Reklama

Reklama

Epizody(16)

V této verzi na romantickou klasiku Toma Hankse se výřečný hostující student probudí z komatu v těle snoubence své učitelky. (Netflix)

Recenze (21)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Scénáristky ségry Hong se opět vyznamenaly. Big vás okouzlí nadprůměrným humorem, řadou dojemných scén i atmosférou s kapkou fantasy. Jak už bylo řečeno, Yoo Gong tu předvádí neskutečné herecké výkony. Troufnu si říct, že je to dost možná jeho nejlepší role vůbec. Min Jung Lee vedle něj nijak extra zazářit nemohla, ale rozhodně obstála. Vedlejší role mají pestré charaktery, takže ani s nimi se divák nenudí. Z toho, co jsem zatím viděla, tenhle kousek patří ke třem NEJ z loňského roku. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přeloženo. (Gong Yoo je roztomilý. Lee Min-jeong je taková jako vždy, ať už je to klad nebo zápor. Zbytečně hodně se brečí. Občas se běhalo v kruzích, protože to bylo třeba natáhnout na 16 dílů. Nechápu, co mají všichni proti konci, protože ten mi přišel dobrý. Dá se na to rozhodně koukat, odpočinout, pobavit se. Líbilo se mi, že ústřední dvojice měla dost scén, kde spolu hodně mluvili. Občas mě štval střih, protože to ne vždycky sedělo. Hudba ucházející – klasický doprovod romantických komedií. Lepší 3*.) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriálek, který zcela ovládl vždy sympatický a okouzlující Yu Gong, skvěle mu sekunduje Lee Min-jung (Cyrano Agency, Midas) a neztratí se tu ani Suzy. Hlavní trojúhelník si vede herecky skvěle, dobře fungují i podpůrné a vedlejší postavy. Jak to už bývá korejským zvykem komediální rovina časem více ustupuje dramatické, romantické složce, ale vše tady funguje jak má. Nejen to, humor není vůbec trapný, nebo nějak zastydlý, kulturní narážky na Turgeněva, ruskou literaturu a kulturu obecně, Star Wars, Akta X, Mission Impossible atd. Skvělá scénaristická práce! Sestry Hongovy prostě ví, jak na to. K tomu si připočtětě jako plus vynikající hudební podkres s návykovými melodiemi. Jenže bohužel jednu chybku na kráse to má, poslední dva díly jsou jako finále slabé, spíše repetitivní Navíc chápu, že některé diváky mohlo zmást, co si mají o vyřešení celé situace myslet, ale ať už to byl lapsus zeshora, nebo nepochopený autorský záměr Big zůstává jednou z nejlepších sérií loňského roku, ke které se stojí za to i vrátit. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Kvôli Gong Yoo a jeho hereckému výkonu sa to oplatí pozrieť (či lepšie povedané, preskočiť na jeho scény), ešte sa mi páčil vzťah KKJ a GDR ("What time is it? It's 10:10. For me, it was 10:10 all day"), ale inak nič. Bizarne zvolená hudba pre scény, akurát pre pár scén bol dobre použitý soundtrack. Nezachránili to ani referencie na popkultúru, ktoré mi prišli skôr nútené než prirodzené. Totálne blbá hlavná ženská postava, vedľajšie postavy takisto utrpenie - dve mrchy a ostatné postavy také nijaké. Jednanie postáv bolo často iracionálne, no aj napriek často vyskytujúcej sa iracionalite, som sa veľa-krát pristihla v slzách (možno to ale bolo od celkovej únavy). Hlavná pointa o zázraku nebola dovysvetľovaná, pričom stopáž dramy je príliš dlhá a príbeh sa iba vliekol. A koniec je čisté fiasko, vtrepané do posledných 10 minút, kde nám ukazujú irelevantné scény, pričom jedna z kľúčových postáv je úplne vynechaná. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož velikost popisuje samotný název. Není sice největší, ale je pořád dostatečně velký na to, aby oslnil spoustu diváků. Děj není komplikovaný, herecké výkony jsou více než přijatelné a interakce mezi postavami je příjemná. Skvělý komediální seriál s prvky romantiky. ■ Yoo Gong opět dokazuje jak skvělý herec to je. Navíc ten jeho úsměv mě dokáže pokaždé, tak pozitivně naladit. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Opět seriál s odbytě realizovanou výměnou těl a trpící syndromem slabých vedlejších postav. Nicméně hlavní dvojka je zábavná a sympatická, takže se všechny ty zmatky a city vznikající v souvislosti se záměnou duší dívá poměrně příjemně, ač divák samozřejmě ví, jak to celé skončí. Bohužel jak už to tak bývá, neduh jisté prázdnoty co se událostí týče se opět dostavuje, na 16h se zde děje příliš málo věcí a přichází stereotyp, to věčné škádlení ústřední dvojice začne být únavné, okoukané až nudné a další obsah prakticky chybí. A aby se plytký děj dostatečně natáhl, postavy se v závěrečných dílech chovají dost nelogicky, prostě klasika. Pokud jde o Suzy a její hlavní vedlejší úlohu, tak s výjimkou filmu Dorihwaga opět musím konstatovat, že jako herečka předvádí bídný výkon a moc nechápu, proč je v herecké oblasti tak aktivní. Resp. chápu – nevypadá špatně (ale neokouzlila) a proslavila se zpěvem, to však zárukou hereckých schopností není a ta holka patří mezi průměr či spíše podprůměr. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Největší zásluhu na mém vysokém hodnocení má Gong Yoo, protože svou roli zvládl absolutně výborně!!! Ale ten konec ... bylo jasné, že bude v jejich situaci složitý, ale tohle? Taky mi nebyl moc jasný. Jinak příběh zábavný, zajímavý a dost překvapivý. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Yu Gong a jeho herecký výkon zde velmi vyniká, velmi vysoce převyšuje všechny ostatní. S Min Jung Lee tvoří pěknou dvojici. S radostí můžu říct, že tento seriál patří mezi jeden z nejlepších, které jsem letos měla tu čest shlédnout. Jo a ještě bratr hlavní hrdinky byl k nezaplacení :-D ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velmi soucítím se smeidlerem co tu napsal, měl jsem z toho podobné pocity. Tohle drama mě nedokázalo něčím výrazným přitáhnout, pár vtípků občas bylo počas epizody to ano (tradice stříhání vlasů nezbedných dcer mi připomenula pár dobrých zážitků z Koreje), ale to nestačí, čekal jsem něco kvalitnějšího, pro mě to byla většinou nuda. Utrpení, kteří hlavní představitelé v rolích předstírali, tak jak jsem zakusil doopravdy během sledování tohoto drama. Příběh teda nic moc, ta naivita a dětinskost hlavní dvojice byla iritující, zvláště Lee Min-jung. Holt toto není moc pro chlapy, holky ty si budou vychvalovat toto drama až někam, ale já ne, prostě nic moc, spíše nic než moc, sorry. A za ten závěr by si někdo zasloužil pořádně nakopnout. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Big, tak toto je pro mě korejská seriálová perla. Kolikrát má člověk chuť pustit si něco celé od začátku?! Každá postava je ve mně nesmazatelně zapsaná, protože každá scéna, vtip mě odrovnal. Všichni byli bezvadní; rodina hrdinky /její bratr XD, "America!"/, učitelský sbor /pan učitel rovná se pro mě "Růže" XD/, Ma Ri z Ameriky atd. Někdy jsem vřískala až do roztrhání bránice. /Hmm a americké sitcomy? Kdeže ty loňské sněhy jsou?!/ Min-jung Lee byla skvělá a Yu Gong? Ten ve mně asi už navždy zůstane v roli Kang Kyung Joona, teenagera. Kdyby přede mnou někdy vystoupil tímto způsobem, tak nebudu mít problém mu nevěřit! On to prostě byl kluk s tělem třicátníka XD. /Už jen ty pohyby, ksichty, chování, myšlenkové pochody... XD/ Bylo tu zároveň tolik dojemných situací, které v tom komediálním prostředí pak vyzněly mnohem silněji než ubrečené dorama od začátku až do konce.. Na 16 dílů nadprůměrně nadupanej seriál, žádný pocit protahování. Od herců přes scénář, OST, prostředí,.. bylo to prostě geniální. Druhá třetina krásně gradovala a vše se stávalo napínavější a silnější. (...) 19. 11. 2012 Po vyprchání maximálního nadšení mírně přehodnocuji posledních pár vět. Je pravda, že to režisér udělal fikaně, aby se mělo o čem diskutovat, ale máte pravdu, šlo to ukončit líp, šikovněji... Musím uznat, že to někoho fakt může zklamat. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak asi na dlouhou dobu poslední dorama, co vidím. Člověku stačí 2, 3 seriály a už je těch brečících Korejek nabaženej až až. Očividně to na některé místní uživatele neplatí. (Jejich věc, já si mládí budu k*rvit jinak.) Strašně slabé, vydržel jsem 7 dílů a musel jsem se na to prostě vybodnout (ještě jsem kouknul na poslední díl, jestli jsem o něco nepřišel a ono ne). Komedie je to jenom pár prvních dílů, pak se to (u korejských doramat tradičně) zvrtne v romantické melodrama plné potoků slz a házení klacků pod nohy hlavní dvojci (dost uměle natahované), aby se mělo 16 dílů co řešit. Strašně schématické a mleté pořád dokola. Je to v podstatě to samé co Coffee Prince, You're Beautiful, High School apod. Vždy jen s mírnou obměnou výchozí situace (ať už je to zatajení pohlaví [chjo], či výměna osobností, nebo cokoliv jiného), vždy to spadne do těch samých vod. Trojúhelník tvořený hezounkou tvářičkou a dvěma chalány. Spousta trpitelského SEBEOBĚTOVÁNÍ. Ne. Ne. A ne. Nikdy víc, prosím. - 40 % ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale nějak mi to nesedlo... Suzy (alias Jang Ma Ri) mě několikrát výborně rozesmála, div že jsem se za břicho nepopadal. Navíc pokaždé, kdy se objevila na obrazovce, přinesla do seriálu něco nového, čímž ho výrazně oživila. Gong Yoo byl co se týče hereckých výkonů výborný. Klobouk dolů za to, jak zvládl tak těžkou roli, ale po většinu času mě jeho jednání rozčilovalo. Opice (ti co ji znají trochu lépe pochopí) byla sice milá a sympatická, ale místy byla na můj vkus příliš lehce ovlivnitelná a ke konci vůbec nemyslela na ostatní (chudák Yoon Yae...). Musím přiznat, že první část byla velmi vtipná a byl jsem s ní spokojen, ale to bohužel nemohu říct o zbytku seriálu... Čím dál více se mi stávalo, že jsem nechápal, proč to vlastně vše dělají zrovna takhle. Vše bylo zbytečně natahované a já už si chvílemi myslel, že se snad nikdy neposunou dál. Má "morální stránka" dostala při sledování docela zabrat (SPOILER - Svést ženu vlastnímu bratrovi? Jsem jediný, kdo v tom vidí naprostou špatnost?). Poslední epizoda to vše naštěstí trochu napravila, ale i tak jsem měl po konci velice smíšené pocity. Takto nízké hodnocení dávám hlavně proto, že jsem se za celou dobu nedokázal ani jednou vžít do hlavních postav, ať jsem se snažil sebevíc... Big není naprostý propadák, ale rozhodně ho nemohu zařadit mezi mé oblíbené seriály. Viděl jsem ho jednou, nebylo to zas tak špatné, chvílemi jsem se i bavil, ale to je tak vše... - 60% ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Určitě bych svoje výhrady měla. Zejména jsem zháklivěla vůči "dramatu", které by se vždycky dalo vyjasnit, kdyby si postavy řekly aspoň dvě slova. Dál jsem si zprotivila Suzy, že už s ní nikdy nechci nic vidět. I jiné postavy měly svůj papírový punc a bylo jasné, že mimo seriál (manhwu atd.) lidé jako oni prostě nežijí. S černým svědomím ještě uznám, že jsem pár scén přetočila. Jinak se mi ale dívalo pohodlně. Měla jsem chuť na něco cukrovovatového a i když jsem dostala i vatu, ten cukr tam byl nakonec taky. ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Než jsem se ponořil dostatečně hluboko do děje, tak se mně několik scén zdálo hodně "ztřeštěných", ale v pozdějších fázích jsem si už jen vychutnával velmi silný příběh. Kromě toho je příběh hodně propletený, někomu by se mohl zdát až překombinovaný, zejména k úplnému konci. Velmi pozitivně musím, hodnotit vynikající hudební doprovod, který vhodně dotvářel atmosféru. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem zvažovala pět hvězdiček. Postavy výborné, jak hlavní, tak vedlejší, spousta vtipu, zápletka zajímavá, třebaže trochu překombinovaná.... Vcelku nebylo moc, co vytknout... Ale pak přišel konec a s ním rozčarování. Poslední dvě epizody se neustále mluví o tom samém a nic se pořádně neděje, až jsem si říkala, že možná to bude mít víc, než 16 epizod. Co jsem nečekala bylo, že všechny dějové linky budou rozřešeny v posledních deseti minutách, což mi přijde dost málo. Navíc jsem ten konec asi nepochopila. Škoda, protože minimálně první půlka na čistých 5* byla a ta druhá na slabších 5* by se taky dala. Začátek rozhoduje, jestli seriál dokoukám, a konec o výsledném dojmu.... proto 'jen' 4*. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodová záležitost, které dominuje sympatický hlavní pár a především minimálně do poloviny seriálu také správně "spratkovský" humor. Bohužel od poloviny se podle současných pravidel začíná tlačit na pilu a řeší se romantická linka, ovšem na úkor sledovatelnosti. A ten konec jsem si představoval trochu jinak... Přesto se jedná o nadprůměrnou záležitost, která dokáže nejen zabavit, ale i pobavit. ()

