Reklama

Reklama

Mass Effect: Ushinawareta Paragon

  • Japonsko マスエフェクト~失われたパラゴン (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film je prequelem ke hře Mass Effect 3 a sleduje ranou kariéru aliančního mariňáka Jamese Vegy. Vega velí speciální jednotce v bitvě proti Kolektorům, záhadným mimozemšťanům, kteří útočí na lidské kolonie a unáší jejich obyvatele. V bitvě je obětováno spoustu životů, ale ani tak není jasné, jestli se podaří kolonii, vojáky i Vegu samotného zachránit. (TwoFace)

(více)

Recenze (43)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celovečerní anime příspěvek k hernímu univerzu Mass Effectu. Hlavním hrdinou je Shepardův sidekick z (resp. minimálně ze začátku;)) Mass Effectu 3, James Vega, kterého stejně jako ve hře dabuje pejzystratos Freddie Prinze Jr. Děj se odehrává v době, kdy se Shepard má za mrtvého, tj. někde mezi intrem Mass Effectu 2 a zbytkem téhož:) Děj se točí kolem útoku Kolektorů na kolonii, kam byla (dost dlouho předtím) přidělena Vegova jednotka, a jde o poněkud bezcitnou ódu na trademark série Mass Effect - to jest na krutá rozhodnutí, z nichž žádné není dobré. Film bohužel má nevýhodu ve značně nižším potenciálu vtažení diváka oproti hrám, které zabraly několik desítek hodin, ale dělá co může. Tedy mohl by dělat víc, kdyby někdo neměl "geniální" nápad kombinovat 2D ručně se tvářící animaci s (i na rok 2012) dost nechutnými CGI modely vesmírných lodí. Ale i tak, určitý vztah k postavám si vybudujete, a sledovat, kdo z nich se poroučí (a jak definitivní to je), není žádná pohádka pro děti. A Vegovo finále, kde si scénáristé s divákem velmi zručně pohrávají, je skutečně síla. Není to žádná AAA anime událost, ale jako rozšíření pro hráče je to rozhodně fajn. Troufám si tvrdit, že i "nehráči" film zvládnou, ale zásadní odhalení, která se tu učiní, pro ně budou díky frekvenci a "velikosti" možná až směšná. Za mě spokojených 70% a hlavně bych zase rád polechtal biotikou orgány pár Reaperským zrůdám... nebo rachniům... nebo těm psychopatům z Blood Packu... nebo xenonáckům z Cerbera... tolik možností a tak málo času...:) 70% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nesnáším, když obsah píše někdo, kdo film neviděl. (Čeští distributoři to sice mají jako pravidlo, ale veškeré zlo by se sem asi zatahovat nemuselo). Takže především: Film je v nejlepší tradici Mass Effectu o nelehkých rozhodnutích, se kterými pak člověk bude muset zbytek života žít. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nejvíc pochválím asi hudbu. Animace.. mno.. dejme tomu okey, některý postavy mi fakt nesedly, příběh ušel ale víc jsem se tedy nudil no. Slabší animák. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do války s Kolektory z jiného pohledu než toho Shepardovo je fajn nápad, ale zásadní problém vidím jednak v nenápaditém zpracování a jednak v tom, že to dělali Japonci. Pokud pominu nesrovnalosti co se lore týče, tak jsou tam až příliš cítit vlivy asijského anime a to nejen po stránce animace, ale i co se scénáře týče. Nechybí tuny hrdinského patosu a především ukňourané finale s over the top ubrečenou scénou přesně takovou, jak to umí jenom šikmoočka ve svých animácích. A k Mass Effectu se tohle vopravdu mega nehodí. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem znovu rozehrál sérii Mass Effect a řekl jsem si, že k tomu tentokrát přidám i nepříliš známý film o jedné z ústředních postav třetího dílů. Snímek se krásně nese v duchu celé série a ve finále staví Vegu před nelehké rozhodnutí, stejně jako tomu bývá v samotných hrách. Zápletka jako taková není špatná, ale animace je oproti jiným anime o třídu horší a bez klasické ME hudby to prostě není ono. Kdyby tam ten soundtrack dali, rozhodně dám o hvězdičku více, takhle je to pouze na 70% ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Málokdy se uchyluji k ostré kritice, avšak nyní zkrátka nemohu jinak - pro většinu fanoušků fenomenální herní trilogie Mass Effectu se musí jednat o čiré utrpení... Snímek je prošpikován toliko nesrovnalostmi s původním univerzem (např. nadměrná velikost kolektorů, role Cerbera, objev protilátky, odkaz a poselství této Vegovy mise), že herním vývojářům z BioWare musí hrůzou vstávat vlasy na hlavě. Můj vlasový porost se ostatně z toho šoku ještě nevzpamatoval dodnes. Snímek, u něhož nehezká animace zdaleka není jeho největším negativem a který dokáže oslovit snad pouze diváky zcela nepoznamenané světem Mass Effectu. Tohle vážně bolelo... ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Docela mě baví pročítat komentáře a povrchní důvody, proč je tenhle snímek na týhle databázi vohálkej v modrym. Ne, že bych trval na lepším hodnocení, modrej pro mě za mě zůstat klidně může, ale z úplně jinejch důvodů. S jednim celkem častym názorem souhlasim - animace je odporná. To snesu líp i ty pokémony, tohle je tuctově odfláknutý a pravda, i ti přerostlí collectoři díky tomu vypadají jako pěst na oko. Nelogičnosti ovšem přehlížim, jelikož jde o příběh Jamese Vegy, o tu historku, která toho jinak celkem klidnýho týpka při sparringu se Shepardem rozpálí do běla, o to trauma, kvůli kterému má ve hře komplex a strach z velení. Tahleta pointa dokáže vytáhnout ze srabu i ten celkem nudnej rozjezd a nezáživnou stať. A tak jsem schopnej dát tomuhle pokusu ty čtyři, protože je to solidní FanFic, kterej má co říct, i když vypráví dost neobratně, a taky protože se na něj mnozí fandové hněvaj docela zbytečně. Smiřme se s tim, že na herní klenot od BioWaru nemá ani kdejakej regulérní snímek. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to fajn, vyvařit něco z Mass Effectu tím způsobem, že místo přehrávání děje se doplňují hluchá místa. Bohužel toto provedení je poněkud slabé. Pro opravdové fanoušky tam vyvstane několik podivných odlišností a nesrovnalostí, ale jinak je to fajn tak, že se dá překousnout celkem slabý příběh, ač v duchu těžkých voleb, ztrát a obětí. Pro neznalé to asi musí být ještě mnohem horší, protože si to nenaroubují na kvalitní, zaběhlé univerzum ME a tak je to jen akční scifi anime, co toho moc nenabídne (kromě ucházející 2D animace a vyloženě úděsné 3D animace). Já jsem zklamán, a to i jako hluboký fanoušek ME univerza. Škoda. ()

