Reklama

Reklama

Arrow

(seriál)
Trailer 3
USA, (2012–2020), 119 h 44 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Emily Bett Rickards, Willa Holland, Paul Blackthorne, Colton Haynes, Grant Gustin, Celina Jade, John Barrowman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(170)

Spravedlnost nikdy nemine svůj cíl! V adaptaci komiksové předlohy z dílny DC Comics před dnešním divákem znovu ožívá další kultovní kontroverzní hrdina. Miliardář Oliver Queen se po pěti letech trosečnického života na opuštěném ostrově vrací domů do Starling City se záhadným posláním a nebývalou schopností zabíjet a jako lučištník v tmavé zbojnické kápi vyhlašuje válku zločinu. Je odhodlaný napravovat křivdy, které napáchal jeho otec a bránit město proti všem, kdo by mu chtěli škodit. Jeho tažení ale komplikují temná rodinná tajemství, netušené spojení nejlepšího přítele se zlem a žena, již miluje, ale kterou už kdysi zradil. Oliverova cesta z mučivé ostrovní izolace až k přízračnému městskému hrdinovi, to je velkolepé dobrodružství a doslova trefa do černého - ve 23 epizodách na 5 discích! (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Caszidy k tomuto seriálu (39)

Arrow (2012) 

Konečně tu máme opravdu pořádný hraný seriál o komiksovém superhrdinovi. Je zajímavé, že volba padla právě na Green Arrowa, nicméně možná je to dobře. Tím, že se příběh věnuje tomuto v širším povědomí ne až tak "profláklému" hrdinovi, mají autoři při natáčení trochu volnější ruce, než kdyby šlo klasicky o Supermana, nebo Batmana. Stephen Amell v hlavní roli je dobrá volba, další obsazení je až na "šerifa" Paula Blackthorna vcelku nevýrazné (pokud nepočítáme příchod Manu "Crixa" Bennetta). Příjemné je, že seriál nepůsobí po vizuální stránce nějak lacině a triky jsou v rámci možností dobré. ()

Následky (2017) (S06E01) 

Autoři naprosto promrhali možnost seriál po solidní páté řadě (kterou vlastně ale "udělal" jedině Prometheus) určitým způsobem restartovat a rozloučit se s některými postavami, které se prostě časem vyčerpaly a už nemají co nabídnout (Felicity, Diggle?). Odskákala to tak vlastně pouze Thea a to navíc určitě ne definitivně. Odhalení identity Arrowa je sice dobré nosné téma, jenže jestli nás po celou sezónu čekají podobně srdceryvné proslovy otce k synovi jako v úvodním díle, tak je se seriálem prostě konec (o opětovném oživení otravného vztahu "Olicity" nemluvě). ()

Pocta (2017) (S06E02) 

Vidět Davida Nykla jako Anatolyho, je pokaždé fajn, nicméně souhlasím s tím, že jeho linka už je značně vyčpělá. Jinak se jedná o klasický výplňový díl, který seriál příběhově nikam neposouvá. ()

Nejbližší příbuzný (2017) (S06E03) 

Doufám, že ten náznak z poslední scény dílu opravdu znamená, že se tvůrci rozhodli zpracovat příběhovou linku z komiksové předlohy, ve které se Roy Harper stane dope addictem. Samozřejmě zde upraveno pro Diggla. Tahle zápletka by určitě přinesla větší oživení než neustálé srdceryvné rozmluvy Olivera se synem, nebo obnovení Olicity. ()

Zvrat (2017) (S06E04) 

Věra Pohlová to téměř dokázala! Ty internety, které každého jen otravují, se sice nezakázaly, ale geniální tvůrci Arrowa se rozhodli, že je není třeba zakázat, nýbrž zničit. Bravo, tak "geniální" zápletku a hlavně provedení, jsem skutečně ani v tak "přisledovánívypnětemozek" seriálu, jakým se Arrow v průběhu šesti let bohužel stal, nečekal. Je fajn vidět Michaela Emersona jako hlavního padoucha, nicméně jestli ho tvůrci vyplýtvají na takovouhle blbost, tak asi opravdu nezbyde, než se seriálem po téhle řadě rozloučit. Snad aspoň následující epizody se Sladem "Deathstroke" Wilsonem budou stát trochu za to. ()

Deathstroke se vrací (2017) (S06E05) 

Deathstroke rulez! Jak jinak samozřejmě. Po předchozím příšerném dílu skutečně přišel kvalitativní posun, jenže jen zásluhou Slade Wilsona a Vigilanteho. Doufejme, že až Deathstrokeovo hostování skončí, tak tvůrci rozvinou linky Canary/Vigilante a Diggle/dope a nikoliv Olicity nebo Queen father/Queen son. ()

