Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už celé generácie detí v mestečku Summerset počúvajú pred spaním príbeh o zlej čarodejnici zvanej Wicked, ktorá žila v neďalekom lese a živila sa deťmi, čo jej zabezpečovala večnú mladosť. Pre dnešnú generáciu mladých ľudí je to už len folklór. Blíži sa Halloween a osemnásťročný Zach sa spolu so svojimi priateľmi rozhodol vydať do lesa a vypátrať dom, v ktorom vraj tá čarodejnica bývala. Čoskoro sa všetci presvedčia o tom, že na každej legende je minimálne zrnko pravdy. Bosorka sa totiž vrátila a detičky má stále zo všetkého najradšej... (beso74)

(více)

Recenze (63)

verbal 

všechny recenze uživatele

On by to byl i docela zábavný, průměrný kousek s príma ohyzdnou ježibabou, nebýt několika nepodstatných prkotin. Tak především kompletní casting asi probíhal na pile, protože takovou bandu naprosto šílených, nehoblovaných prken by snad nenašli ani v divadelní přípravce pro ochrnuté děti. A pak ty téměř zanedbatelné, roztomilé logické hříčky z příručky "Jak naučit blbouna nejapného aportovat". Zlá čarodějnice přilepí frajera nějakým týden starým semenem ke sloupu, přičemž ten má z "bezpečnostních" důvodů ještě vepředu spoutané ruce klepety, se kterými však může normálně hýbat nahoru a dolů a klidně se i na hlavě podrbe. Milý jeliman je však patrně masochista a nejprve si musí vykloubit palec a sedřít zápěstí na kost, aby si uvolnil alespoň jednu ruku, a teprve poté je schopen tu směšně lepkavou směs, která vypadá tak, že by spadla sama, kdyby jen nepatrně kýchnul, ze sebe strhat. Asi měl před tím psychický blok a nebude to přece dělat s náramky, aby nevypadal před těma kozatýma kikinama jako bukvice. Poté, co osvobodí ostatní trapné tupce, jme se s dalším statickým idiotem vyrazit bílé, jednokřídlé dveře, vedoucí ze sklepa, ve kterém byli tak brutálně vězněni! Asi po pěti úderech rachitických ramínek se jim to úspěšně podaří a k nemalému překvapení i nepozorného diváka s žaludem místo hlavy, rozrazí na druhé straně dveře hnědé a dvojkřídlé! Pro nepozorného tří a více hvězdičkujícího čtenáře bych si ještě jednou dovolil zdůraznit, že ze sklepa byly dveře opravdu bílé a jednokřídlé, ať se propadnu!! Asi magie nebo ultimativní architektonická vychytávka! Nelze však úspěšně vyloučit ani možnost, že je režisér vypatlaný kokot a měl by raději nadále točit jen amatérské porno, kde se na nějakou tu špatnou díru nehledí. Ano, to bude nejspíš ono, protože podobnými ístrnegy je celý film důkladně protkán a o komedii nikde ani zmínka! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Partička kamarátov sa vyberie navštíviť strašidelný dom škaredej čarodejnice, a samozrejme sa im to vypomstí. Bosorka sa totiž rozhodla urobiť niečo so svojou vizážou, aby sa na ňu dalo aspoň pozerať, a tak sa rozhodne, že si teenagerov ponaháňa po lese, pár krát ich začaruje, pár krát si zalieta, objaví a zmizne, prípadne si našich chudákov pomelie v mlynčeku, aby si pochutnala na čarovnom elixíre a kúsok opeknela. No, napokon z nej bude celkom kočka (teda až na tie tesáky, ktoré by som jej najradšej povyrážal). Pre mňa fajnový hororík, proste také zábavné béčko so sympatickými hercami. Vlastne spĺňa všetky štandardy: Najprv sa zoznámime s postavami, potom si niekde vyrazia, do toho nejaký sexíček a dialógy o hovne, potom sa objaví škaredá mrcha a je to naháňačka a boj o život s nejakými tými harry-potterovskými blbinkami. Tak akurát na zabitie času, ale aspoň je to celkom dobre zvládnutá novinka, ktorá dokáže baviť a ktorú som nemal problém dopozerať. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Úplná fantázia. Bodík je vlastne za názov , ktorý filmu sadol ( chápeš ) .Aj ten bod som prerozdedila za tú zbesilú WITCH jazdu a odvahu spáchať niečo také. Povážlivo sa začína zväčšovať počet Xkrementov v tomto žánry. Verím ale vo svetlejšiu budúcnosť.. Aj tá " oná "( neviem a nexcem vedieť ) vyzerala ako modelka, ktorá bola čarodejná, ako dnešná doba na Slovensku Záverečné pestrofarebné inferno potvrdilo , že ak to neskonzumuje TV tak to presunie do rádia. . Sama sa divím , že som minula toľko písmenok. F*cked, The. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Laciný horor o lesní čarodějnici těžící z tajemné legendy. Stačí jí jen šutrákem vysklít okno a ona si pro vandala přijde. Les, tajemno a magická postava - to zní lákavě. Ve skutečnosti je les nasnímán mizerně, cudná nahota raději z velké dálky, aby ani ňadro vidět pořádně nebylo, a gore? Rozervané hrdlo navnadí, hák na maso zklame a mlýnek na maso byl trestuhodně nevyužit. U levných hororů mám raději poctivé mechanické efekty a masky, než odporný digitál. Čarodějnice v pytli od brambor rovněž hraje desátou ligu o jejím doupěti nemluvě. Ankh v pentagramu? Prosím? Tvůrci se buď zbláznili, nebo netuší. Kladná a sympatická postava jakoby neexistovala, což nevadí, pokud mají všechny zařvat, jenže to se bohužel nestalo. Přesto dám dvě hvězdy za snahu vytvořit alespoň u pár scének napětí. Doporučit však lze jen zoufalcům, kteří nemají nic lepšího po ruce. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor s efekty dělanými na koleně si jde svojí neotřelou cestou až k tmavému lesíku. Dávná legenda praví, že v lesích Baker County přebývá čarodějnice, která moc ráda mladé masíčko. Loví hlavně děti, aby si zachovala mladost a mladé lidi, aby si zachovala sílu a krásu. Dá rozum, že kdyby snědla Babiše, moc by si nepomohla. Přece jen halit se do kápi, už ji asi omrzelo a nyní je načase přivítat u své chýše novou zásilku mladých lidiček, kteří se sem přišli porozhlédnout ze zvědavosti. Před nedávnem se z jejich městečka za nevysvětlitelných okolností ztratila malá holčička, která porušila jednu ze zásad, a sice nerozbíjet okno chatrče. Čarodějnice pak následně ztrestá provinilce tím, že z něj namele lahodný mok. Horor s neotřelým námětem, to vždycky potěší. A když má režisér šťastnou ruku při castingu, dopadne to i pro Wicked diváka dobře. Před kameru poslal sice neznámé, avšak sympatické mladíky a slečny. Za zmínku stojí hlavně ty slečny. Diana Hopper a Jess Addams se na kameře vyjímají dobře. Sice do svlékání se hrnula pouze druhá jmenovaná, ale nechybělo mnoho a večerní koupání bylo i se salutováním. Pokud jde o efekty, jsou na filmu tím nejslabším. Někdy jsou až předpotopní (efekt opravení rozbitého okna) a ani čarodějnice to se svými kouzly moc nevytrhla. Nejbídněji vypadal lepkavý kokon, kterým čarodějnice své oběti omotala. Stačil průvan a nebylo by co řešit. Výsledná hmota na obětech totiž vůbec neulpěla a držela silou vůle. Ovšem pomletí unesených obětí na sračky, podstatně dojem vylepšilo. Pořád je nutno mít na paměti, že jsme v intencích laciného horůrku za pár hadrů. Je tedy příjemným překvapením, že samotná čarodějnice vypadá dobře, respektive hnusně a kupodivu i strašidelně. Sice nějakou dobu trvá, než se zjeví ve své plné kráse, ale nebyl jsem zklamán. Pokud vás štvou přechytralí policisté, tak zde se vyskytuje dvojka, co persekuje místní omladinu a celkově na všechno hází salám. Film má pomalejší rozjezd. Rozjíždí se pozvolna. Stejně tak i konfrontace s lidožravým monstrem probíhá postupně. Druhá polovina, kdy se v setmělém lese bojuje o holé životy s čarodějnicí, je dynamická a napínavá. Režisér Peter Winther se spíše specializuje na televizní tvorbu a inklinace k ní je znát. Dokázal však, že se v rámci limitních možností umí pohybovat ve ztemnělých lesích, do kterých přitáhl "pohádkové" Zlo (ve filmu se čarodějnici říká Zlá) se sympatickým rozměrem. Neopomnělo se na žádané atributy pro moderní mladé a hororové publikum, jako jsou pohledné slečny, nějaký ten masokombinát a spád filmu, který se každou minutou zvyšuje. S touhle čarodějnicí nebyla nuda. A přes tu lacinou produkci se přeneste. Pokud si myslíte, že to nepůjde, tenhle hororový kousek obejděte. 80% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda prvních 50 minut jsem si myslel že koukám na pohádkovou fantasy, ono to totiž vypadá jako dost light horor. Nicméně se to kolem tý 1 hodiny rozjede a jsou tu celkem zajímavé vraždy typu rozsekání ženský v mlýnku, těch vražd je sice málo ale stojí zato. Jinak film je to dost jednoduchý o čarodějnici která chce být mladá tak krade děti a žere je no a nějaká partička teenagerů se rozhodne navštívit její barák. od tý 1 hodiny mě to celkem bavilo ale to není důvod proč film musí být dlouhý 100 minut. Já se ptám proč jako? Vždyt by šel sestříhat takhle je zbytečně nudnej. Čarodějnice je celkem pěkně udělaná a prostředí a její chaloupka taky. Ale jak jsem řekl je to hodně light horor který nevyděsí ale na druhou stranu mě ani moc nezhnusil. Slabší průměr. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Se slzou v oku jsem zavzpomínala na čarodějnici z Blair witch, kterou nikdo neviděl a ve filmu po sobě prakticky jen trousí roztomilé suvenýry, ovšem všichni jsme se z toho posrali. Tady se nám čarodějnice po zdlouhavé úvodní omáčce nakonec přeci jen zjeví a je vidět, že si na ní zase kreativní počítačmeni a maskéři zařádili, každopádně to je asi tak všechno, co tenhle film drží těsně nad záchodovou mísou. Čarodějnice poslušně celou dobu blábolí, loví nemožné parchanty, kteří jsou do jednoho totálně herecky marní a to tak, že bych je neobsadila ani do dvousekundové reklamy, kde by jediným jejich úkolem bylo utrhnout toaletní papír. A tím vlastně pohřbí celou atmosféru, z akčního hororu se stává trapná parodie a přehlídka hereckého netalentu. Celou třetinu filmu jsem tím pádem měla čas přemýšlet, co mělo znamenat, když čarodějnice narvala uvězněným parchantům do huby jabko. Byl to snad nějaký komediální prvek? Mělo to nějaký hlubší magický význam? A proč kurva ani jeden to jabko místo toho huhlání a kulení očí prostě nerozkousl ? Přiznám se, že jsem to zkoušela se třemi velikostmi a vždycky mi to šlo. Asi jsem nebyla dost vyděšená.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběh Michaela Vickermana vypadá sice na první pohled zajímavě, ale věřte, že jen na papíře. Peter Winther sice není žádný režisérský zelenáč, jenže na svém kontě měl jen několik televizních kousků a jeden seriál. Tenhle chlapík zřejmě neměl ani šajnu, jak se točí horor a podle toho to i vypadalo. Vybral si několik béčkových herců, kteří sice už nějaké ty zkušenosti měli, ale nikterak oslňující a šup šlo se natáčet do lesa k polorozpadlé barabizně. Až na úvodní scénu se téměř hodinu nic moc zajímavého nedělo a já začal málem usínat. Potom si konečně uvědomili, že točí hororový film (sledovat koupání a laškování nadržených teenagerů není moc velký odvaz to vám povídám) a trošku se přitvrdilo. Jo ten mlejnek na nožky byl docela povedený. Jinak ovšem digitální šmouha coby image čarodějnice vystraší asi opravdu jen hodně malé děti. Našlo by se tu i pár „lekacích“ momentů to bych zas kecal, že ne, ale všechno dobré v mých očích zabili ty laciné efekty a nelogické prvky (stačí si přečíst verbalův komentář …-má pravdu). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čaordějnice v určitejch chvílích docela sympaťanda se slabostí pro mletý s jabkem, ale protože chtěla zapadnout do party, začala se chovat jako kráva. Každopádně na vzorník americký mládeže neměla ani náhodou. Takovou sestavu netalentovanejch jelit člověk nepotká za celej život a tim míň v jednom filmu. Na druhou stranu jsou to takový kopyta, že to stojí za to vidět. 10% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Peter Winther si vzal dobrý příběh na kterém se dalo stavět. Také čarodejnici udělal dobrou. Ošklivou, zlou, nešetřící nikoho a prahnoucí po věčné kráse a mládí. Peter Winther měl základ na fakt dobrý horor, který se mohl řadit mezi ty lepší a od kterého si hodně lidí, včetně mě, určitě slibovalo celkem dost. A co s tím Winther udělal? Totálně to posral! Udělal sice vcelku dobrý začátek. Udělal fakt dobré úvodní titulky slibující temnou, až děsuplnou atmosféru. Nicméně pak mu scénář asi vzala asi jeho dcera a udělala z následujících 50min, až na malé vyjímky, skoro až jakousi verzi Hannah Montany s píchajícíma teenagerama a opodál se koupajícíma dalšíma. Poté se Winther dostal do zamčeného pokoje, sebral jí scénář a konečně se začalo něco dít. To, že by se to dalo sestříhat do poloviny stopáže (jako celý film) a vyšlo by to podstatně lépe, ho nezajímalo. Naopak nám tam dal dva idiotské policajty a hlavním hercům inteligenci potkana běhajícím na kolotoči pro hlodavce. A to potkana ještě i urážím. Také si Winther myslel, že jsme naprostí idioti a nevšimnem si, že v jednom záběru jsou dveře jednokřídlé a bílé, ale v dalším záběru dvojkřídlé a hnědé. Ještě tam zapomněl člena štábu. Já v hororech dokáži přimhrouřit oči nad opravdu dosti věcma, ale tady to nejde, jelikož bych si připadal opravdu jako idiot, za kterého mě Winther asi má. P.S.: Musím ale uznat, že ten mlýnek byl skvělý. :D ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ten začiatok ma zaujal, tak som čakal čo z toho vzíde a hľa, zas ďalší z totálne tupých filmov. Herecké predstavenie všetkých zúčastnených bolo úbohé a tí dvaja trápny policajti,to chcelo silný žalúdok. A tie keci okolo čarodejnici (kto hodí do jej okna kameň a nerozbije ho, tak bude žiť a naopak kto ho rozbije, zomrie krutou smrťou, bla bla bla. A takých to, akože mýtov o nej tu bolo veľa a môžem povedať, že moc neoslovili. Tento film sa vyznačuje zdĺhavými dialógmi a rečami takmer o ničom. Ani triky neboli Bohvie čo, boli veľmi lacné. Videl som viacero podobných filmov o čarodejniciach, ale tento bol z tých slabších. Keď prehliadnem nelogickosť postáv, keď prehliadnem veľmi primitívny príbeh, keď prehliadnem zlých hercov, keď prehliadnem triky na úrovni Argentínskych telenoviel, tak keď toto všetko prehliadnem film je parádny, ale to sa nedá len tak prehliadnuť. Ale za tu škaredú odpudivú a aj troška strach naháňajúcu Ježibabu dám aspoň 1* , ale viac si táto snímka nezaslúži. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Nekonečně zdlouhavý film, kde už v jeho prostředku začnete pomalu šilhat očima po hodinkách, kolik že to ještě zbývá času do konce této slátaniny. Scénář je napsán bez sebemenšího smysluplnějšího děje a z neustále se opakovaných scén bez špetku inovace, si budete za chvíli připadat jako byste byli mučeni přímo vy na úkor samotného herecky nehereckého obsazení. Závěr je klasické klišé stokrát jinak a tak film od odpadu zachránila jen snad Diana Hooper v roli Sammy, která se mi líbila a mlýnek na maso, který mi tak jako jediný utkvěl v hlavě. Což je na tak poměrně dlouhý film zatraceně strašně málo. ()

