Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 3

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Recenze (125)

demovka 

všechny recenze uživatele

Kde se vzala Šmoulinka a existuje jen jedna Šmoulí vesnice? Nebo jich je víc. Každopdádně Gargamel je nepřítel a snaží se je všechny chytit. Možná se zaplete se Šmloulinkou, aby se mu to povedlo. Pak musí Šmoulinka přijít znovu, aby vše napravila. Příběh je docela dobře vymyšlený a je vhodný společně s animací pro nejmenší díváky. Ale co platí o animací, to neplatí pro scénář, nebo spíš pro český dabing. Cožpak táta Šmoula může říkat: "Musíme hejbnout zadkem!" ()

Pharao20 

všechny recenze uživatele

ja som už presne čakal kedy sa scenára chytia nejaké ženské a spravia z toho feministickú zlátaninu. A aj keď ženy majú tendenciu pokaziť všetko čoho sa chytia musím uznať že je to o dosť lepšia časť ako boli Šmolkovia 2, ktorý boli katastrofálni. Milé, zábavné, príjemné, ale až moc už zasahujú do pôvodnej rozprávky a menia ju od základov. Šmolkovia boli výnimoční aj tým že proste ženské ku šťastiu nepotrebovali čo sa presne zhodovalo aj s mojou životnou filozofiou - no preto nemôžem dať vysoké hodnotenie :-) ()

WilliamMW 

všechny recenze uživatele

V porovnání s hranými filmy je tohle o několik tříd lepší. V mnoha aspektech to dokonce ctí předlohu. Tyhle šmouly bych svým dětem klidně pustil. Ps: ta rovnopravnost je tu pojatá překvapivě dobře. Zprvu mě zarazila, ale nakonec se ukázalo, že se nejedná o další SJW státinu. Potěšilo i pár vyloženě úchylných vtipů pro dospelé - nejsem si však jistý, zda v dabingu nezanikly, viděl jsem jen originál. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

První šmoulí film který jsem viděl. A musím říct že mě docela bavil. Samozřejmě je zaměřen především na děti, ale není to vyloženě dětská zábava. Gargamel mi přišel vtipný. Je to ale odlišné od původního seriálu který jsem měl jako dítě rád. Jiný je i humor. Hodně mě překvapila hudební stránka, nový písně v příběhu který je pro mě starší bylo to zvláštní. ()

Kodousek 

všechny recenze uživatele

Docela slušně mě to rozsekalo. Na to, že je to dětská pohádka je to docela nadaný dospelackejma hlaskama, chvilemi i sexisticke. Lepší jak leckterý celovecerak. ()

Gerwant_L2 

všechny recenze uživatele

Šmoulové jsou dětství a čekal jsem že si přilepší od těch filmů ale ono hovno... Tady na mě působili jako by nevěděli že jsou modří... No a skurvený žid Gargamel noo... Ani bych neřekl prostě není to on a proto mi přijde tohle hodně slabý až podprůměrný animák ()

cica 

všechny recenze uživatele

Taký trošku rozpačitý začiatok, nuda. Ešte šťastie, že sa príbeh rozbehol, pár milých vtipov, tvorcovia sa inšpirovali ríšou hmyzu a pohrali s farbičkami. Výber hudby predpokladá, že z filmu vznikne pár hudobných videoklipov. Škoda len, že sa tvorcovia neubránili zbytočného klišé a moralizovania. Pre mňa najlepší nápad - multifunkčná lienka. ()

Petr.Macha 

všechny recenze uživatele

Jedeme se sedmiletou dcerou z kina. Já: Tak jaký to bylo? Ona: Dobrý. Já: A co se ti líbilo nejvíc? Ona: Nevím. Já: Tak něco se ti muselo líbit ne? Ona: Všechno bylo hezký. Vypadalo to, že na ni Šmoulové mnoc nezapůsobili, ale pak se jí to v hlaviččce trošku rozleželo a prohlásila: "Trošku jsem brečela". A protože jsem viděl, že se i "trošku" smála a doma si hraje se šmoulinkou a svítivým králíčkem ...musím uznat, že se film povedl a na děti zacílil dobře. Pro nás dospěláky snad jen upozornění: když usnete ... snažte se spát potichu ;-) ()

KaileenaX 

všechny recenze uživatele

Syn byl spokojený, pohádka se mu líbila, mě taky. Je to oddychovka, nic náročnýho, vizuálně moc povedené. Ty předchozí dva filmy se mi nelíbily vůbec, ale tohle bych doporučila každému, kdo má děti. Akorát se u nás sešla premiéra s navečerním zařazením Šmoulů na Déčku, takže aktuálně nám to doma opravdu frčí, Stikeez už jsou přilepený taky všude. A jak nesnáším dabing i u animáků, tady mi nevadil (Gargamel a Cid mají podobnou výši IQ). Výroba pro 3D z toho docela trčí, my byli na obyčejný projekci a taky to stačilo. Ta animace je opravdu vyvedená. ()

cumimnabednu 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 hvězdy a to za své děti. Nemohu si pomoci, ale přišlo mi to vysloveně vyrobené na zisk a ne pro děti pro jejich zábavu. Je to prvoplánovité, vykrádající filrm Avatar a nuceně moderní - hudbou, odkazy, různými věcmi moderní doby ala beruška coby tiskárna i diktafon i sken dohromady. Prostě žádná nostalgie, musíme být moderní. Také mi nepřišlo vyvážené to, že ve filmu přišla o život Šmoulinka a pak se zničeho nic opět stvořila:). To mi přišlo moc syrové vzhledem k malým dětem a znovuvzkříšení takové z ničeho vzniklé. Ale vizuální stránka filmu a celkem děj je v pořádku a malé děti můžou být spokojeni. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Nový šmoulí film zcela ignoruje existenci dvou úspěšných polohraných filmů, takže tu máme již několikrát omletý příběh vzniku Šmoulinky a její krizi - vždyť není ani pravý Šmoula, je to jediná holka, nemá žádnou výjimečnou vlastnost a Gargamel jí straší ve snech. Protože by to bylo na celovečerák málo, tvůrci to oživili šmoulím Avatarem o ztracené vesnici v magickém a nebezpečném lese. Co mne však zcela dostalo do kolen, bylo vyvrcholení filmu. Celou dobu film pro klasické obdivovatele modrých trpajzlíků (t.j. průměr 6 let) je říznutý drsnou realitou zrodu a zániku na bázi Karafiátových Broučků. Tato scéna, přestože dospělí tušili, že takto to prostě skončit nemůže, spolehlivě rozplakala většinu dítek i pár měkosrdcatých maminek. A já se ptám, je toto skutečně posláním filmu pro malé diváky? Předpokládám, že odpověď většiny z Vás je také záporná, takže si pak uberte třetí hvězdu. ()

aneken 

všechny recenze uživatele

Hodnotím primárně dětskýma očima, byl jsem na tom se čtyřletou a líbilo se jí to moc. Celý film má spád, je tam pár dobrých nápadů, ale dospělák si to moc neužije, je zjevné, že cílovka jsou děti, a to ještě ty menší. Jak už jsem ale říkal, na ty to ale funguje a tak v kategorii dětských filmů 4* ;) ()

Burmák 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že pro děti vcelku velice doře zpracováno i děj a tempo si udržel pozornost, tedy naprosto vyhovující asi až dle mého na jedno a to pohřební průvod se Šmoulinkou kdy v kině byl snad všude pláč a nechápavé pohledy malých diváků. I když k oživení Šmoulinky samo, že došlo. Za dospělého dvě a za dítě čtyři :-) tak dávám 3hvězdy. ()

Eula 

všechny recenze uživatele

Tento celoanimovaný film se mi líbil možná i víc než jeho dva polohraní předchůdci. Jen se ptám, kde jsou ty doby, kdy bylo šmoulů 100+1? Jestli bude jejich počet narůstat takhle rychle, tak tu máme další díl co nevidět. A jen pro jistotu - ano, je to film pro děti. Ale bylo tam i pár vtipných okamžiků, takže si myslím, že to rodiče se svými ratolestmi docela v pohodě vydrží. ()

T.O.M. 

