Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 2

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Recenze (125)

Toren 

všechny recenze uživatele

Od Sony a jejich animáků nečekám mnoho, avšak tohle byla zábava opravdu jen pro děti. Starší si tam mimo roztomilou animaci a pár chvil nostalgie nenajdou nic. Transylvánská série, Zataženo občas trakaře a i ty podceňované Angry Birds se studiu povedli mnohem víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $45,020,282 Tržby Celosvetovo $197,183,546Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Jednoznačne lepšie než predošlé CGI kentusy, tu to bolo v celku slušne príbehovo zostavené a hlavne pobavilo. /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dospělým a odrostlejším vstup zakázán. Tohle je čistě pro drobotinu předškolního věku; možná ještě tak pro prvním stupněm povinné. Což není nutně výtka, jen to poněkud zarazí, když dnes již i sebevětší animovaná infantilita myslí alespoň nějakým tím vtípkem na dospělácký doprovod. Každopádně pro cílovku přesně to, co by jeden čekal. Již během několika vteřin to nabere eskapádové tempo, ze kterého to ani na moment nesleví a tak se po celou dobu groteskově utíká/padá/skáče/tančí/zakopává/plaví/bojuje/šmouluje apod. a přitom se to ovšem neuchýlí k tomu, aby to bylo vyloženě natuplé či nesnesitelné. Výsledkem je tedy standardní epizoda ušmoulená do celovečerního hávu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tvurci se nastesti vykaslali na to uchylny kombinovani s zivejma hercema a vratili se ke korenum a Smoulum to jedine svedci. Jasne, je to lehce infantilni a cileny jasne na mladsiho divaka, ale pobavi se i dospelej, castecne kvuli nostalgii a navic tu je spousta hlasek nebo odkazu, ktery pochopi spis dospelej. Jinak pribeh neni buhvijakej, ale rozhodne dostacuje a svizne odsejpa, ze zacatku se obcas da fakt dobre pobavit. Ke konci uz sice lehce ztraci dech, ale nic hroznyho, Gargamel to jisti. Takze za me vlastne spokojenost, slabsi 4*. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Prošvihli jste film Avatar a ještě vám nebyli tři roky? Vaše odpověď je ano? Pak rozhodně jděte na Šmoulí zapomenutou vesnici. Ti mrňaví degeneráti se dostanou na takzvanou Pandoru a tam vám předvedou, co je to genderová vyváženost, smradi! A ještě vám ta modrá pakáž vysvětlí, co je to kurva integrace! Ještě je tu však ten židovský kupec Gargamel a jeho věrný kocour Izrael. Nebo Azazel... čert ví, odkud to jméno tvůrce Peytla vůbec napadlo. Po pravdě, tentokrát byl docela i vtipný a zábavný. Inu, mě však tato pohádka plná hysterických a v drtivé většině totálně připitomělých postaviček za srdéčko nevzala. Ale jo, děti to v tom kině fakticky bavilo, což nás dostává na začátek tohoto komentáře... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Šmolkov som mal rád ako krpec, tých nových filmových, som moc nemusel, ale toto ma bavilo trošku viac. Animácia celkom pekná, je to fajn pestrofarebne, ale chýbajú tomu zaujímavejšie postavy v takomto príbehu. Na jedno pozretie fajn a Gargamel v podaní Petra Marcina v slovenskom znení je skutočne dobrý. 60% - 3* ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dva hrůzostrašné filmy trvalo, než si tvůrci konečně vytáhli hlavu z p*dele a vrátili se z lidského světa zpět ke kořenům. "Zapomenutá vesnice" jsou čistokrevní Šmoulové, tzn. roztomilá pohádka pro děti. (Pokud vám to nestačí, není to chyba Šmoulů, ale vaše.:-)) Prostor sice nedostávají všichni staří známí, ale vybraná skupinka v čele se Šmoulinkou děj na pohodu utáhne a Gargamel s Azraelem (a s tím retardovaným ptákem) coby záporáci zdařile sekundují. Dokonce i ta animace je tak nějak "klasičtější", nesrovnatelná s těmi odpornými hokus pokusy předtím. Hvězda dolů za možná až přehnanou girl power, ale jinak vtipné, svižné a dojemné. Za mě návrat do bezstarostného dětství, který jsem si ultimátně užila. ♥ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre menšie deti ako stvorené, tá moja menšia sa zabávala, dokonca chcela repete, staršia sa už ale bavila menej. Z pohľadu menších detí teda celkom fajn záležitosť, no dospelému to nepovie nič, možno okrem grafickej stránky, avšak tá už je štandardom. Slabý priemer, hlavne kvôli malej. 50/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Má čtyřletá dcera byla velmi spokojená. Sice jsme to nedokoukali, ale jelikož jsme nedokoukali ještě žádný pohadkový film, tak to nemohu brát jako bernou minci. Každopádně jsme museli jít koupit Šmoulinku. Několik hodin jsme se o filmu bavili a navíc se Šmoulinka dostala do dceřiné Top 5 jejich kamarádů na usínání. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem očekával pokračování vcelku kvalitních animovaně-hraných Šmoulů. Namísto toho jsem dostal něco, co jsem musel od 10. minuty sledovat zrychleně. Naprosto katastrofální záležitost, která snad ani nemá potenciál sklidit chválu ani od nejmenších diváků. Scénář mají na svědomí dvě ženy, které musely být při psaní řádně sešmoulované. Obě paní by měly lidstvu prokázat službu a urychleně změnit zaměstnání. Celý děj se motá kolem Šmoulinky (v originále Smurffart), která zjistí, že je vlastně úplně k hovnu. Aby si toto přesvědčení potvrdila, tak se vydá pátrat do světa, kde si dle očekávání potvrdí, že k hovnu skutečně je. Kromě Šmoulinky divák sleduje ještě plnou vesnici nadržených Šmoulů. Celou stopáž snímek nezavadí ani o kousek humoru, ba dokonce ani o kousek ničeho, co by bylo aspoň trošku zajímavé. Naprostá ztráta času a jeden z nejubožejších animáků, jaký jsem v životě měl tu smůlu vidět. Hnus! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

O hodně lepší než předchozí díly, kde se míchá normální film s animovaným a svět šmoulů se světem lidí. Je to milé, akční a modré. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi budem mať na "Smurs: The Lost Village" trošku mäkké srdce, lebo predsa len sa musím priznať, že ako chlapec som s týmito tvormi vyrastal a rád som sledoval ich dobrodružstva. A potom sme tu mali Raja Gosnella a jeho prvé dva filmy. A hoci musím priznať, že "The Smurfs" je pre mňa veľké guilty pleasure, tak "The Smurfs 2" už akosi ani na mňa nefungovali. A tešil som sa, že konečne budeme mať úplne animovaný film o šmolkoch tu. A musím povedať, že zo všetkých filmov je tento asi najlepší. Okey, máme tu stále kopec blbých fórov, no na druhú stranu mám pocit, že toto je skutočne dobrodružstvo, ktoré by títo malí modrí tvorovia mohli prežiť a konečne sme mali možnosť vidieť, že sú aj dievčenskí šmolkovia, ktorých sme s výnimkou Šmolinky nikdy nevideli. Takže v tomto smere si myslím, že sú tu aj nejaké tie inovácie. Plus musím povedať, že les za múrom je skutočne vynikajúco animovaný. Azrael je skvelý a Gargamel nadabovaný Petrom Marcinom funguje skvele. A ani šmolkovia nie sú najhorší a celkom som si to užíval. Myslím si, že všetci si zapamätajú Mudrošovú lienku, ktorá funguje ako foťák, kopírka a diktafón. To je kreatívne. Ako celok ma tento film bavil. Keby som stále malý chlapec, možno by ma to bavilo viac, no nostalgický feeling z tohto filmu na mňa zapôsobil. Takže z toho plynie, že som spokojný a možno by som si to niekedy pozrel aj znovu. Hodnotenie: B- ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tentokráte tady máme animovaný film se Šmouly. A povedlo se to. Tvůrci vymysleli nový příběh, který zabaví jak dospělé, tak hlavně děti. Animace je krásně barevná, hudba také dobrá, takže si každý přijde na své. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatné hlavně pěkně propracované ale to je asi vše hudba v normálu příběh slabší co už ne každý den je posvícení. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Šmoulové jsou kult, předchozí díly jsem neviděl a vždy mě děsila představa, že z roztomilých malovaných postaviček se stanou digi monstra. Překvapivě po animační stránce vypadá celé dobrodružství velmi dobře a postavičky neztratily kouzlo z dob minulých. Příběh je triviální, ničím nepřekvapí a celkově tvůrčích nápadů je mizivě málo. Většina animáků, které nedosahují první ligy, se pokoušejí trošku tvořit, jít svojí cestou a zde mi to chybělo. Vadila mi přílišná cílenost na ty úplně nejmenší, neboť jakékoli vtipné situace, dialogy působily místy trapně a nudně. Nicméně Gargamel s Azraelem a jejich potrhlým krkavcem dokázali bavit i mě. Není to hitparáda, ale čekal větší katastrofu.......5/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tí milí zlatí šmolkovia boli súčasťou môjho rastu. A dnes, po nejakých vyše 25tich rokoch, som na tom akosi rovnako. Neviem, čím to je, ale majú rovnaké kúzlo ako pred tým. Napriek live action hybridom, ktoré sa sústreďujú na efekt, ako na efektívnosť, sa šmolkovia zošmolkovali celkom zdatne k svojím koreňom. Hlavne pre deti. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem na původní seriál koukal hodně. Tohle bylo celkem v pohodě, ale nic extra, co bych musel někdy vidět znovu. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Skutečně, jen pro ty nejmenší. Celým snínkem se táhne mnoho klišé. Příběh mi připadal poměrně nezáživný a úměle natahovaný. Nenašel jsem moc originálních nápadů. Navíc je v této pohádce až přemnoho náhod a nelogičností. Ale animace je líbezná. Navíc vtom není nic nevýchovného, na děti to působí mile. Zbytek zachraňuje Gargamel (skvělý Lábus) se svým kocourem Azraelem a ztreštěným ptákem. Tahle trojka mě poměrně pobavila a zaslouží si svou vlastní třetí hvězdičku. Škoda, že nepobyla na plátně déle. Jinak malým dětem se to určitě líbit bude, takže to nebudu úplně zatracovat. Na závěr  první díl kvízovky s Pierrem. Jakou barvu mají Šmoulové? Správně, modrou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Má to spoustu barviček, je to hodně blýskavé, humor, který zde je, je hodně dětinský a jen sem tam probleskne něco, co je určeno i dospělejším, ale v konečném důsledku je to jen kýčovitá taškařice, která se snaží trochu rozšířit tu filmovou mytologii okolo Šmoulů. Na komiks to ale ani omylem nemá. ()

Reklama

Reklama