iolaos odpad!

všechny recenze uživatele

Už asi v polovině mi bylo zle. Zprasený kříženec žánrů teenage fantasy a pochybných rodinných melodramat, kterými maminky na mateřské (nebo řekněte kdo jiný by se na to díval) zásobuje stanice Home Box Office 2 v dopoledních hodinách pracovního týdne. Čarodejnice jak z maškarní vesnické "shot down the witch" party s výrazem debila a nevyzpytatelnou rofl mimikou vraždí prostinkým grapem za obličej ...a jinéé pi****** protkané digitálním šajzem, který ve své době zvládaly už 486ky... holy crap, tohle je fakt gól ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Wicked“ je dalším filmem pro tvůrce. Jsou zde nápady, ale nakonec to bohužel stejně vyznívá tak, že si ti lidé chtěli něco natočit a bylo jim tak trochu jedno, jak to bude v konečném důsledku vypadat. Myslím, že to šlo pojmout ještě zajímavěji, protože to téma samo o sobě není špatné, ale v rámci žánru a v rámci čarodějnických příběhů to nijak zásadně nevybočuje a jen se jede v zajetém formátu. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Máme několik legend. Třeba Candymana, Bloody Marry a teď i Zlou. Všichni tito bubáci jsou naprosto neškodní pokud je nikdo neotravuje, jenže člověk je tvor tupý a tak se vždy najde blb co buď bude před zrcadlem opakovat jméno bubáka a nebo bude házet šutry na barák čarodějnice a doufat, že rozbije okno. Pak bude děsně řvát a brečet proč ho chce dotyčná čarodějnice zabít. Já nejsem čarodějnice, ale někdo mi hodit šutr do okna tak po něm skočím taky, takže jí plně chápu, že vyvádí. Hned začátek se mi líbil, miluju tyhle úvodní titulky prokládané novinovejma článkama a depresivní hudbou. Herci mi nevadili. Měli hrát vystrašené puberťáky a to zvládli na jedničku.Bohužel velkým kamenem úrazu je čarodějnice...Její maska vypadá směšně takže bát se opravdu nebudete a i když se snaží a například pár lidí rozemele v megamlýnku na maso tak je to zpracované takovým způsobem, že to s Váma neudělá vůbec nic. Kladem ale je, že čím víc lidí sežere tím hezčí se stává a nakonec koukáme na sexy zrzku a můžeme doufat že bude mít pletky s tou drobnou blonckou a hot černovláskou. Bohužel ale čarodějnice lesba není takže tu máme film beze strachu, napětí a erotiky. Horor pro desetileté, ale jako pohádka to bylo dobrý a mrkl jsem na to rád. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Hodně děsivý horor s "originálním" dějem (námětem taková klasická pohádka, ale tvůrci se jí nesnažili trapně pozměnit). Bohužel mínusem je hodně natahovaná stopáž, ale to se dá v tomto případě odpustit a pro mě jasných pět hvězdiček. ()

Reklama

Reklama