Reklama

Reklama

Magnetické tornádo

(TV film)
  • Kanada Metal Tornado (více)

Obsahy(1)

Ředitel Helios World Jonathan Kane se chystá oznámit veřejnosti, že společnost vynalezla metodu využívání neomezeného množství energie ze slunečních erupcí. Vynález má změnit svět. Mezitím bývalý poradce Steven Winters přijde doma ve své laboratoři na to, že konstrukce snímačů energie je vadná. Volá Jonathanovi, ale ten na něj nemá čas. Winters při dalším pokusu zahyne. Helios World při nejbližší sluneční erupci načerpá energii do superkondenzátorů. Zaměstnanci Michael a Rebecca však zjistí, že neznámo kam uniklo tři sta megawattů.
Z okolí jsou vzápětí hlášeny podivné jevy. Veškeré kovové předměty jsou přitahovány neznámou silou. Jsou registrováni první zranění. Michael chce riskantní pokusy přerušit, Jonathan to však nedovolí. Naopak volá do francouzské pobočky, že můžou experiment spustit. Michael s bratrem Ronem zjistí, že uniklá sluneční energie vytvořila bludné magnetické pole o velikosti půlky fotbalového hřiště. Pole s tornádem, které přitahuje vše kovové, sleduje žílu železné rudy, která probíhá městem a pokračuje do Filadelfie. Ve městě je vyhlášena pohotovost a většina obyvatel se stačí ukrýt. V nebezpečí ovšem zůstává Filadelfie… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Magnetická rezonance autorské tuposti, u které by se už tak dost teplý Magneto raději zahřál na Curieho teplotu.. Pláču, protože katastrofické filmy dlouhodobě stojí na okraji zájmu, producentské podpory i kvality. Jistě, je tu ještě Roland "zničím všechno, reputaci nevyjímaje" Emmerich, ale u jeho posledního majstrštyku na dané téma jsem vyzvracel 2012 ml žaludečních šťáv a tři dny mě atakovaly vlny horkosti o výši Pamíru. Člověk si asi fakt bude muset počkat na konec světa.. Nutno dodat, že Lou Diamond Phillips tímto definitivně zakopal hereckou sekyru.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kanadská filmová produkcia má na svojom konte nehorázne množstvo nízkorozpočtových snímkov, ktoré balancujú na hrane odpadu. Málo dolárov, slabí herci, stupidné scénare, primitívne digitálne efekty, mizerná réžia. Medzi tieto lacné nepodarky patrí aj televízny katastrofický sci-fi film, ktorý v roku 2011 natočil neskúsený režisér Gordon Yang. Do hlavnej úlohy obsadil starého známeho béčkového herca Lou Diamonda Phillipsa a roztočil príšerné "Magnetické tornádo". * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla strašná blbost. Příběh byl neuvěřitelně stupidní a celý ten smysl tornáda byl ubohej. Phillips hrál naprosto příšerně a ostatní herci nebyly ani z poloviny tak špatní. Efekty jsou poměrně dobré. Strašná kravina. Nemám co víc říct. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak blbý film, až sa človeku chce plakať od smiechu. Čo je lepšie ako katastrofák s absolútne klišéovitým príbehom a postavami a úplne otrasnými efektami, ktoré sú totálne totálne na smiech. Aby som však bol úprimný, myslím, že kúsok potenciálu v tomto filme bol. Možno keby sto zobralo nejaké schopné štúdio, prepracoval by sa scenár a dalo by sa tomu viac logiky... tak si viem predstaviť, že by to možno mohlo aj fungovať. Takto dávam jednu hviezdu za komédiu a druhú hviezdu za fakt, že som tam videl aspoň trošku potenciálu. Inak sa skutočne jedná o katastrofálny katastrofák. ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Magnetická energie je dobrý sluha, ale zlý pán. Na straně jedné se přemění v prospěšnou ekologickou elektřinu a potěší tak všechny Děti Země. Otrhá pletivo z kurníku, čímž osvobodí vykořisťované slípky, které po zisku bažící kapitalista nutí snášet vejce. Snaží se přejet zemědělce jeho traktorem za to, že stále ještě neprodukuje biopotraviny. Na druhou stranu jsou její magnetická chapadla hotové smrtící zbraně, které zabijí, za pomocí desky s plošnými spoji, vědce jediným úderem do čela. Klidně vytrhnou z rukou dřevorubci motorovou pilu, a předtím, než mu jí zcela vezmou, ještě bezohledně rozřežou jeho přilbu, a přitom je jim úplně jedno, že tím dotyčného chlapíka připraví o jeho jediný zdroj obživy. Vrhají kompotovými konzervami po zákaznících obchodu, straší postavenými hadicemi osamělé ženy. Podaří se Michaelovi s Rebeccou zastavit řádění magnetického tornáda??? - - - Bohužel, tak nějak to není úplně ono a film chvílemi i nudí. Tvůrci nedokázali využít potenciál daného tématu, proto pouze 60 %. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Až na ty scénaristické berličky (tornádo bralo jen to co se tvůrcům zrovna hodilo, tzn, jednou motorku jo, podruhé ne..) a toporné herecké výkony se to "celkem" dalo. Myslím tím, že jsem neměl tendenci vypnout to před koncem. ()