Nijura 

všechny recenze uživatele

Abych byla upřímná, tak po zhlédnutí 1. dílu jsem přešla na jinou doramu - Coffee Prince. Big mě vůbec nenadchnulo a nechápala jsem ta vysoká hodnocení. Po zhlédnutí Coffee Prince jsem si zamilovala Gong Yoo-a a řekla jsem si, že dám Big druhou šanci. A dobře jsem udělala. Gong Yoo byl famózní, výborný herec! Naproti Lee Min Jung nijak nezazářila a v prvních dílech působila spíše jako dívka poslána na herectví jen kvůli jejímu vzhledu. Postupně se ale její herecké výkony zlepšovaly a i postava Gil Da Ran se stává sympatitější v průběhu seriálu. Tato dorama mě nadchla příběhem, vtipem, napínavostí a častou nepředvídavostí. I když dávám 5*, musím pár věcí vytknout. 1. Hudba - setkala jsem se asi s nejhorším soundtrackem. Hudby tam bylo přespříliš a zdálo se mi jako by využily všechny známý OSTy na světě. Často se hudba nehodila. 2. Konec - posleddní díly mě příliš nebavily a dostaly se pomalu na úroveň 1. dílu. Konnec jsem nepochopila tak jako Moiraine. Celkově je to tedy slabších 5*. (I když po zhlédnutí posledních 2 epizod jsem zvažovala 4*) ()

eagles22 

všechny recenze uživatele

Velká škoda nevyužitého potenciálu. Dobrý příběh a skvělé obsazení pohřbila druhá natahovaná a utrápená polovina a hlavně konec. Dalo se to zakončit daleko, daleko lépe a mě to prostě naštvalo a otrávilo. Je mi líto promrhaného času s tímto seriálem, který jeho tvůrci nedokázali důstojně zakončit, což je podle mého u každého filmového i seriálového díla zásadní. ()

Wajny13 

všechny recenze uživatele

Yu Gong je prostě skvělý!!! Tato role mu byla šitá na míru. V humorných scénách úžasně rozesmál, v dojemných byl sladkej (narozdíl od jiných korejských herců, kteří vypadají v plačících scénách dost trapně). Min Jung Lee se mu skoro vyrovnala, konečně jsem si ji oblíbila (jinde se mi vůbec nelíbila). Seriál má nápaditý děj s trochou fantasy, ubíhá v dobrém tempu (neměla jsem čas nudit se) a má skvělý soundtrack. Konec seriálu mi přišel úžasný, i když jsem si ho představovala trochu jinak, tohle mě dostalo - líp bych ho nevymyslela. 4* ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Výborná oddychovka. Yoo Gong nie je práve môj typ, ale tu zahral výborne. Záverečná scéna úplne od veci - nepochopila som, prečo tam nebolo "mladšie telo". Prečo nieje v obsadení herec Won-ho Shin, keď tu vlastne bolo všetko o ňom :D ? ()

Reklama

Reklama