Reklama

Reklama

Modrý drak

všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou „dobřichovické road movie“ (film je natáčen z větší části v exteriérech Dobřichovic u Prahy) je Jiří, v jedné osobě vlakový výpravčí, ochotnický herec, zkoušející roli Hamleta a hrdý majitel mopedu Stadion 22 z r.1960 – díky jeho modré barvě policisté Jiřímu přezdívají „Modrý drak“. Ač pětatřicátník, Jiří dosud žije s mámou, která jen těžko snáší jeho avantýry. Stejně jako kralevic Hamlet, i Jiří si povídá s duchem svého otce. Krom toho věčně nestíhá a cestu z práce na divadelní zkoušky si zkracuje přes pěší lávku. Jednou se na ní málem srazí s protijedoucí dívkou – čímž vznikne vztah, který začne nabourávat nejen soužití Jiřího s matkou, ale i přípravu samotné premiéry Hamleta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatný, ale proč proboha jen 45minut ? Nešlo z toho udělat klasickej film ? Takhle to působilo spíš jako sleď na sebe navazujících scének, což se ne vždy zadařilo ku prospěchu věci. Ale abych nebyl jen za morouse, docela se povedly dialogy a na letní pohodová atmošku slyším vždycky. Navíc drtivou většinu míst, kde se minifilm odehrával jsem proťapal, třeba za tou restauraci, jak tam Jirka nafasuje pěsťovku obecnou je jez a tam jsem se koupal, akorát že zadarmo a nějakej dědek tam začal vybírat na lidech love, naštěstí jsem byl zrovna ve vodě, takže jsem se ponořil a dělal že nejsem, ale ten lidskej ksindl stál u mýho ručníku a čekal na můj výnor. Naštěstí tam přijela banda vodáckejch což dědka zaujalo a mazal vybírat k nim. Já vyskočil z Berounky jak Česílko na koksu, sbalil věci a v plavkách mazal pod most, to víš že jo 60 korun by si dědku chtěl za koupačku V Berounce.....nasrat ! Ještě jedna chvála k filmu resp. k herečce Adélce Petřekové, je to kočka všech koček a rejžové koukejte jí obsazovat do těch svejch filmů , protože za prvý je hezká a za druhý, umí hrát, tak šup, šup, na co čekáte, už jí posílejte nabídky. Jo a ta zapomenutější vyhlídka na Karlštejně je taky špičozní, tam budu po jedný tahat zdejší fajnový uživatelky a budu brnkat na romantickou strnku. Tam by zabodoval i blbec. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková docela pohodová nenápadná jednohubka s pro mě neznámým Jiřím Šafránkem a zatím ještě neokoukanou Adélou (druhé setkání). Věrohodnost seznámení jde opět bokem (zase ty debilní náhody), ale ať už přívoz nebo most, letní atmosféra se povedla a partička ochotníků sehrála svoje vedlejšky dobře (tj. nerušivě). Zatčení ale trochu trapné a to herecké propojení na premiéře jakbysmet. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hej to bylo uplně super. Neznámé tváře (přitom Adéla Petřeková je moc pěkná tvář) jenom podtrhují civilní přirozené výkony a Jiří Šafránek (hrající postavu Jirka Šafránek), ač něčím podobný Macháčkovi, byl uplně nejvíc v pohodě. J trochu škoda, že je to tak krátky, mohli jsme dostat lepší dávku letní oddechovky z českých luhů a hájů. A hlavně je tam docela dost skvělejch hlášek. "Šafránek, takovy pěkny jméno a takhle si ho kazíte." Ti policajti prostě neměli chybu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Stopáž je akorát, skoro až zbytečně dlouhá. Přijde mi to jako nějaký studentský pokus, ale nelze zapřít několik dobrých nápadů. Taktéž i šlápanců vedle (zrcadlové překlopení obrazu na lávce je spíš na pozvracení), čili v kontextu možností vidím promarněnou šanci. Těmi možnostmi myslím nějaké ty prachy na natočení prakticky čehokoliv, tohle na sebe prostě vydělat nemůže a všichni to museli vědět... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony sice poněkud rozpačité, ale příběh, byť působíc poněkud vycucaně z prstu, hezky ubíhá a člověk se nenudí. Navíc u nás středněvěkých vyvolává naději, že i na nás můžou za jistých okolností brát mladé vcelku krásné dívky... I když těžko říct, jestli se chytila na ten moped nebo na tu uniformu. Možná na tu maminku, ale o tom pochybuju, holky většinou z nějakých neznámých důvodů mamánky nesnášejí. Asi by to chtělo prakticky vyzkoušet. ()

Angalo 

všechny recenze uživatele

Nebýt to příběh z mého kraje, asi bych dal jednu hvězdu dolů, protože po stránce scénáře tady rozhodně je co vytknout. Jsem ale rád, že vznikl film v tak krásném kraji a chápu autora, proč jej tolik inspiroval. ()

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Úplně nevtipné, nezajímavé, o ničem. Ztracených 45 minut života. Jméno Adina Oříšková není vtipné, Jiří Šafránek je příšerný herec, příběh to má nezajímavý, je to úplná zbytečnost a chybí tomu úplně všechno. Potěšila Vychodilová. Jinak odpad. ()

Ben.Ji 

všechny recenze uživatele

Proč né!?Pár minut uplynulo v docela slušný pohodě.O nic nešlo,o nic jsem nepřišel a na Jirku se rád podíval. Rád si na něj vzpomenu,jak jsme už víc jak před dvaceti lety válčili v Mariánkách. Bezva kluk a už v tý době dobrej a inteligentní komediant. Pro něj s pozdravem Ruly. ()

Reklama

Reklama