konci předchozí řady dočkali velkého politického podtextu, jež jsem já osobně uvítal. Flashbacky se odvrátily od nepotřebných záležitostí s otravnými černochy a Ukrajinci do samotného Ruska, kde nám tvář bijáků minulého století Dolph Lundgren pěkně zamíchal kartami. Nu, a jestli byla pro tuto část Arrowovy cesty napsána nějaká postava ještě o ždibec lépe, je to Adrian Chase. V některých momentech jsem měl zpočátku až děsivého Promethea radši o stupeň více než samotného Deathstrokea. 10/10! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned, jak v 1. dílu odhalili tu strašlivě kýčovitou pamětní sochu Black Canary, věděl jsem, že je zle. Respektive že tady musím povinně a předem zabalit mozek do krabice a nechat se vláčet vrtošivým dějovým tobogánem bez jakéhokoliv přemýšlení. Jinak by snaha autorů uzavřít Oliverovu pětiletou pouť ve flashbacích i "dostiženého vlastní minulostí" přišla vniveč. Bohužel tím druhým zmocnili kolovrátkově nudného psychopata Promethea, aby našeho hrdinu (tou dobou sestavujícího nový tým) psychologicky zlomil a dostal na samé dno (tzn. ho mučením donutil k přiznání / "uvědomění si", že se mu, pozor, líbí zabíjet! :-O, potlesk). ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série ale lákala na větší návrat ke kořenům. A minimálně zčásti se to opravdu povedlo. Scenáristicky jsou to vesměs kroky k lepšímu, zejména ve srovnání se čtvrtou řadou. Koncept Arrow ještě unese mysticismus Ligy asasínů a Lazarovy studně, loňský mág Damien Darhk už ale byl příliš. Letos je záporák zase realističtější, jen škoda že v hlavách autorů Arrow (i komiksového) je zřejmě jednou z mála možností zase další lučištník. Alespoň má ale dobře napsanou motivaci, jež organicky zapadá do Oliverovy minulosti a jeho charakterového vývoje, a když se říká, že „tentokrát je to osobní“, nejsou to jen otřepané slogany. Zdejší fikční svět se snad ze všech adaptací nejvíc začíná přibližovat k běžnému fungování v řadových DC komiksech. Kostýmovanou identitu tu má už opravdu téměř každý, scenáristé mají k dispozici už hodně slušnou řádku dříve představených padouchů a jiných vedlejších postav, které se příležitostně vracejí, z bývalých superpadouchů se postupně stávají „jenom“ antihrdinové, v pozadí operuje tajná vládní organizace, jež hrdinům někdy pomůže a někdy hodí klacek pod nohy, a když hrozba převýší superhrdinovy síly, občas dojde i na crossover. Kromě toho se po těch více než sto epizodách pod některými maskami a kódovými jmény vystřídalo více identit, v jednom případě už dokonce tři. Přesně jak je to v DC komiksech zvykem (a u Marvelu – k nelibosti fanoušků – poslední dobou taky). S vedlejšími postavami je to asi tak stejně jako celou dobu – občas se ten převod na obrazovky úplně nepovede a zavání to až trapností, občas to zase pomáhají táhnout nahoru, zejména když si je tvůrci půjčují od Batmana, jehož stejně nemohou využít (letos Talia). Fanoušky akčních filmů zase potěší několika-epizodní role pro Dolpha Lundgrena v ruských flashbaccích. U nich vůbec prospěl přesun do nového prostředí oproti plácání se na nápadově vyčerpaném ostrově. Úplná dřeň seriálu je ale vlastně pořád stejná. Problémy se řeší úměrně chytře k tomu, jak dlouho mají postavám vydržet, vztahy mezi nimi jsou tak trochu mýdlová opera, tím spíš že už se pěknou řádku epizod spíš jen točí v kruhu. A Stephen Amell pořád není právě oskarový herec, byť se od první série pomaličku zlepšuje. Pořád je to zkrátka nenáročný komiksový výplach. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se Arrow začíná vracet kvalitou jako dříve. Záporák má takovou normální důvod proč chce zabít Green Arrowa, je dost chytrý a předvídatelný a je to konečně záporák, který se mi po dvou strašných záporácích líbil. Nečekal jsem, že se tam objeví nějací noví další lidi do teamu. Né, že by to snižovalo kvalitu právě naopak zvyšuje ji. Neboť mám další postavy co poznávat. Felicity mě v téhle sérii popravdě už hodně štvala a někdy jsem i přál, aby třeba nebyla v dalších dílech. Flashbacky mě zase bavily , ale furt nejsou to co byly dřív a chvílema mě i docela nudily, ale oproti flashbackům z 3. a 4. série jsou dobré, doufám, že v další sérii budou flashbacky ještě lepší. Finálový souboj proti Prometheusovi byl neuvěřitelný po dlouhé době a vážně jsem si to užil. Nechci spoilerovat, ale Deathstroke bojující za Arrowa a jeho team je prostě taková kombinace, na kterou bych se rád podíval znovu. 5. série se od těch posledních dvou hodně zlepšila kvalitně a tak doufám, že to takhle bude dál i v šesté sérii. 5. série Arrowa se vrací ke kořenům a funguje to, proto ji dávám 5 hvězd 8,5/10 ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat ke kořenům! Přesně jak tvůrci slibovali. Arrow je zpět v téměř plné formě a kdo za to může? Výborný záporák, do kterého bych to osobně vůbec neřekl. V moment, kdy jsem se dozvěděl jeho identitu, jsem byl poměrně rozčarován z toho, že nepůsobí příliš drsně či zle. Ale jak jsem se mýlil. Výborně zahráno. Oliver ukončil svou flasbackovou pouť a konečně svůj osudový souboj prohrál. Což je sakra něco, co v tomto typu seriálů chci vidět častěji a dost se těším na začátek šesté řady. Finále už bylo jen potvrzení toho, že tahle série po dvouletém zklamání konečně opět stojí za to. Letos nejvydařenější komiksovka z dílny stanice CW. 80% ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká spokojenost s touto sérií. Na začátku jsem uvažoval, jestli na seriál vůbec dál koukat, protože - ruku na srdce - zejména čtvrtá série byla fakt o ničem. Byl jsem ale velmi příjemně překvapen, protože až asi na tři čtyři díly byla kvalita na vysoké úrovni, což podrtrhlo asi nejlepší finále, co kdy tento seriál měl. ()