Strandmon odpad!

všechny recenze uživatele

Další katostrofický film ze světa tornád my večer maximálně pěkně znechutil. Magnetická kravina, která se nedá vydržet. Bez režiséra ňákých kvalit se dobrý film natočit nedá. A musím říci, že po 2012 a Proroctví tady dlouho dobrý katastrofický film nebyl. U tohohle filmu se mi skoro zastavilo srdce a věřte mi nebylo to z napětí ani akce, jako spíše smíchu jak film vypadal. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

To nelze popsat slovy, to clovek musi videt aby uveril co se da natocit za film a jeste to pustit do televize. Jako JOKE, popripade odreagovani na vecer je to super; jinak pouze jako parodie na katastroficke filmy... ROFL => 1* protoze jsem se u toho bavil vic, nez u prumerne komedie. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je fakt blbej. Ne zábavně blbej či odpadově blbej, prostě jen tak nezajímavej a hloupej, že to nestojí ani za ten odpad. Samotná premisa modrého magnetického tornáda je dostatečně pitomá, ale člověk by řekl, že si tvůrci při téhle příležitosti aspoň zjistí, jak funguje magnetismus... Ale hádám, že jim přišlo zajímavější udělat magnetické tornádo se smyslem pro humor - viz motorová pila, která díky blížícímu se tornádu uletí dřevorubci z ruky, párkrát ho obletí, zapne motor a... ptfuj... ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Není nad dobré science fiction (vědecký výmysl). Když ale autor spustí roušku své fantazie až moc, jeden se nestačí divit, co je schopný vymyslet. Jules Verne byl sice ve své době také považován za šarlatána, ale jak to nakonec dopadlo víme všichni. To, co je ukázáno v tomto snímku, je ale už tak neskutečný blud, že snad autoři museli být na drogách. Všechna tajemství magnetického pole sice určitě ještě neznáme, ale že by při vykolejení z rovnováhy působilo na vše možné jenom na člověka ne, je docela víc než zvláštní. Technické vymoženosti, vědci pochopitelně vědíc co a jak, přírodní i fyzikální zákony jako by neexistovali, jedna nelogičnost za druhou. Zkrátka, čeho je moc, toho je až příliš. Jak tomu chybí jakákoliv logika, není radno se tomu ohromným obloukem vyhnout. Člověk jinak dokáže zblbnout velice rychle. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nevďačný film na sledovanie, príliš debilný a amatérsky na to, aby bol hodnotiteľný ako normálny film, na druhej strane ale nie je dostatočne debilný a amatérsky na to, aby sa na ňom človek smial. Hlavný hrdina dokonca predvádza niečo ako herecký výkon a miestami cítiť záchvevy atmosféry serióznych katastrofických filmov! Škoda toho, mohla to byť väčšia bžunda a nudil by som sa menej. 3-/10 ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Taková ta oškubaná béčkovina s hodně chudým příběhem. Prostě film pro TV Nova po 22 hodině akorát :D Trochu strašný to fakt bylo, ale jeden se zasměje :-) ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Už název předpovídá průser. Jen jsem si říkal, že by to alespoň mohlo být vtipný, jenže to není ani zdaleka. Celou dobu koukáme na pár lidí někde ve velínu, co se snaží první hodinu filmu vypátrat a zbylých 25 minut zničit vír, který občas vcucne nějaký auto a motorku, jo, a ve Francii zničilo celou Paříž, to nevymyslíš prostě :D ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa viac než pri podobných B-čkach, avšak to nebolo účelom filmu. Sa mi ale páči, ako všetci tí herci používajú tie odborné slová, pričom sami netušia, čo znamenajú. K tomu otrasná počítačová animácia z roku -5. Našťastie sa domnievam, že to tvorci až tak vážne nemysleli a celé to malo byť len memento toho, že ľudstvo potrebuje nevyčerpateľný zdroj energie. ()

Reklama

Reklama