Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 2

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Recenze (125)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pocit, pořád mi v hlavě naskakuje starý dabing kreslených Šmoulů, kdy taťku Šmoulu mluvil Vlastimil Brodský a Šmoulinku Jitka Molavcová. Proto mě chvilku dabing nejnovějšího šmoulího počinu tahal za uši. Gargamel s Azraelem nezklamali. Díky nim jsem se dočkala řady bláznivin. Samozřejmě, že samotní Šmoulové nezůstali pozadu. Šmouly mám ráda v jakékoliv podobě. Je to kus mého dětství, takže jsem si tenhle film užívala. Taky jsem se dozvěděla, kým může být Šmoulinka. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Vytrhnout tento film od původních dvou byl dobrý nápad. Ona kombinace herců s digitálními šmouly možná trošku fungovala v prvním dílu, ale ten druhý se již moc nepovedl. Zde jsem měl možnost vidět velmi solidní animaci, která mě unesla v čase k původnímu seriálu, na kterém jsem jako malý kluk vyrostl. Oproti solidní animaci, zde máme celkem špatný dabing vyjma Lábuse, který si drží svůj vysoký standart. Dějovou linku není třeba komentovat. Aby se tento animák pustili dospělí, chybí zde humor (nezaznamenal jsem ani jednu chvíli kdybych se chtěl zasmát), nicméně dětem se to bude líbit. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Já na Šmoulovité postavičky nikdy v dětství nějak extra nekoukal, když je dávali v TV, každou sobotu a neděli ráno, když jsem vstal. Můj šálek kávy, byly seriály, jako My z Kačerova, Gumídci, Rychlá rota a další.. Ovšem tento film, mě překvapil. Podle hodnocení, jsem čekal průměrný, nudnější animovaný film. Opak byl pravdou. Zapomenutá vesnice je dobrým návratem v čase. Vrátil jsem se zpět, do dětských let a užil si tuhle podívanou, která mi zejména pro děti, přijde skvělou volbou. Určitě se zde nemá režisér ani scénáristé za co stydět, naopak! :) ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY, KDYBY NÁHODU CHTĚL BÝT NĚKDO PŘEKVAPENÝ Nevěřil jsem tomu, že ten film může být tak špatný... Tak jsem se podíval a opravdu, je to špatné. Nudný děj, nepobaví to a spíš znudí, podruhé bych to fakt nedal. Co se týče děje - Šmoulinka najde mapu nějaké ztracené vesnice, chce ji najít sama, ale jde s ní ono zmíněné trio. Aby se neřeklo a film měl nějaké "napětí", pronásleduje je Gargamel. Vesnici najdou a jsou v ní Amazonky. Jedna šmoulinka vedle druhé. A pak je najde Gargamel, všechny šmouly (Z mužské i ženské vesnice) unese, ale Šmoulinka se obětuje a zachrání je všechny, pak si všichni myslí, že je mrtvá, ale ona to nějkou náhodou přežila a na konci se definuje Šmoulinka a pak se slaví, že žije. KONEC. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Bola som si skoro istá, že som týchto Šmolkov už videla, ale veruže nie a tak o to viac som milo prekvapená. Ani neviem prečo, no čakala som niečo horšie. Od 4 hviezdičiek ich delí len hudba a pesničky, lebo boli fakt hrozné. Ale inak sa mi tento farebný animáčik páčil. Animácia je fakt krásna, dej zaujímavy, Šmolkovia zlatí a celé je to nápadité, celkom vtipné a hlavne také milé. Deťúrence sa celý čas tvárili spokojne a ja som si oddýchla a pospomínala na detstvo a na kreslených Šmolkov. Najviac sa mi páčil Papa Šmolko a potom obyvatelia Lost Village, nebudem prezrádzať viac, ak ste film ešte nevideli. Prezradím len, že tatkovi Šmolkovi sa výlet oplatil😉 A ešte dodatok, tá lienka bola tiež super. 3,5* ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Noví Šmoulové jsou hraví a hlavně dětští, takže úplně nevím jestli je toto vhodné pro starší publikum, ale když toto divák bude očekávat což by měl tak si tento film dokáže nejspíše i užít. Příběh se mi moc líbil a tomu dítěti ve mně se to líbilo. ( 26.7.17/MAC ) ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Filmový šmouly sú len pre deti, dospelákov to nemá čím osloviť...Ale ono to nevadí rozprávky by mali byť hlavne pre deti...**/***. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Poutavý námět...konečně. Šmoulinčin původ. Bohužel cílovka jsou děti do 12 let. Takže naprostá apsence zajímavých a promyšlených momentů, dialogů či nových postav. Gargamel je zase za debila. Šmoulinka za obětavou hrdinku a divák za idiota, na kterého se kouká jen za á, jako na pitomé dítě, které si koupí kde jakou píčovinu s potiskem šmouly...protože je to in, nebo za b pitomého dětinského dospěláka, který si z nostalgie koukopí kdejakou píčovinku se Šmoulou s pouho pouhé nostalgie. Nápad skvělý, provedení okoukané klišé. Dvě hvězdy s odřenýma ušima. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Hlavně u toho nepodřimujte, jinak vás dabing Jiřího Lábuse lehce zmate a nebudete vědět, jestli koukáte na šmouly nebo na mimoně. Každopádně Gargamel je jasná killer feature tohoto filmu, bez něj by bylo pusto prázdno. Bezpohlavní šmoulové, svou platonickou láskou k jediné šmoulince spíše naznačující latentní homosexualitu, jsou bezprecedentně konfrontování s celou vesnicí šmoulů evidentně jiného pohlaví a závěr asi lehce zmate i diváky školkou povinné: žádné kamarádšofty, sbližování, svatby nebo co. Pryč odsud, na nic nejsou... Největší tajemství šmoulí historie tedy podle mě trvá dál. ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

To byly doby, kdy se vysílal původní seriál a všichni jsme na něj koukali, byť to nebyla žádná dokonalost. Novodobí Šmoulové nejsou úplně špatní, dokonce jsem se zde těšil na kompletní animák bez "reálného" hraného světa, ale paradoxně to fungovalo ještě hůře než předchozí snímky. Všechno je zde hezký barevné, kouzelné, ale vlastně o ničem. Možná to je tím, že poslední dobou jsou celovečerní filmy založené na obsahu, který dříve plnil funkci jednoho dílu seriálu... ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Neuveritelné, služba netflix ma niečo aj v českom jazyku. Dabing potešil,aj keď to je animák.Šmolkovia sú klasika , je pravda že po tých filmových pokusoch to bolo príjemne prekvapenie a oddychnutie, ideálne na nedeľné popoludnie. Blue da ba dee 4* ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Film jednoznačne ťahá nadol slabý scenár. Je to smola, ale archetypy sa nedajú omieľať donekonečna a séria zúfalo hľadá svoju novú nemesis ako iba večne nešikovného truľa. Je fajn vidieť ako expanduje na poli objavu a kamošov, všetko odlišné či objavované má svoje čaro a vtedy si film najviac užijete. V momente, keď máte sledovať Gargamela, Azraela a starého kondora, zarazí vás nepríjemná stopáž archaických scén. Aj napriek tomu, že to vyzerá že sa mi táto zelená jazda nepáčila, opak je pravdou a držím palce nech sa na náš milovaný seriál z detstva nikdy nezabudne. 71% ()

remy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedenej animák. Nedokážu teď přesně říct, jestli byli původní Šmoulové lepší, ale v tomhle případě mě víc bavil příběh. Třešinkou na dortu je vynikajicí dabing Jiřího Lábuse. I když jsme ještě hodně daleko od vrcholů typu Shrek nebo Toy Story, od utrpení ještě dál. 6/10 ()

Jiriczzcek 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem napsat, že je to Avatar pro nejmenší děti, ale koukám, že to již přede mnou napsalo asi 100 lidí :) Za dospělého 2* a za dítě 4* ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Podle me nejbarevnejsi, nejefektnejsi a koneckoncu vlastne nejlepsi Smoulove doposud. Co me trochu zmatlo, ze je to prvni samostatny cistokrevny 3D animak (kdyz nepocitam kratke filmecky jako "Smoulokoleda" [2011]) a nijak nenavazuje na polo-animovane filmy s lidskymi herci. Tohle je zkratka obdoba "Asterix: Sidliste bohu" (2014) s tim rozdilem, ze 3D podobu Smoulu uz jsme si meli moznost okouknout ve zminenych hranych snimcich. Svym zpusobem je to mozna ulehceni prace, protoze se nemusi autori starat o klicovani realnych hercu s animovanymi postavickami. Na druhou stranu to, co predvadi vizual, je opravdu nadhera. Film je pestrobarevny od zacatku do konce - spousta kvetin, novych zviratek apod. Je to vpodstate prehlidka 3D efektu a ve 2D clovek prijde o hodne. Neustale prulety, prelety, vsemozne particle efekty (jiskry, kouzla...), netradicni voda...dokonce i Gargamel s Azraelem vypadaji ve 3D hezky. K tomu perfektni soundtrack s dobre vybranymi songy, ktere stoji i za samostatny poslech - napr. pisnicku od M. Trainor pred zaverecnymi titulky si budete podupavat stejne jako kdysi davno vypalovacku s Oslikem na konci prvniho Shreka :) Opravdu nevim, co bych vytknul. Dej sice neni kdovijak slozity, je to vlastne takova "cesta tam a zase zpatky" na motivy "Avatara", ale opet je to dojemne a s ponaucenim jako predchozi hrane snimky. Pokud se to libilo mne, pro nejmensi to musi byt pecka uz tuplem. Takhle ma vypadat pohodovy film pro deti. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nikdy som to nepotreboval vidieť, aj keď som ako krpec kreslenú verziu pozeral rád. Čo by však neurobil tatinko pre svoju malú štvorročnú dcérenku, keď to ona pozerať chcela? Tak sme to kukli a nebola to hrôza, taký príjemne strávený čas s niekým, za koho by som položil život :) Finále :) ()

Reklama

Reklama