Darill 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo z ME universa, tak nic neřeknu. Prostě béčková blbina na sobotní odpoledně. Ale takhle? Příšerná japonská animace se k ME prostě nehodí. Navíc nechápu, proč z toho udělali superhrdinskou akční komedii. Tohle si Mass Effect nezaslouží. Doufám, že ten film ohlášený na 2015 si z tohoto vezme odstrašující příklad, jak to nemá vypadat. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Špatný animák se špatnou animací debilně vypadajícíma postavama a 5ti metrovýma Kolektorama (vážně nemohl si někdo před tím než to vytvořili zahrát Mass effect 2? aspoň na chvilinku? :O) ... Kdybych nebyl fanouškem universa a Jamese Vegy tak nedám ani ty 2 hvězdy. Příběh je spíše takovým dodatkem, o kterém se Vega zmíní v Mass effectu 3... Zachycuje jeden z nejklíčovějších okamžiků jeho života... Jedno z nejdůležitějších rozhodnutí, ve kterém musí učinit strašlivou oběť a sám jsem do poslední chvíle nevěděl co si zvolí. Ale to je tak jediný pozitivum tohohle animáku. Dávám mu 2* 40%. Skutečně to bylo spíše zklamání. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Japončící to zvládli skvěle! Sice je pravda že to nevypadá zrovna nejlépe ale stejně jako u herní triglogie je na prvním místě děj a postavy. Stejně jako u herní trilogie tak i tady mě děj chytil pevně za koule a pustil teprve až odezněli titulky. Děj nám tu objasňuje období mezi koncem prvního dílu a začátek třetího a taky potvrzuje starou pravdu že Cerberus jsou prostě hajzlové. Co se týče postav tak jsou skvěle napsané jak se na poměry BioWare sluší a patří a jde opravdu vidět že přiložili (BioWare) ruku k dílu. Navíc tenhle snímek snad pomůže k pochopení k postavě Jamase Vegy, kterého dost lidí označuje za zbytečnou a tupou postavu. Dále co musím pochválit je výborná akce a do toho hrající epický soundtrack. Prostě nádhera. Na čistých pět to sice není (a to i díky některým nepřesnostem, jako obří kolektoři, a nebo rychlopalné brokovnice), ale co už tu pátou přidám a to hlavně proto jak většina lidí odsuzovala tenhle film a zbytečně ho hejtovali. No doufám že tohle nebyl poslední díl a že se v příštím třeba vydáme na Omegu a v hlavní roli uvidíme Garruse Vakariana. 85% ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem bídu a hle ono to je perfektní dílo! Jako masitý fanoušek celého universa Mass Effect jsem si to vychutnal plnými doušky a emoce ve mně na konci bublaly sakra pořádně. Well done Bioware! ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Je to akčné a napísané v duchu Mass Effect. Samotná herná trilógia je epickou záležitosťou, síce po vizuálnej a technickej stránke nič prevratné nepriniesla, ale stavia práve na rozhodovaní v kľúčových situáciách, ktoré ovplyvnia nasledujúci dej a životy ostatných, to v tomto filme je. Samotný príbeh ME si už tak dobre nepamätám, ale film má dobre skoncipovaný príbeh, aj keď nemusí zrovna odrážať realitu z ME. Neviem prečo si museli vybrať na tento titul zrovna tento druh animácie, mali to spraviť aspoň na úrovni filmu Final Fantasy: Esencia života. Dúfam, že pripravovaná hraná filmová verzia bude lepšia. ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Od grafického ztvárnění lze v omezené míře abstrahovat, nelze však abstrahovat od prezentace jednotlivých charakterů a chování ve smyslu příslušnosti k jednotlivým rasám a útvarům. Postavy nemají co říct, ale přesto mluví. Alianční vojáci, byť nováčci, mají velmi daleko k chování, jež bylo prezentováno ve hře a kanonických knihách. Snímek velmi odlišný od vystavěných kulis a reálií, proto též obtížně akceptovatelný. Pozitivním překvapením byla bez okolků prezentovaná přímočarost a syrovost příběhu. Krev zde není tabu. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Slabá animace, debilně vypadající krogani, tuctový příběh. Ale hlavně neustálé popírání lore. Opravdu by bylo tak těžké najmout jednoho nerda, který by jim vysvětlil, že biotici nepotřebují energetické články k používání biotiky, že kolektoří nejsou 2-3x větší než lidi, že kdyby kolektorská loď spadla na kolonii, tak by někdo o existenci a hrozbě kolektorů v ME2 věděl, že Mordin musel vytvořit protilátku proti swarmům (ano, tu protilátku kterou už někdo vytvořil tady v Paragon Lost) atd..? 78%? To zase hodnotili fanatici, kteří by dali i hovnu 5*, pokud by na něm bylo logo N7. ()

pajmič666 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem zasvěcený Biodron (neuvěřitelně zamilovaný fanoušek do studia Bioware), je nemožné abych jsi Mass Effect: Paragon Lost nechal ujít. Mé nadšení z počátku brzdila animace, jenž sama o sobě není zcela příšerná, ale esteticky mi ke světu Mass Effectu vůbec nesedí. Sem tam nesouhlasil zvuk zbraní. Ozvučení bylo správné ale bylo pomíchané ( M-22 Eviscerator střílí a zní jako M-76 Revenant). Líbila se mi hudební věrnost (ME1 styl). A úřední postava Jamese Vegy. Příběh je jednoduchý a plyne rychle, než se nadějete jsou tu titulky. Co se však filmu povedlo vyobrazit velice dobře, bylo závěrečné rozhodnutí. Toto rozhodnutí Jamese dosti změnilo, a to jak jeho osobnost, tak i jeho přístup k Shepardovi. Konec je bezpochyby nejlepší částí filmu. A někdo může uronit i slzičku. Film bych nedoporučil běžnému divákovy. A už vůbec ne odpůrci anime. Ovšem, fanoušek hry by neměl vůbec váhat a dát filmu šanci. Mass Effect: Paragon Lost není žádné umělecké dílo, a mnohé může odradit nepovedená animace. Já se však solidně bavil a díky povedenému konci dávám 75%. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nuda. A taky mi to přišlo zmatkovité, nejasné. Co jiného napsat. Ono taky ten Mass Effect jako hra mě nějak nedostala. Tohle to rozhodně nevylepšilo. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Raději bych, kdyby to netočili a neanimovali Japonci, ale darovanému koni se do huby nekouká. Trošku to kopírovalo děj ME2, a tak bych zvolila jiný konec, který by nepopíral dějovou linku Mass Effectu. Film je nabitý akcí stejně jako herní trilogie a postavy si tu najdou čas i na nějaké vtípky a emoce. Nechybí důležitý herní prvek - rozhodování osudů kamarádů. Je to film pro hráče a nemá cenu hnidopišit nad animacemi. Nehráči si mohou stále užít akční stránku i bez hlubší znalosti světa ME, obzvláště pokud mají rádi japonské animáky. Pořád hodnotím film výše než knížky, které mě nudily. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Něco jako DLC k Mass Effect 2, tedy takový trochu důležitější side quest, který by Shepard(ová) zvládl(a) levou zadní, hlavní příběh to však nijak důležitě nerozvíjí, což mě vždycky štve. Pokud přičtu svou zaujatost proti Vegovi, který je mi už ze hry velmi nesympatický, a odfláknutou animaci, tak jsou ty 3 výsledné hvězdy ode mě prostě jen pomyslným palcem nahoru od skalního fandy univerza za obstojné převedení atmosféry ME na filmové plátno. Pokud srovnám s nedávným animákem ze sousední stáje - Dragon Age, tak ten se mi rozhodně líbil o něco víc. ()

Reklama

Reklama