Reklama

Reklama

Měsíčňan

  • Česko Měsíční mužíček (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nejen děti ho mají rády, a když se jednoho dne ztratí, vypukne panika. Kéž by jen Měsíčňan věděl, jak moc ho děti milují! Ale on nemá ani nejmenší tušení, jen sedí na měsíci a na své osamělé stříbrné kouli se strašně nudí. Jedné noci se objeví padající hvězda a sviští vesmírem směrem k měsíci. Měsíčňan neváhá, chytí se komety za ocas a jede stopem na Zem! Jenže jeho „útok z vesmíru" spustí varovný alarm v prezidentově sídle a sám vůdce planety je vzteky bez sebe. Právě dobil poslední kousíček země, porazil všechny své nepřátele... a teď se jeho panství rozhodli napadnout cizáci z jiné planety! Jediné stopy, které pozemšťané najdou, jsou stříbrné otisky chodidel v blízkosti kráteru. Měsíčňan se snaží utéct prezidentovi a jeho vojákům. Čeká ho dlouhá cesta, během které objeví mnoho zázraků, jenž naše planeta nabízí a hlavně si konečně uvědomí, jak moc ho děti milují a potřebují. Měsíčňan byl natočen na motivy úspěšné knihy z pera Tomiho Ungerera, jednoho z nejprodávanějších autorů dětských knížek. Kniha byla přeložena do mnoha jazyků po celém světě a je dosud nejúspěšnějším počinem jeho kariéry. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (11)

majo25 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, takáto klasická animácia je pre mňa nevkusná až nedokonalá, cítiť z nej lacnosť, a dosah to má aj na príbeh, pretože sa z nej nedokáže vymaniť. Ako keby som sledoval niekdajšie slovenské večerníčky - so západnými, aspoň čo sa týka animácie, neporovnateľné. Odkaz, ktorý nesie, má síce hlavu a pätu, ale deťom nič nepovie a pre dospelých je to zasa príliš detsky podané a uletené. Občas ma to aj nudilo, a to je na detský animák nie príliš chválitebné zistenie. Ešteže ten záver mal gradujúci efekt. ()

subic 

všechny recenze uživatele

První polovina je strašlivě nudná, dokonce první minuty jsou úplně zbytečné. Nejprve těžké dilema se na to dokoukat a pak to už docela šlo. Vizuálně je to velmi slušné, ale příběh o mužíčkovi z Měsíce, který se svezl na kometě na Zemi a chce se dostat zpět, mě moc nezaujal. Dodíval jsem se, ale vícekrát už nemusím. ()

Reklama

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Výtvarně podmanivý snímek, který se však příběhově i počtem postav až příliš rozkošatí, závěrečné vyvrcholení tak působí přece jen trochu překotně a ohledně motivace chování postav nepřehledně. Čím mi však utkví snímek v paměti nejvíc, je množství drobných příběhů a anekdot, odehrávajících se v takřka každé scéně mimo hlavní plán scény, na pozadí, či na okraji snímku. Jejich hledání me velmi bavilo, pointy byly nápadité a vyzdvihují snímek v mých očích do lehkého nadprůměru ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Niekedy si poviete, že pozrieť si nejakú rozprávku nezaškodí, o to viac, ak sa jedná o nepríliš známy počin úplne mimo hlavnej produkcie. A práve v rieke neznáma môže skúsený zlatokop nájsť skutočný a nečakaný poklad, akým je Moon Man. Na prvý pohľad obyčajná, ničím výnimočná rozprávka pre deti v predškolskom a školskom veku skrýva pod škrupinou viac, než sa zdá. A na (po pravde nie až tak) veľké počudovanie MÁ čo ponúknuť aj dospelým. Základnou, nosnou zápletkou je príbeh mesačného chlapca, ktorý každý deň pozerá z oblohy na deti, a dohliada na ich pokojný spánok. Cíti sa však osamelý, a tak keď okolo Mesiaca letí meteorit, chytí sa príležitosti a odletí na ňom na Zem. Medzitým na Zemi oslavuje prezident planéty konečné ovládnutie sveta. Ako sa zdá, sú 60. roky, a éra dobývania vesmíru je na dosah. Je preto logické, že sa prezident obráti práve týmto smerom, a keď sa dopočuje, že na zem dopadol meteorit a na ňom neznáma bytosť, okamžite vyhlasuje pátranie. Začína sa dlhá cesta za návratom domov... Príbeh má klasické večné detské motívy ako priateľstvo (ten je pre dieťa práve tý nosným) a pomoc v núdzi, ale taktiež poukazuje na dávny sen a túžbu prebádať a dobyť tajomné územia, o ktorých má ľudstvo len nejasné predstavy. Vo filme sa mihnú aj čiastočne symbolické, dalo by sa povedať, že alegorické postavy, okrem prezidenta je to napr. John Lennon (toto si skutočne všimnú len dospelí) alebo pes s menom Lajka. Odkazov a symboliky tu je viac, ale medzi ďalšie lákadlá filmu patrí určite aj nevšedná, zaujímavá a oku lahodiaca animácia a kresba, ktorá spolu so skvelým hudobným sprievodom, zasadením a príbehom podporujúcim fantáziu vytvára úchvatný celok. Mám chuť si to okamžite zopakovať. 95% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Netradičná rozprávka s hlbším posolstvom, ale zdala sa mi pre deti príliš filozofická a pomalá a pre dospelého tiež nudná. Jednoducho ma tie dlhé pasáže obzerania prírody alebo nekonečné čakanie, kým sa postava rozhýbe, otravovali. Mám pocit, že sa na rozprávky pozerám s detskými očakávaniami a druhý a tretí zmysel mi občas uniká. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama