Reklama

Reklama

Smrtelná aliance

Trailer

VOD (1)

Bývalý příslušník amerického námořnictva Henry se uchýlí do lesů na americko-kanadských hranicích, aby se vyrovnal se svojí minulostí. Ta ho ale dožene v podobě Claye, který má s Henrym nevyrovnané účty a chce ho zabít. Oba muži však budou muset čelit i jinému nebezpečí. Lokalitu, ve které se nacházejí, totiž plánují využít pašeráci drog v čele s Xanderem. Henry a Clay se tak musejí rozhodnout, jestli překonají vzájemný spor a postaví se společně nepříteli, nebo se nechají pohltit vlastním konfliktem... (TV Prima)

(více)

Recenze (101)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ten Van Damme se snad posral. Nenapadá mě totiž jedinej důvod z jeho strany, proč by měl hrát takovou postavu v tak příšerném filmu. Vypadá tady jak nějakej sériovej vrah po jubilejní sté vraždě a ještě k tomu hraje záporáka debilního jak stopka od jablka. Nehledě na všechny ostatní, kteří tady jsou spíš k smíchu. O příběhu ani nemluvě. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Van Damme is Back! Po skvělém hereckém výkonu v záporné roli ve filmu Expendables 2,dostává další zápornou roli a musím říct,že role záporáka mu sedne,protože tak arogantního psychouše,člověk nevídá denně. Enemies closer se odehrává v noci,což někdo může pokládat za mínus,ale mně to naopak přidalo na Atmosféře. Objeví se zde pár pěkných gore scén,nechybí souboje na blízku a akce. Béčko jak má být. 70% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No to byla tedy taškařice!! :-D Asi takhle ... velmi špatný akční film s dvouma velmi nesympatickými herci v hlavní roli. Navrch se film úplně celý odehrává v noci ve tmě a to nepokrytě proto, aby nebylo poznat, že ti dva šašci neumí vůbec žádný fighty ani nemaj pořádnou sportovní průpravu ... a že dědeček Van Dammů už taky nezvládá to co ještě nedávno a snad by mohl spíš umlátit nepřátele těma pytlama pod očima co se mu dělaj po šňupání koksu, když čeká na nějaký "dobrý" nový scénář ... :)) No ale každopádně se u mne tento film vytáhl stejně na ty 3*, protože co zde Van Damme předvádí herecky jako záporák, to by snad mohlo vejít do dějin!! Tak sympatickej, vtipnej, energickej a "wtf" hereckej výkon totálního psychouše jsem neviděl ani nepamatuju. A paradoxně vlastně akční herec hereckým výkonem naprosto válcuje všechny herce ostatní! Fakt mne bavil ten chlap a ještě ten šílenej účes, co mu posadili na kedluben, to bylo naprosto úžasný!! No a ještě jsou zde nějaký ty gore scény, který jsou vcelku dobře udělaný ... Taková jednohubka na rozesmání ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný thriller so Jean-Claude Van Dammom. Má dosť dobrý príbeh o bývalom vojakovi, v súčasnosti pracujúcom ako strážca lesov pri hraniciach s Kanadou, ktorého vyhľadá neznámy muž, aby s ním vyriešil účty z minulosti. Lenže práve sa v oblasti nachádza aj skupina zločincov na čele so psychopatickým zabijakom, aby si tu vyzdvihli zásielku drog a tak ak chcú obaja prežiť, musia spojiť svoje sily. Spracovanie je ale veľkým sklamaním, zápletka na prvý pohľad pôsobí v rámci žánru veľmi dobrým dojmom a spočiatku to aj celkom nádejne vyzerá, ale tým to takmer aj končí. Hlavné duo si ma vôbec nezískalo, neveril som im absolútne nič, ani to nepriateľstvo, no hlavným problémom je, že dej je tak extrémne jednoduchý a priamočiary, že to už viac ani nejde. Tu sa jednoducho takmer celý čas len pár postáv prenasleduje po lese a v okolí, pričom to väčšinu času pôsobí dojmom, že sa to stále odohráva prakticky na tom istom mieste, takže aj ten dobrodružnejší potenciál vôbec nefunguje a čo to kazí ešte viac, takmer stále sa to odohráva v noci. Takže po chvíli to upadne do ťažkého stereotypu, z ktorého sa to už nedostane a tak už v polovici ma to prakticky prestalo baviť. Lenže je tu jeden veľký klad, samotný záporák v podaní Van Damma, ktorý všetky svoje scény veľmi povyšuje a tak len vďaka nemu sa to dá dopozerať. Akcie je tu pomerne dosť a nie je zlá, ale nie som ani úplne spokojný. Tvoria ju hlavne súboje, ktoré majú slušnú choreografiu a aj celkom dobrú kameru, lenže kvôli schopnostiam väčšiny postáv si musí pomáhať mnohými strihmi a k tomu tá spomínaná neustála tma, takže ani akciu som si nedokázal plnohodnotne užiť. Najviac sa mi páči úvod na policajnej stanici, ale musím pochváliť aj viacero vydarených likvidácií. Čo sa týka hereckého obsadenia, Jean-Claude Van Damme si zaslúži veľkú pochvalu, síce v akcii si musí často vypomáhať, ale psychopata zahral perfektne, zaujal ma jeho charakter, skvelý šialený prejav, mnoho vynikajúcich hlášok, hlavne tá posledná a navyše sa postará o tie spomínané likvidácie. Nesklamali ma ani ostatní záporáci, len problémom je samotné hlavné duo, vôbec ma nebavilo. Réžia a technická stránka nie sú zlé, vidno, že Peter Hyams už má nejaké skúsenosti, ale kvôli stereotypu a neustálej tme ich nemá moc kde využiť. Takže Enemies closer sa skutočne ťažko hodnotí, film sám o sebe ma vôbec nebavil, ale Van Damme ho na ten priemer povyšuje a iba kvôli nemu sa to oplatí pozrieť. 55% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

JCVD překvapil. Už podle traileru to vypadalo na slušnej úlet a moje očekávání byla splněna. Dá se říct, že Van Damme snad konečně našel polohu která mu vyhovuje zazářil už v Exp 2 a tady doslova exceluje. Konečně odhodil pokusy o kvalitní herectví na který nemá zbavil se trpitelských výrazů a předstírání, že se snaží předávat jakési hlubší poselství a hraje tu totálního šílence který si naprosto nevázaně svou roli užívá. Film je pak čistokrevná trashácká zábava co si na nic nehraje a pokud působí levně, nelogicky a srandovně, tak je to naprosto v pořádku, protože to byl účel. Totálně neuvěřitelná zábavná vylízanost a tvůrčí radost ze všech těch šíleností čiší z tohoto filmu každou minutu. Je to prostě ukrutnej kopec zábavy, kterej si užijete o to víc čím míň vážně ho budete brát. Van Damme každopádně zazářil a sehrál možná opravdu nejzábavnější postavu svojí dosavadní kariéry. Jinak mimo jeho exhibice dostaneme standartně vypatlaný film od kterého opravdu nečekat žádnou velkou originalitu, ale bylo by to podle mě nefér kritizovat, protože jak už jsem napsal já jsem ten tvůrčí záměr prohlédl. Tohle je zkrátka přesně případ schválně špatného filmu až tak špatného, že je prostě dobrý a to já rád. Jinak určitě bych ještě pochválil poměrně slušně natočené a přehledné souboje. Je vidět, že bratři Hyamsovi jsou stará škola a v tomhle se nezapřou. Jo a dokonce je tohle snad první film, kde mi nevadil ani Žánův otravnej synáček. Nějak jsem ho tady prostě akceptoval. Takže závěrem je mi jasný, že to tady žádný světoborný hodnocení mít nebude až se na to vrhnou rádoby filmový experti, ale čert to vem. Já dostal nekompromisní nálož zábavy a pan JCVD mě po nějaký době zase potěšil a příjemně překvapil.75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Návrat JCVD do náruče Petera Hyamse (Timecop, Náhlá smrt) se moc nepovedl. Jeanův vegan je ještě poměrně zajímavou figurkou, ale jeho soupeři stojí za starou belu. Nesympatický černoch, který chce pomstít smrt svého bratra a jeho nedobrovolný spojenec místní ranger by mohli směle kandidovat na nejhorší akční duo všech dob. 40% hlavně za rozumnou stopáž. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Záporne rolu Žán Klodovi tuším sedia viac ako tie kladne. V tejto slušne natočenej bečkarine ma bavil ešte viac ako v Expendables 2. Peter Hyams netočil celý čas sračky ako poslednú dobu a niečo s toho dobrého sa podarilo pretlačiť aj do tohto filmu. Záporná rola je teda dosť dobre obsadená, Žán Klod si tu s chuťou hláškuje, aj keď jeho vlasy sú o niečo horšie. Na druhej strane Tom Everett Scott a Orlando Jones vytvorili celkom slušnú protiváhu a dobré dou. Celý film je jedna nočná a tak trochu denná prehliadka lesov, ale napriek tomu sú akcie a aj choreografia dosť dobre zvládnuté. Menšie zvraty sa tu tiež nájdu. Určite jeden s tých lepších filmov od JCVD a za seba hovorím, že aj od Hyamsa. 60% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No, je to klasická blbůstka s přiblblou zápletkou o spadlém letadle do jezera a balíku heráku uvnitř po kterém jdou mafošové. Ty vede vskutku charismatický vůdce Xander. Maj ale tu smůlu, že zrovna spadlo do rezervace kde rangerem sbírajícím prázdné plechovky od piva a limonád je bejvalej člen SEALs, kterej si tu líže v lůně přírody rány z poslední zbabraný mise v Afghánu. To je ta blbounká kostra příběhu. Hlavní hrdina a posléze jeho kumpán mi nebyli zrovna sympatičtí. Ale fakt jsem nemohl z Jeana-Clouda-Van Vegana :-))). Fakt je to asi The best záporák roku 2013. Navíc to zrzavý páčo a červená kamizola kanadské jízdní a ta jeho anglina s nezaměnitelným francouským přízvukem:-))))). Tenhle důchodce si ze sebe udělal slušnou prdel a já to velmi oceňuji. V mnou naposledy s ním viděném jakémsi post-apokalyptickém snímku, také né moc starém (komentoval jsem jej, ale za boha vám neřeknu název) se bral vážně až moc... Takže za mně jsou to zcela jasně 3 eko lesní jahůdky ! * * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Znovuzrozené spojení Hyamse s Van Dammem. Výsledek? Béčko všech béček. JVCD je jako záporák úplně v pohodě, on ostatně už ten xicht má tak nevyžehlitelnej, že ani nic jiného než záporný tlamy hrát nemůže. Nic to ale nemění na tom, že hereckému osazenstvu vévodí, což teda zní hrozně, ale právě on dodává roli ten šmrnc a filmu je pozitivem. Scénář je jednoduchý, ale snesitelný, z prostředí kouká utracených pár šupů, krvavé efekty jsou v pohodě, takže když proti tomu položím demenci postav a pár nelogičností, tak je to průměr jak vyšitej. Dá se to. 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak super, těšil jsem se na další béčko s mým oblíbencem JCVD. Bohužel jsem trochu zklamaný, nedopadlo to podle mých představ. Máme tu JCVD v záporné roli, což je velký klad filmu, jinač by to dopadlo snad ještě hůře. Tím chci říci, že JCVD podal skvělý herecký výkon a záporáka si užíval co to jen šlo. I si troufám tvrdit, že byl o dost lepší než v Expendables 2 - samozřejmě tam byl záporák na úrovni a musel se trochu krotit, aby to nebyla moc velká komedie, idkyž Expendabels 2 trochu komedie byla, což teda nevadí. Zde dostal roli totálního šílence, takže jsem se skoro po celou dobu filmu smál co předváděl JCVD. Zahrál to na výbornou. Zbytek filmu je výrazně slabší. Příběh je tak prostý, že zde ani není, takže nehraje vůbec žádnou roli. Úvod je už takový obyčejný, ani moc nezaujme, ale alespon je rychlý. Hlavní hrdina mě teda vůbec nezaujal, ale aspon se celkem dobře pere. Nezačíná to ale beznadějně, Van Dammova likvidace na začátku je skvělá, má slušné bitky atd. Pak už zde dojdou veškeré nápady a jsou zde alespon souboje, které sice světoborné nejsou, ale jsou celkem slušně natočeny, takové rychlé, ale stojí za to. Sice jsou ve většině filmu ve tmě, ale to nemůže být ani zápor páč se děj dere většinou za tmy no. Zápletka, která je už viděna v traileru mě moc nechytla, hlavní hrdina se honí jako kočka a myš s podezřelým, hned na oko zrádným černochem, takže dokážu předvídat co se bude dále dít. Dokonce i menší zvrat na konci jsem poznal, ikdyž každý ho poznat nemusí, to jako ne, ale tak aspon nějaká další snaha zde byla, menší zvrat no. Takže je to takové jednoduché, místy nezáživné, takže nebýt Van Damma, ocenil bych jen souboje, ale ten to teda dokázal pořádne vytáhnout, kdyby byl lepší scénář, lepší zápletka, příběh, i nějaké výbuchy, tak by to mohla být pecka ... škoda. Má to docela dost nelogických chyb. Někteří si řeknou: Fajn, proč v tom hledat nelogičnosti, když je to zábavné béčko ? Tu otáuku jsem si několikrát položil a řekl jsem si, že tentokrát se tímto řídit prostě nemohu, nejde to. Finále je docela akční a má vyšší tempo, ale úplný konec sice pobaví, kdy Van Damme se šíleně zachechtá, ale má to chybu jako hrom - nemůžu si pomoct - nechci vykecat přesně co. Hudba ? Té jsem si vůbec nevšiml, ale nebyla moc potřebná zde. Ostatní herci ušly, záporáci splily svůj standart. Ani Van Dammův syn mi zde nevadil, když šlápl do pasti a pištěl, alespon mě to potěšilo - nejsem nějak proti němu zaujat, ale nikdy mě moc nebavil - hrát teda neumí, ale v tomto případě mi to bylo fuk. Některé Van Dammovi vyvraždovačky byly docela krvavé, neříkám drsné nějak, ale správně krvavé, takže další klad. Rád bych přidal tomuto snímku více procent a i 4 hvězdu, ale nemůžu. Působilo to tak jednotvárně a i tak obyčejně, místy hloupě, že jsem rád, že to řadím do průměru a tu 3* dávám s velmi odřenýma ušima. Má to chyby, ale nějak výrazně mě film neurazil. Béčka mám hrozně moc rád. Poslední Van Dammovi filmy většinou hodnotim na 4* takže asi takhle. Rozhodně je to lepší než Force of Execution, který jsem ten stejný den jako toto shlédl. Nemám už co dodávat. Doufám, že příště JCVD mě překvapí klasicky jako vždy. () (méně) (více)

kingik 

všechny recenze uživatele

V českém znění Jiří Pomeje. Úprava českých dialogů Marcel Vašinka. Tolik zajímavosti k dabingu a můžu se přesunout k zhodnocení filmu. Ano, Van Damme a Pomeje, to jde k sobě. O něco méně je obvyklé, když známý bijec hraje maniakálního zabijáka, jako v tomto případě. A tentokrát se překvapivě nejedná o žádné filmové pomeje, které, kdysi obletovaný akční hrdina, každý rok posílá před své věrné diváky. Údajné velké tvůrčí rozepře mezi ním a režisérem Peterem Hyamsem jsou zřejmě zažehnány, a výčitky, že mu dva s ním natočené akční počiny (Timecop+Náhlá smrt) definitivně zničily kariéru, už také asi vzaly za své, protože by asi nedali zelenou dalšímu společnému akčnímu filmu. V něm si bijec zahrál bývalého francouzského žoldáka, z něhož je drogový dealer, který se svojí bandou vycvičených zabijáků pátrá v kanadském parku po drogách z havarovaného letadla, které skončilo na dně jezera. Do cesty se jim nachomítne správce parku Henry (Tom Everett Scott) a kriminálník Clay (Orlando Jones), který si s rangerem přišel vyřídit nevyřízené účty. Počáteční nenávist mezi oběma muži se záhy mění ve spolupráci, když vůdce bandy zabijáků Xander potřebuje Henryho, aby mu vylovil zásilku ze dna jezera, neboť jeho potápěč přišel o život. Ti, kdo Van Damma předem odepisují, nedělají tak úplně dobře, protože ten tentokrát konečně přišel s povedeným a zároveň poměrně originálním akčním thrillerem, ve kterém Van Damme bez mrknutí oka láme vazy na potkání a dokonce oprášil svoji rodnou francouzštinu. Ve filmu sice nemá přehršel scén, ve kterých by se rubal, ale fyzickou formu má, i když občas za něj zaskočí kaskadér, což se samozřejmě nedá přehlédnout. Ale hlavní je, že charismatický borec je zpět v solidně drsné nonstop akci, i když už jen z béčkové kategorie. Produkčně film zaštítil věhlasný producent béčkových opusů Moshe Diamant, akční harcovník Courtney Solomon a také překvapivě Orlando Jones, který ve filmu ztvárnil Claye, mstícího se za smrt svého bratra, který přišel o život v armádě, za což dává vinu Henrymu, který s ním byl v jednotce. To není ani tak podstatné. Film se tomu věnuje jen chvíli. Hlavní prostor dostává zběsilá naháněčka v nočních lesích, která přeroste v adrenalinový a napínavý boj, kdo se dožije nebo nedožije rána. Bratři Brombergové, kteří dodali scénář, jsou na poli akce nadějní a celkem dobře věděli, jaké jsou potřeby akčního diváka. Ten se nesmí nudit, a tak film podle toho vypadá. Akce stíhá akci, přitom napětí nepolevuje, film velmi rychle a dynamicky odsýpá. Van Damme občas ironicky hláškuje, jeho Xander je mimořádně inteligentní zabiják a vegan se znalostí botaniky, i se sklony k ochraně životního prostředí, avšak zakroutit krk člověku, to mu opravdu problémy ani vrásky nedělá. A že těch vrásek nemá zrovna málo. Tím se dostávám k poměrně neobvyklému vzhledu, který Van Dammovi byl předepsán. Plavá a vlnitá kštice trochu ubírá respekt jeho zlověstné image. Nicméně, dalo se na to zvyknout. Akční veterán Hyams řemeslně solidně režíruje. Z pozice svého profesního založení si i tentokrát vzal na starost kameru. Film je velice dobře nasnímán za využití maximální dynamiky. Většinou si Hyams dělá i střih, ale i když se na něm nepodílel, zůstalo to v rodině, neboť střihovou skladbu filmu měl na starost jeho syn John. Tam mám pár připomínek ohledně horšího střihu ve fight scénách, v nichž párkrát nepanovala dokonalá přehlednost a trochu méně zkušené sladění pohybové koordinace herců. Neuhlídané byly kaskadérské záskoky. Scéna na člunu byla zcela nezvládnutá a bylo zřetelně poznat, že na člunu není Van Damme. Žehrat ve větším měřítku určitě nebudu. Byl jsem s výsledkem spokojený. Film měl hodně akce, vyrovnané herecké výkony, udál se i jeden zvrat, nechyběla originalita v příběhu i v akčních scénách i neokoukané prostředí. Vivat Van Damme & Hyams! Ti dva zase po letech zplodili koukatelný filmík. 80% () (méně) (více)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

JCVD překvapil svou pošahanou rolí a povyšuje celkem vysoko tenhle film, jinak by stál asi za ho*no. Sem tam pár dobrých gore scén. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

To byl ale úlet!! :-D Velmi špatný akční film s dvouma velmi nesympatickými herci v hlavní roli. Navrch se film úplně celý odehrává v noci ve tmě a to nepokrytě proto, aby nebylo poznat, že ti dva šašci neumí vůbec žádný fighty ani nemají pořádnou sportovní průpravu... No ale každopádně se u mě tento film vytáhl stejně na ty 3*, protože co zde Van Damme předvádí herecky jako záporák, to by snad mohlo vejít do dějin!! Tak sympatický, vtipný, energický a "wtf" herecký výkon totálního psychouše jsem neviděl ani nepamatuji. A paradoxně vlastně akční herec hereckým výkonem naprosto válcuje všechny herce ostatní! Fakt mě bavil ten chlap, a ještě ten šílený účes, co mu posadili na kedluben, to bylo naprosto úžasné!! Ještě jsou zde nějaký ty gore scény, který jsou vcelku dobře udělané... Taková jednohubka pro zasmání... /50%/ ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hlavní zaporak Jean Claude Vegan Damme, proti němu lesní hlídač, sympaťák plus jeden příběh navíc jako dodatek, což mi přišlo jako skvělý napad. Akce, hlášky...klasická kombinace, klasické 4 hlavne JCVD byl nejvíc Top po dlouhy době od ex2. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Van Damme konečně narazil na toho "správného" Hyamse a natočili si spolu roztomilý akční béčko ze starý školy.Scénář je sice jednoduchý a přímočarý ( jednoduchý neznamená hloupý, či kreténsky dementní...ahoj Seagale ) ale Van Damme si svoji roli psychopatického zabijáka užívá se zvrhlou radostí a vytvořil snad jednu z nejlepších rolí svého života, takhle herecky válet jsem ho viděl naposledy v Až do Smrti.Při scéně u hraničářů, kdy v plátěných lakýrkách svým betelným přizvukem mele něco o veganství a pak vymlátí celou jednotku, mi cukali koutky a slintal jsem si blahem, že můj HEROin zase jednou válí ve skvěle napsánem i odehraném béčku.Ostatní role v pohodě, dokonce i ten Fan Dammův autistický syn se snad naučil základy kočovnýho herectví.Snad jen škoda, že se celý děj odehrává v noci, ale když máte full hádéčko s tunou nastavení obrazu, jste v pohodě.Uvítal bych, aby dvojice old Hyams a old Van Damms spolupracovali dále, protože v roce 2013 dokázasli vytvořit plnohodnotné béčko devadesátých let a neztrapnili se, jako ty dvě seschlý krysy Stallone s Arniem ve svých posledních mental blok bástrech.Navíc Van Damme umí opravdu hrát a to je kurva výhoda.80%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Malá očekávání vyustili v super zážitek. Nevím proč, ale Van Damme se mi víc zamlouvá jako záporák. Už v Ex2 potvrdil, že umí být charismatický šmejd a I tady to zahrál skvěle. Totální magor se skvělými hláškami, chytrými dialogy a zajímavými gesty i ideály. Celkově se jedna o dobře stravitelný akční film, kde nechybí akce, pár zabitých a nějaký ten zvrat. Jsem velice potěšen. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvele bitky a to je tak vsetko, co tento film ponuka. Este by som spomenul Van Dammove vlasy. Nieco otrasne. Radsej nech neexperimentuje. 4/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Problém je, že je to kanadská hranice, ale Kanaďani k nám neutíkají........... JCVD vypadá jak Einstein se zrzavýma vlasama a je příšernej. CITÁT - Vypadám směšně?........ Scéna okolo 39 minuty mě rozesmála. Ne, není vtipná, ale je tak naivně natočená, až je blbá. To mi hlava nebrala. CITÁT - Lesní jahoda, nevěděl jsem, že tady rosteš.......... Děj je strašný a velká, podstatná, část se odehrává v lese a po tmě. JCVD s tou svou franinou a ekokecama se mi vůbec nelíbil. CITÁT - Nemám rád zbraně, ničí životní prostředí, ale nejsem blbec....... Vydržel jsem to až do konce a dokonce si užil jedinou kvalitní hlášku příběhu. CITUJI - Blbej benzín, musí zkazit všechno, ha ha hááá........ ()

Reklama

Reklama