Dave12345678 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je neskutečné! V páté sérii jsou bezvadné akční scény, minimum dramatu a skvělý zaporák Prometheus, který by mohl konkurovat Sladovi Wilsonovi. Jeho motivace je opravdu velmi dobrá, jeho plán rovněž vynikající. I když není pro Olivera takovou hrozbou po fyzické stránce, jako byl třeba Slade, byl schopen ho naprosto zlomit psychicky. Zjištění Prometheovy identity bylo pro mě opravdu velmi překvapivé a přišlo v pravou chvíli. Oproti minulé sérii jsme se dočkali mnoha kvalitních dialogů, neřešily se příliš vztahy, jako v minulé sérii, snad jen jediná epizoda se dotýká Olicity dramatu. Vrátila se také Katie Cassidy, i když jen jako Laurel v crossoveru, což mě velice potěšilo, protože jsem vždycky doufal, že skončí s Olliem. Poté se Katie vrací jako Laurel ze Země 2, která je opravdu skvělým vedlejším záporákem. Pokud bych měl této sérii něco vytknout, bylo by to, že jsem si dlouho zvykal na jednotlivé nové členy týmu Arrow. Zimní finále bylo opravdu bezchybné, finále hodnotím jako nejlepší epizodu Arrowa. Objevuje se v něm Slade, Malcolm ale i Nyssa. Za kvalitu této epizody může i obrovský cliffhanger (i když mě jeho výsledek zklamal, ale to neberu jako mínus k této sérii). Co se týče flashbacků, odehrávaly se z velké části v Rusku a byly velice podařené. Na tom má svůj podíl i charismatický Dolph Lundgren. Zkrátka po dvou slabších sériích je Arrow zpět! Nejlepší epizody: Lian Yu, What we leave behind, Invasion, part 2. Nejhorší epizody: Spectre of gun, Dangerous liasons, The Sin-Eater. Hodnotím 92% ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím smutně konstatovat, že tohle je o dost slabší, než předchozí sezóna. Záporák trapnej, novej tým nepříjemnej. Je mi to líto, protože kdyby se celá série vezla na základě zlomeného Arrowa, jak je ve dvou dílech naznačeno, mohlo to být něco, co posune seriál kupředu. ()

david141474 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem dokoukal další sérii a musím říct, že to bylo naprosto perfektní! Celá série šlape a nenudí a to se v předchozích sériích tak často nestávalo, všude byl slabší díl, tady ale ne. Děj byl podle mého jeden z nejlepších co jsme v tomto seriálu viděli a záporák je taky naprosto perfektní. Mně bylo hnedka jasný, kdo jím je a nakonec to byla pravda, takže spokojenost samozřejmě. Nebyl to žádnej svatoušek, to vůbec ani jeho činy nebyly svatý, o to byli zajímavějším všechno sledovat. Do 17 dílu to bylo fajn, ale 17 díl všechno změnil. Naprosto mi vyrazil dech a nemohl jsem nic říct tak 2 hodiny. Ta neskutečná atmosféra, ty herecký výkony, za mě to bylo něco neskutečnýho! Ten díl změnil seriál. Minulost v Rusku je taky dost zajímavá a taky dobře natočená. Všichni nováčci tady mají svůj příběh, kterej se celou sérií buduje a samozřejmě že Havenrock nebyl bez následků, i zde se to řeší. Soundtrack byl fajn. Postavy byly naprosto perfektní, sice by někdy Thee a Felicity zakroutili krkem, ale to je na denním pořádku tohoto seriálu. Trochu mi vadilo, že se nedořešil Vigilante, kterej byl shozen ze střechy a pak nazdar, už tě tu nepotřebujeme. To mě docela zklamalo. No a to neskutečný finále mi taky vyrazilo dech tak na 2 hodiny, takže takhle nějak má vypadat kvalitní seriál a já mohu jen doporučit! 10/10 Sedmnáctý díl je troufám si říct zatím nejlepší z celého seriálu! ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neverím! Temná atmosféra sa vrátila. Bohužiaľ, bolo v tejto sérií aj dosť epizód, ktoré ma nudili. Mám pocit, že sa začína stále dookola opakovať Oliverove trauma o zabíjaní a pochybovaní o sebe a svojej výprave. V prvých sériach to bolo fajn, ale po piaty krát? Meh. Našťastie tu bolo dosť prvkov, ktoré tú nudu vyvážili. Jedným z tích prvkov je nový tým. Len trošku škoda, že tento sa dal dokopy až nejako moc rýchlo, keď to porovnám s pôvodným, ktorý sa dával dokopy dve-tri série. Ale to až tak nevadilo. Ďalšou skvelou vecou bol hlavný záporák Prometheus. Pôvodne som gúľal očami, že sa vôbec nepodobá na komiksovú verziu, že ide zase o lukostrelca, ktorý sa chce zase pomstiť Oliverovi. Ale hneď ako dal dole kapucňu (16. epizóda myslím), tak v mojej obľúbenosti postúpil na vyššie priečky a prekonal Sladea aj Darkha (hlavne finálom série). Prometheus je fakt psychopat, ktorý má svoj plán pomsty premyslený do tích najmenších detailov a zasiahol Olivera hlavne psychicky. Samozrejme, pri hodnotený série nesmieme zabudnúť na flashbacky. Konečne sa vyrovnali tím z prvej série. Oliver v Rusku je skvelý, Dolph Lundgren ako Kovar je skvelý (síce to je ,,kúzelné znovuzrodenie,, mi moc nešmakovalo), finále na ostrove nie až tak skvelé (myslím ostrovné finále vo flashbackoch, v prítomnosti bolo geniálne). Finálny verdikt? Séria s nudnejšími časťami, ktoré sú ale vyvážené zaujímavými postavami, z ktorích jednoznačne dominuje Prometheus. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery: "Po pěti letech v pekle jsem se vrátil domů s jediným cílem. Zachránit své město. Dnes tuto válku vedu na dvou frontách. Ve dne vedu Star City jako starosta, ale v noci jsem někým jiným. Jsem něčím jiným. Jsem Green Arrow." Lučištník Stephen Amell proti zlému lučištníkovi, kterého pohání touha po pomstě. Prometheus byl skvělý záporák, nicméně i Lundgren podal slušný výkon. Série je živá, neboť se tam pořád něco děje. Tým Arrow nabral nové rekruty, což znamená nové postavy, nové příběhy. Hodně se to vrátilo ke kořenům, kde tým bojuje proti různým gengstrům a ruské mafii. "Jsem vždycky 10 kroků před tebou." Minimum přehnaností, takže to po většinu času působí realisticky. Velké finále, které přineslo mnoho rvaček, pořádný výbuch a Sladea Wilsona. Jsem nadmíru spokojen s touto série. - 99,9%. ()

MatyRock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to po páté to samé ořechové, jen v malinko odlišném obalu. Architypní záporák jde udělat pomstu, kvůli něčemu z minulosti a na pozadí toho všeho se rozebírají vztahy mezi postavami. Je v tom hodně bláta, patosu a naprostých zhovadilostí. Postavy se prostě dost často chovají tak, jak je pro děj nejvíce potřeba. Odůvodněno je to však tím, že se daná postava rozhodla udělat tento krok, kvůli pateticky hloupé poučné řeči, již dostala od postavy jiné. Po této sérii jsem chtěl od seriálu upustit, ale kvůli poslednímu dílů, se možná ještě k další sérii dokopu. I když tuším, jakým směrem se to bude ubírat. Kolem a kolem jsem si to užil. Nesmí se od toho očekávat nic světoborného, ale naopak si to pustit na pohodu k obědu a brát všechno s rezervou. Prostě klasická televizní výplachovka mozku, kde se pár dílů budete nudit (koukat na debilně nelogické vztahy, což už vidět po páté nebaví nikoho) a u dalších zase příjemně bavit. ()

Reklama

Reklama