všechny recenze uživatele

Film mě celkově moc nenadchl. Pozitivně hodnotím výtvarné zpracování, kdy převod 2D postaviček do 3D dopadl nadprůměrně dobře. Když už to musí být, tak to celkem ujde. Tím ale bohužel pozitiva končí. Film má dost slabý děj(navíc silně připomíná Zvonilku a tejemství křídel), leskterý desetiminutový díl šmoulů má složitější děj, než tento hodinu a půl dlouhý film. Navíc se scénaristé ani neobtěžují divákovi jakkoliv vysvětlit existenci "zapomenuté vesnice" - jak se na ni zapomnělo, proč a tak - prostě je a nikdo se na nic neptá. Jak chce někdo vyprávět příběhy, když neumí odpovědět na phlavní dětskou otázku "Proč?". V tomhle by se mohli učit třeba od Gumídků. Bohužel mi celý film přišel dost nešmoulézní. Hned na začátku na vás vychrlí spoustu nových šmoulů, kteří se v něm pak ale vůbec neobjeví a pro děj nemají žádný smysl. Není mi jasné, komu je film určen, narozdíl od většiny komentážů se domnívám, že rozhodně ne předškolákům, ale spíše dětem tak kolem 10 let. Pro předškoláky je dost nudný a stresující, a jinak si neumím vysvětlit, proč se musí šmoulové chvílemi chovat lak cool street teenageři. Jinak koumák, který je docela schopný a nešika který není nešikovný jsou prostě dost nešmoulézní. Gargamelovi secelou dobu daří, je schopný a nemá smůlu (až na bažinu), navíc má i poslušného a schopného pomocníka (ten působí dost divně, protože se pořá motá, ale i náročné úkoly splní). Dost zvláštně působí i taťka šmoula, který žádnou situaci tentokrát nevyřečší, nikomu nepomůže a je jen přísný. Vůbec není zřejmé, že jeho autorita jde z jeho schopností. A také film prostě není legrační. Je stresující, strašidelný, napínavý, dobrodružný....ale nezasmál jsem se ani jednou. A legrace ke šmoulům prostě patří. Pokud chcete jít na šmouly, budete zklamáni. Pokud chcete jít jen na tuctový 3D animál alá Madagaskar, Doba ledová, Nuts Job, Šrek proložený narážkami na dnešní popkulturu atd, je to pro vás, ale musíte se smířit s tím, že je to přecejenom truchu méně intenzivní. PS:kam zmizela Sašetka? ()

inhotep 

všechny recenze uživatele

Napsal bych, že je to blbé, ale kdyby mi bylo 10 (a méně) asi bych film miloval, být holčička (5 - 10 let), tak tak by byl film tím nejlepším co jsem kdy viděl(a) :) Pořád se tam něco děje, je to hezky animované a holčičí vesnička je tedy o dost zajímavější, než ta usedlá klučičí. Jo a feminisky a multikulti sluníčkaři tady docela zaúřadovali PS český dabing je moc hezký a Lábus (Gargamel) vede ()

Ivousx.y 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo rozhodně lepší než předchozí dva díly. Sice to nedosahuje kvality původnímu seriálu, který do dnes zbožňuji, ale dalo se to vydržet. Co mi docela vadí, že tvůrci neangažovali ze seriálu původní postavy jako například Šmoulíček (který se tam mohl mihnout), Kutil (který byl jednou z nejdůležitějších postav ze seriálu) a nebo se mohla klidně nějak připomenout i Sašetka a ostatní Šmoulata. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Šmoulinčino jméno nám o ní nic neprozradí, takže co je zač ta Šmoulinka?" - "Řeknu to bez obalu. Jako pekařka za nic nestojí." - "Šmoulinka je spojení Šmouly a Inky. Ale co je Inka?" - "Šmoulinka je prostě... Je úžasná." Šmoulinku stvořil zlý čaroděj Gargamel. To ale všichni víme, že? Nebo alespoň každý fanoušek modrásků to ví. Je škoda, že po druhém hraném filmu dostáváme stejné téma v animáku. "Co je zač ta Šmoulinka?" Tohle je jedna z těch věčných otázek, na níž nikdy nenajdeme odpověď. "Šmoulinka může být čímkoliv chce." Já mám od dětství pro šmoulové slabost. Nejradši mám Mrzouta, který měl zde jen jednu scénu. Na druhou stranu tady je zapomenutá vesnice, kde jsou šmouloženy. Bavila mne květuše, krásné barvičky a styl animace. Myslím si, že je to zábavný a roztomilý film, který si užije celá rodina. Je jedno, že příběh tady je ohraný či jestli je vám 10 nebo 50 let. Je to kouzelné a na 5*. P.S: Stále mi zní v hlavě I'm a Lady od Meghan Trainor. - 100%. ()

Reklama

Reklama