Dodržené sliby (2017) (S06E06) 

Vydařený díl s obrovským ale. Jednak to dle závěru vypadá, že jsme se s Deathstrokem definitivně rozloučili (jeho vysněný R-kový spin-off na Netflixu je bohužel čirá utopie) a jednak tvůrci příběhovou linku s digglovou závislostí uspěchaně a předčasně spláchli hned po dvou dílech. Přitom tahle linka se dala pořádně rozpracovat a čerpat z ní v podstatě celou sérii. Škoda, do dalších dílů nás asi čeká kvalitativní sešup. ()

Díkůvzdání (2017) (S06E07) 

Mr. Billy Joel himself. Jedno slavné cameo a vcelku průměrná epizoda. Potěší hlavně Theino procitnutí z kómatu. Snad ji tvůrci v dalším průběhu série nějak využijí. Jinak už jsem to chtěl napsat dávno, ale vždycky jsem zapomněl - agentka FBI je strašný castingový přešlap. Samozřejmě tohle není oscarové drama, ale více přehrávající herečku/herce jsme v seriálu neměli od doby, hm už ani vlastně nevím, kdy naposledy. ()

Krize na Zemi X, 2. část (2017) (S06E08) 

Zas tak unešený jak vypovídá zdejší hodnocení tedy nejsem. Řada bojových scén (hlavně s generickými nácky) působila značně nudně a prázdně. Nejvíc samozřejmě potěšil návrat Tommyho Merlina. Nejvíc naopak zklamalo to, že ho využili jen na kratičkou sekvenci. Zřejmě Colin Donnell neměl tolik volného času, aby natočil nějaké rozsáhlejší scény, ale stejně je to velká škoda. Nejzajímavější by samozřejmě bylo, kdyby hlavním vůdcem padouchů byla právě jeho postava a Oliver by se mu musel postavit. Jinak ten návrat příběhové linky "Olicity", kterou tvůrci pro tuhle sérii spustili, nám byl čert dlužen. ()

Nepřekonatelné rozdíly (2017) (S06E09) 

Konečně tvůrci sebrali trochu odvahy, "říznuli" do složení týmu a zamíchali kartami. Jsem zvědav, jak dlouho jim to vydrží a jak dlouho vedle sebe budou fungovat "team Arrow" a "team Arrow B" v rámci konkurenčního boje o to, kdo lépe "čistí" město. Taky jsme se dočkali úplného odhalení béčkové (ehm, nebo spíš céčkové?) quasi verze "legion of doom". Příště se vrátí Roy Harper, tak se snad kvalita epizod udrží alespoň na současné úrovni. ()

Rozděleni (2018) (S06E10) 

Solidní epizoda v níž potěší hlavně návrat rodiny Bertinelliů (pomrknutí na fanoušky Huntress). Jen se mi zdá, že kvalita akčních scén a kaskadérských výkonů jde nějak dolů - hned několikrát bylo totiž v této epizodě vidět, že kopnutí, nebo úder pěstí jdou zcela mimo a druhé postavy se vůbec nedotknout. To by se asi tvůrcům stávat nemělo. ()

Padneme (2018) (S06E11) 

Ehm?! To jako herec hrající šéfa SCPD naštval scénáristy ve stylu Joey Tribbianiho, že si sám píše repliky? Jiný důvod pro tak odfláknutou "popravu" výtahem opravdu nevidím. Scény v tunelu pak vypadají tak lacině natočené, že snad i Policie Modrava je na tom s produkcí lépe. Navíc jsme se bohužel opět po čase dočkali až trapně úsměvných "srdceryvných" proslovů k oliverovu synovi Williamovi. Možná je to ale geniální tah scénáristů a hlavním padouchem této série bude ve skutečnosti právě William, který si objednal kompromitující nahrávku na Olivera a nechal ji poslat Caydenu Jamesovi a celý čas se vlastně mstí za smrt své matky, kterou Oliverovi nikdy neodpustil. Muhehehehe. ()

Všechno k ničemu (2018) (S06E12) 

Proč?! To opravdu tvůrci musí v poslední době do každé epizody nacpat nějaký totální WTF směšný moment? Tentokrát pro změnu "usmažená" zásahová jednotka ARGUSu v rybníčku. Úplně se mi vybavil stejný gag ze Simpsonových, jenže tam to bylo vtipné záměrně. Zbytek epizidy byl ucházející a držel ho nad vodou (upps, no pun intended) Vincent díky svému charisma. Škoda, že tvůrci tuhle postavu odpravili tak rychle. Dál pokračuje tápání v oblasti co vlastně s Theou a jak využít její postavu. Scénáristé si očividně nevědí rady, to ji měli nechat radši "uklizenou" v kómatu. ()

Ďáblův nejlepší trik (2018) (S06E13) 

Konečně taky trochu solidní epizoda. Samozřejmě si tvůrci bohužel neodpustili srdceryvné Oliver-William scénky (opravdu by mě zajímalo, které testovací publikum jim před natáčením nové řady doporučilo, že by bylo fajn do béčkového seriálu na motivy komiksu, zaměřeného na kaskadérskou akci a tu více, tu méně povedené vztahové linky, nacpat téma s otravným puberťákem). Konečně bylo cítit aspoň nějaké napětí. Hnacím motorem se do budoucna může stát konflikt Laurel+Quentin vs. Dinah+zbytek. Nevím, jestli jsem úplně spokojen s odhalením hlavního záporáka (o kterém to ale stejně dávno tvůrci nesmyslně "vytroubili do světa"), nicméně nějaký potenciál tam přeci jen je. Samozřejmě z čistě logického hlediska nedává asi tak 80% událostí, které měl údajně zapříčinit hlavní padouch smysl, ale to bychom se nemohli dívat již na šestou řadu seriálu, že? ()

Kolizní kurz (2018) (S06E14) 

Dalo by se říci, že šlo spíše o takový "výplňový" díl, nicméně já byl překvapivě spokojen. Konflikt mezi týmy je zajímavou zápletkou, která doufám ještě chvíli bude pokračovat. Se zarputilostí Dinah to scénáristé možná trošku přehánějí, ale zatím to ještě nepřekročilo tu úplně nesnesitelnou mez (na rozdíl třeba od "olicity" ve čtvrté řadě). Uvidíme také, jaké mají autoři plány do budoucna s Laurel. Příště se můžeme těšit konečně na Theu=Speedy v akci a návrat Roye Harpera. ()

Dvojnice (2018) (S06E15) 

Zcela průměrná epizoda, kde Black Sirene lehce zamíchala rozložením sil a postav na šachovnici. Návrat Roye potěšil, i když ho tvůrci mohli využít trochu více. ()

Thanatův cech (2018) (S06E16) 

Bohužel jako rozloučení s Theou by to chtělo určitě kvalitnější epizodu. Takhle většina diváků nejspíše ocení jen dva momenty a oba má na svědomí Nyssa Al Ghul v podání Katriny Law. A to konkrétně povedenou hlášku směřovanou k Felicity "Sister wife" a pak push-up efekt jejího kostýmu. S odcházející Theou se na chvilku rozloučil i Roy Harper alias Arsenal v podání překvapivě obtloustlého Coltona Hayese. Ten však byl již mezitím potvrzen jako staronová hlavní postava pro sedmou sérii. ()

Bratři ve zbrani (2018) (S06E17) 

Konečně po x-dílech (dokonce možná po x-sériích) "věřím" tomu co postavy říkají a dělají (hlavně tedy Digg a Oliver, jejichž výměna názorů skutečně stála za to a opravdu se mi líbila). Co se týče Dragona, tak tam si pořád nejsem jistý, jestli je to ta správná volba na hlavního záporáka série, nicméně dám mu šanci i nadále. Naopak u Black Sirene jsem si na 100 % jistý, že právě Dragona v rozhodujícím okamžiku zradí ve prospěch "taťky" Lance. ()

Principy (2018) (S06E18) 

Nemám v oblibě tenhle typ epizod, ať už se objeví v jakémkoliv seriálu. Navíc použití téhle konstrukce epizody opět upozorňuje na fakt, že tvůrci se už opravdu vyčerpali a nevědí kam dál. Rád jsem samozřejmě opět viděl Joshe Segarru, v jehož podání se Prometheus stal jednou z nejlepších postav, která se v Arrowerse za těch x-epizod, x-sérií, x-seriálů objevila. ()

Dragon (2018) (S06E19) 

Solidní epizoda, zaměřená logicky na Diaze aka Dragona. Ten se projevil jako solidní psychopat a konečně rozptýlil moje pochybnosti o tom, jestli je vhodným pokračovatelem Promethea. Tvůrci samozřejmě trochu tlačili na pilu, aby si mohli odůvodnit to morální dilema, které na Black Siren bude čekat zřejmě v posledním dílu, kdy se se buďto zcela obětuje a pomůže Quentinovi a tím zprostředkovaně i Arrowovi, nebo dokonce přímo přejde na jejich stranu. Scéna s přímým "vnucením" se do Quadrantu bohužel působila strašlivě naivně, jednoduše, ba až směšně, ale holt se musíme smířit s tím, že se díváme na Arrowerse a ne třeba na The Wire, nebo dokonce na Gomorru. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama