Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 1

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Recenze (125)

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Z dosavadních nových šmoulích celovečeráků (filmy z roku 2011 a 2013) se jedná asi o nejlepší počin, snad i díky tomu, že film je tentokrát kompletně animovaný bez živých herců na place a odehrává se čistě ve světě Šmoulů. Nejvíce prostoru dostává čtveřice šmoulů - Šmoulinka, Silák, Koumák a Nešika, kteří se vydávají hledat ztracenou šmoulí vesnici, aby ji varovali před Gargamelem. Stejně jako tomu bylo u předchozích dvou filmů, i zde je Gargamel hlavním nosným pilířem celého filmu (i když tentokrát už u toho není Hank Azaria), k čemuž do značné míry připspívá i naprosto excelentní dabing Jiřího Lábuse a hromada skvělých a vtipných hlášek. Mnoha vtipným situacím napomáhají i Gargamelovi "nahrávači" v podobě kocoura Azraela a přitroublého supa Montyho. Šmoulinka je opět středobodem celého příběhu a je zde kladen velký důraz na její nešmoulovský původ. Nápad s vesnicí plné dalších "šmoulinek" (ale tentokrát se šmoulím původem) je poměrně zajímavý. 70% ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Normální šmoulí děj jako vždycky. Hvězdičku ubírám za to, že se to neodehrávalo ve středověku jako ti kreslení a už furt jenom: uděláme si šmoulí selfie, fakt jo? apod. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

65% - komentář 20ti slovy: Víc se mi líbily předchozí díly, díky propojení s lidským světem. Tohle nebyla špatná pohádka, ale zase jenom "obyčejná" pohádka pro menší. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Nehodnotil by som tento animák ako vyslovene zlý, ale ani podarený. Ten stred. Animácia bola pekná, nespievalo sa veľmi, čo mňa potešilo, ale asi detváky veľmi nie. Ako už názov napovedá, jednalo sa v príbehu o stratenú dedinku šmoliniek a v tom duchu sa vlastne všetko nieslo. Občas sranda, občas trochu trápnosti, občas absurdnosti a až priveľkej fantázie od tvorcov. Čo som ale rád je, že konečne nieje šmolinka sama dievka, lebo som ju už od detstva bral ako takú kur.., teda ľahkú šmolinku :) Sama na dvesto šmolkov, drsný námet na P-čko. Ale k animáku, celkovo tak do 50%. ()

Pilsen_Kafka 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace, detaily jsou udělané dobře. Humor a vtipné hlášky jsou jednodušší, než jsem čekal. Komedie je pro děti ale i dospělý se může zasmát. Děj se mi líbil, nemám co tomu vytknout. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Gargamel vypadá jako Gargamel, barevný příběh odsýpá, vtípky a odkazy fajn, dětem nevhodné narážky jsou přítomny, ale snad jsou k přeslechnutí, takže podtrženo sečteno jedna hvězda mínus za ta nepohodlná sedadla v Luně. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Moc barevné? Ano. Moc ujeté? Ano. Moc dětské? Ano. Ale konečně pořádný film o šmoulech, který sem jako jejich dětský fanda (ohrané VHSky všech dílů se ještě někde najdou) vyhlížel hodně dlouho. A opravdu mi nestačil ten jakž takž zvládnutý nemastný neslaný film o jejich zasazení do realného světa. Takže děkuji, a škoda že díky nízkým držbám se jedná zřejmě o poslední film z plánované šmoulí série. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako směska Avatara, Šmoulů a Zvonilky. Spíše se jedná o takovou klasickou dobrodružnou pohádku s moderními prvky, než nějakou extra komedii. Takže je to zaměřeno spíše na mladší publikum, ale starší to úplně neurazí a slouží jak taková lehká oddechovka. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se do dětství, kdy jsem šmouly zbožňovala, ale baví mě i teď. Příběh se mi líbil, pobavil a přiznávám se bez mučení, že i slza ukápla. Ta Koumákova high-tech beruška byla dobrá a ten fosforeskující králík taky. Šmoulové jsou nesmrtelní, ti nás všechny přežijí. ()

savatage 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování klasiky na které jsem jako malý vyrůstal, mě velmi pobavilo svým zpracováním i příběhem, na který se velmi rád podívám znovu. Vřele doporučuji všem rodičům, kteří mají malé děti a zrovna váhají, kterou pohádku pustit!!! ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

No jistě, že je to spíš pro menší děti, ale na tom není nic špatného. I původní seriál byl takový. A film se mu podobá víc než ty předchozí. Byla opuštěna koncepce interakce animovaných postav s herci, vše je teď kompletně a velmi roztomile animované. Dospělé film určitě neurazí, scénář není hloupý. Děti budou nadšené. Při sledování jsem si nebyl jistý, do které z těch dvou skupin patřím, což je dobře. Masírující housence jsem se smál nahlas. Mimochodem, všimli jste si, že ústřední čtveřice je dokonalý prototypový Čtyřlístek? :) ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí tak nízké hodnocení, protože já jsem si tuto pohádku opravdu užil. Animace je naprosto skvělá, dialogy srší vtipem, doprovodná hudba je velice citlivě zvolená a prohlubuje tak jednotlivé scény. Názor, že je to opravdu jen a pouze pro děti v předškolním věku nesdílím a jednoznačně tuto zábavnou rodinnou záležitost doporučuji i starším generacím - 80%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Co se týče pohádek, byly devadesátky pro nás šťastné období. Moc mě mrzí, že se dnes už nevysílají takové klenoty jako Rychlá rota, Gumídci apod. Akorát teď běží Kačeří příběhy. Šmoulové patří taky našeho výsostného dětství. My měli dokonce nálepky Šmoulů všude po koupelně. A tito Šmoulové se docela vrací k tradici původních pohádek. Jen s tím rozdílem, že moc skutečných Šmoulů nepoznáme. Hnedle se totiž vydáváme úplně někam jinam. Místo toho však poznáme zcela nové Šmoulí holky. Film je zaměřen vyloženě na dětské diváky, což ale není na škodu. Zaujme i barevností a je to zcela jistě zábava pro celou rodinu. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Krásná animace, chytrý příběh (který ocení spíše děvčátka) a i celkově poutavé, jen ta "dojička" na konci byla trochu moc :-) No a Gargamel s hřívou, jako slušnej úlet :-D ()

luke774

všechny recenze uživatele

V dětství jsem Šmouly nenáviděl. Byl jsem z nich nervózní. Z toho, že jsou modří, že je mezi nimi jen jedna holka, že nosí jen kalhoty a že o nich zpívá Hana Zagorová, která mě jako malého děsila a ani teď k ní nemám úplně kladný vztah. Jejich filmový návrat, kdy se pokusili proniknout do světa živých lidí a trápili u toho Neila Patricka Harrise, mě zajímal asi jako to, jestli se dočkáme další série Soudkyně Barbary. A to samé bych mohl říct i o animáku. Ten ale nakonec příjemně překvapil. Nechci tvrdit, že tu máme film, kvůli němuž by u Disneyho měli začít být nervózní, na druhou stranu by bylo nefér cpát Šmouly vedle otravných volovin jako Pes ro(c)ku. Tenhle film je totiž vcelku zábavný. Pochopitelně za to může i krátká stopáž, ale hlavně se tvůrcům povedlo přijít s příběhem, jenž sice není zrovna objevný, ovšem umí strhnout. Ono totiž tohle jednoduché šmoulí putování z místa A na místo B, kde je pak velká bitva, nejen celkem pěkně vypadá, ale děje se v něm i dost věcí, kvůli nimž se budou v kině děcka bavit a dospělí snad ani moc nezatouží po spánku. O čem to celé vlastně je? Šmoulinka a její kámoši míří za zakázanou zeď, kde se skrývá nejen mýty opředená vesnice, ale hlavně les plný barevných stromů, divokých řek, podivných potvor a tajemství (inspirace Avatarem je celkem jasná). Možná to celé působí trošku kýčovitě, kouká se na to však hezky a vizuální nápady tvůrcům vydrží až do konce. A zaujme to zkrátka lépe než na to, o co se Šmoulové pokoušeli minule, když pobíhali po New Yorku. V tomhle na pohled nečekaně působivém a zábavném světě se navíc odehrávají celkem svižné akční scény, kterých není málo, a na těch 88 minut zábavy to tak akorát stačí. No, poprvé to vypadá docela fajn. Až se divím, že tak očividná zápletka nikoho nenapadla dřív (a ... Stejně jednoduchý, nepřekvapivý a přitom funkční je tu i humor. Hrdinové jsou sice totálně jednorozměrní a asi dovedete odhadnout, jak se bude projevovat Silák, Koumák a Nešika, ale jsou to sympaťáci. A taky tu máme animovaného Gargamela, který se tu projevuje jako ideální padouch, jemuž se můžou prckové smát. Do značné míry za to nejspíš může i parádní dabing Jiřího Lábuse. Víc by od podobného filmu nemohl očekávat ani ten největší optimista. Hezky to vypadá, rychle to utíká, vtipy nejsou trapné, a i když se občas střelí vedle, díky okoukaným, avšak pořád zábavným hrdinům a fajn dabingu je to nadprůměrně povedená rodinná zábava, které se tátové a mámy bát nemusejí. Po experimentech s hraným filmem Šmoulové takovýhle restart potřebovali. Není výjimečný, ani se o to nepokouší, ale to, co dělá, dělá dobře a poctivě. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Šmoulové jenom jako animovaná pohádka funguje daleko lépe než předchozí komedie s mutací hraného filmu a hraným Gargamelem. Krásná animace s lehkým příběhem. Potěšilo. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pekná milá rozprávka, ktorá v podstate otvára novú animovanú sériu filmov o šmolkoch. Hraná verzia podľa môjho názoru nebola až taká dobrá a tu tvorcovia v podstate prerobili originálnu 2D animáciu do krajšej a menej otravnej podoby ako tomu bolo v predošlých dvoch filmoch. Aj príbehovo celkom fajn, ale stále veľmi detinské a dospelým to veľa nedá. 60 % ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele

Tak kde bych začal. Konečně tu máme další díl šmoulů ačkoliv je hraný tak napůl a bez opravdových lidí nebo světa. Právě naopak, výprava do Zapomenuté vesnice je cesta do magického světa. Musím přiznat, že film vypadal graficky velice pěkně a částečně se vydal od doby, kdy byly v New Yorku nebo Paříži, zpátky do více kreslené varianty. Příběh samotné Šmoulinky, ačkoliv tu byl již mnohokrát (v originálu hlavně), tak je pořád zábavný a velice okořeněný o novou vesnici plnou....SPOILER: šmoulích holek!......Částečně pobaví a ukáže, to co jsme ještě třeba nikdy neviděli, jakoooo řeku, co se houpe nahoru a dolu, doleva a doprava a ignoruje gravitaci? XD Jako uznávám, tohle bylo opravdu kouzelné. Ovšem hláška "A co uděláme s těmi...modrocápky?" nebo až nechutně umletá Květuše mě totálně odrovnaly. Za mě to je povedená pohádka, u které by jste ani neřekli, že jste se přávě dívali na 1,5 hodiny na TV/monitor. Spíše vám to připadá jako kousek seriálu. No, ale přeskočíme ke konci... Závěrečné scény byly moc, ale moc hezky udělané a nejdřív jsem také nečekal, že to udělá, ale pak mi to hned docvaklo. No a to na kytkách se Šmoulinkou (pro jistotu takto, jinak by to byl zase spoiler jako prase) jsem si říkal, že to tak nemůžou nechat a ono se tak stalo. Myslel jsem si, že nenechají jednu z hlavních postav celých šmoulů jen tak......tamto.... Jsem rád, že to tak skončilo. Mimochodem, pro ty, co tu na to tolik nadávají jak to je pro děti atd. Proboha, je to pohádka, tak se na to nedívejte, když nemáte rádi pohády. To už fakt nemáte nic jinýho na práci? OMG Já se na to dívám jak ze strany dítěte, tak ze své strany a podle toho také musím hodnotit. Krásný film na dobrou noc. Hlavně pro opravdové fanoušky Šmoulů! ()

Reklama

Reklama