Reklama

Reklama

Arrow - Série 6

(série)
Trailer
USA, (2017–2018), 16 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Stephen Amell, David Ramsey, Emily Bett Rickards, Echo Kellum, Rick Gonzalez, Katie Cassidy, Juliana Harkavy, Paul Blackthorne, Willa Holland, Manu Bennett (více)
(další profese)

Epizody(23)

Obsahy(1)

V 6. řadě se bude Oliver snažit plnit otcovskou roli – a společně s týmem Green Arrow chránit Star City před starými i novými nepřáteli. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

wesi96 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. (Spoilery) 6.série byla pro většinu lidí zklamání, ale pro mě ne! I když musím uznat, že začátek byl pomalejší, ale i tak nebyl špatný. Cayden James jakožto "první" záporak této série hraný vynikajícím Michaelem Emerson byl poměrně dobrý jeho poslední debut v 13.díle byl vynikající, ale nečekal jsem, že ho tak jednoduše odrovnají... No a po této epizodě na scénu přichází Diaz. Zprvu jsem si říkal, že jako nástupce Prométhea si mohli vybrat někoho lepšího, ale posledních pár dílů mě přesvědčilo o opaku a jsem rád, že se ho na konci nezbavili a že se díky tomu více těším na další sérii jak to s ním dopadne.. Nakonec hodnocení - Jsem neskutečně rád, že už zde nejsem flashbacky páč od 3.série jsem je už nedával. Jinak návrat Roye a poté v dalším díle Nyssy byli dobré těším se jak to s nimi dopadne v 7.sérii a naopak odchod They a Quentina mě mrzel. ()

david141474 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo to přibližně měsíc, ale už jsem dorazil ke konci a teď už mi zbývají poslední dvě série. Jo ani tahle série neztratila na kvalitě a já si troufám říct, že je jedna z nejlepších. Už na začátku mě to dokázalo neskutečně vtáhnout a zdejší hádka týmu byla naprosto perfektně natočená, ta atmosféra by se dala krájet. Všechno se to vlastně odehrálo po svatbě. A celej rozpad byl také perfektně zahrán a natočen. Záporáci se dali, jak Cayden James tak Díaz, ale už to nemělo takovou atmosféru, jako když město pustošili Prometheus s Deathstrokem. Tato série se nese v navrátivším duchu, pár postav se zde vrátí a díly s nimi jsou k nezaplacení. Tady je taky nutné říct, že někdy budete Olivera nenávidět a někdy mu budete fandit, takhle jsem to celou sérií pociťoval já. Finále série je slabší ale pořád dosti kvalitní. Bohužel zde zemře jedna z hlavních postav, takže ani o smutné scény tady není nouze. Když jsem se díval na první díl tak mě hned trklo, že tohle nebude jako předchozí série, protože co se týče kamery, akce a kulis tak si dost polepšili. Také jsme přišli o flashbacky. A ani to CGI už nevypadalo tak příšerně. Tato série také obsahuje nejsilnější crossover, protože tam také někdo zemře. Vždycky když ten crossover vidím mám slzu na krajíčku. Jak jsem říkal, je to jedna z nejlepších sérií, takže mohu jen doporučit! 10/10 Konečně jsme se dozvěděli kdo je Vigilante! ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátek bych chtěl říct největší mínus série a to je nový tým, který byl nesnesitelný už v páté řadě. MINISPOILER Tady se jim nakonec Oliver omlouvá, přitom byl celou dobu v právu a měli by se k němu plazit po kolenou, aby je vzal zpět. KONEC MINISPOILERU. Každopádně po podprůměrné 5. sérii se konečně scénáristé chytli a nedrží se zajetých dějových oblouků. Je tu mnoho zvratů, které zcela změní pohled na věc nebo příběh jako takový a to je právě to, co mě na Arrowerse baví - nedrží se šablonovitých osnov, takže se série odehrává různorodě. Po páté sezóně jsem chtěl nad Kapucí zlomit hůl, ale jsem rád, že jsem tak neučinil. Ps. Na začátku série to vypadalo na výborný tým nepřátel, bohužel se nám to v půlce tak nějak zvrtne. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po minulém záporákovi Prometheovi (který pro mě byl jako zjevení) se zde objevila rovnou skupina záporáků, ze které se nakonec vyklube pro mě průměrný Diaz. Ohledně příběhu jsem rád, že 8. série bude poslední, už zde je vidět, jak se dojíždí, některé díly jsou slabší, některé zase lepší. Slabé 4* si to zaslouží. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pěti řadách se vyčerpalo pět let Oliverovy minulosti na ostrově (a mimo něj), v šesté řadě se místo nějaké vykonstruované obměny tématu od flashbacků logicky a vcelku rozumně upustilo. Ostatně, od dob první řady značně nabobtnal počet stálých postav a s nimi i počet vedlejších příběhových linek, takže zaplnit těch čtyřicet minut epizody je o to snazší. A když už je řeč o týmu… jeho členové nejsou nudní, ale chtě nechtě je musím srovnávat s týmem z Legends of Tomorrow, který je o třídu zajímavější a zábavnější. Jistě, je to i tím, že Legendy si z DC komiksů berou druhořadé superhrdiny, zatímco Oliverovi sidekickové patří spíš k těm třetiřadým (ty áčkové pochopitelně až na výjimky blokuje filmová sekce). I z toho sice schopný scenárista dokáže vykřesat hodně, v Arrow se ale nejde nad rámec toho, co je nutné. S hlavními záporáky to letos bohužel šlo trochu dolů, oproti loňskému dobře motivovaném Prometheovi a jeho osobní vendetě vůči Oliverovi. Nejdřív sice nastoupí vcelku slušný „miniboss“ v podobě hackera Caydena Jamese v podání schopného Michaela Emersona (Lost, Person of Interest). Pak ho ale vystřídá Ricardo Diaz, který vlastně není víc než obyčejný bouchač, co se vypracoval a zaplatil politiky i policii. Je fajn, že nejde o dalšího lučištníka, ale snad všichni větší záporáci v Arrow byli charismatičtější a zajímavější. I kvůli Diazovu představiteli Kirku Acevedovi, který je takový o něco lépe hrající a podstatně méně zábavný Wentworth Miller. Jinak se ve významnější roli objeví znovu i Oliverův (bývalý) ruský kamarád Anatoli a díky využití multiverza a dvojníků z jiných realit se naplno vrátila i Katie Cassidy. Její antihrdinka Black Siren jí bohužel dává prostor pro tu horší část jejího hereckého rejstříku (tu teatrální, přehrávající), ale zase má celkem zajímavou příběhovou linku se svým nepravým otcem Quentinem i s Oliverem. Potěší opět pár návratů nebo cameo rolí, třeba Deathstroke (Slade) nebo Nyssa. Celkově se Arrow snaží o obměnu, o průběžné změny statu quo. V seriálu Oliver v průběhu několika sezón postupně rozšiřoval svůj tým, během aktuální řady pak vcelku organicky dochází k čím dál tím větším interním konfliktům, jež vedou až k rozštěpení týmu a lučištníkově návratu k úplným začátkům. Ve výsledku se ale seriál víc než v jednom smyslu točí v kruhu a v globále si vlastně jede více méně pořád to stejné. Je to samozřejmě i tím, že Green Arrow jako postava je jednoduše scenáristicky míň flexibilní než Flash nebo časoprostorem cestující Legendy. Telegraficky: herecké výkony jsou takový ten použitelný CW standard, stejně tak i kamera a hudba, bojová choreografie je stále nacvičená dost na to, aby zúčastnění vypadali, že vědí co dělají, ale ne dost na to, aby to vypadalo skutečně. Podtrženo sečteno, s mírnými odchylkami nahoru i dolů dostanete přibližně to samé, co v minulých letech. Jestli to u komiksové oddychovky i po víc jak 130 epizodách ke spokojenosti pořád stačí, to už je na vás. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (5)

  • Název epizody odkazuje ke komiksovému debutu postavy Green Arrowa, který se odehrál v „More Fun Comics č. 73“ v roce 1941. (NiWi)
  • Když se Cayden James (Michael Emerson) ukáže na radnici, představí se jako Ben Gale. Toto jméno je odkaz na Emersonovu postavu v seriálu Ztraceni (od r. 2004), kde ve 2. sérii používal krycí jméno Henry Gale. (NiWi)

Reklama

Reklama