Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (330)

Rebeca35 

všechny recenze uživatele

Český film, lákavé herecké obsazení, tematika ze současnosti. Trojka, která rozhodně naláká do kinosálové sedačky. Herci nezklamali, jejich zpackané životy jim fakt věřím. Přesto celek filmu utekl někam, kde ho leckdo asi chytat nebude, protože by se opravdu mohl zatoulat. Co se týče utíkání v ději - nechronologického vyprávění, kde se člověk občas ztrácí, nemám nic proti. Režisér prý chce aktivního diváka, kterého drží ve střehu. Dobře, proč ne. Mozaika, která se musí pořád skládat je v tomhle filmu vážně barevná, emotivní, energická. Osobně jsem měla problém hlavně s tím, že některé méně podstatné dějové linky lezly do popředí víc než bylo záhodno, přestože každá minuta s Mádlem stála vážně za to. Hlavní linie se tím ale často stáčela do stínu, a možná i proto celek utekl. Některé pasáže byly dost na hraně i za, např. scéna s přepadením, nadsazení akčních scén, řada podivných náhod. Každopádně otázek nabízí film hodně a věřím, že to chce několikeré zhlédnutí, které možná posune moje hodnocení výš. . . ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

V tomto diele sa stala veľká chyba a tá je: záver filmu! Očividne tvorcovia nevedeli ako ukončiť toto dielo- tri tretiny boli príbehovo dosť dobre a aj herecky to bolo v pohode. Hlavne J.MADL zahrala toho retarda skvele! Celkovo sa jedna o pozerateľne dielo, až na spomínaný záver s ktorého môže diváka rozbolieť hlava! HOD:50%.PS: jedno pozretie a dosť! ()

lacerta odpad!

všechny recenze uživatele

Film mě dost nebavil a tak se nedokážu úplně vyznat v ději. Nic tak šílenýho jsem asi ještě neviděla, zlatý Babovřesky. Spoiler: Ok, tak tu máme jednoho blba, kterej se po návratu z Afghánistánu nedokáže postarat o svoje dcery. Kde je vzal je mi otázkou. V dětství se mu podařilo v podstatě zabít otce. Následně se mu bratr vyspí s holkou. Pač je úplně normální, že si takhle zajdete na Mikulášskou a tam čistě náhodou ojedete holku svého bratra, o které nevíte. Ta úplně náhodou přijde do jinýho stavu... a úplně náhodou matka rozhodne, že si ji vezme váš bratr. Prostě klasika. Logika. Vy vůbec neprotestujete, holka taky neprotestuje, ale na svatbě s váma zdrhne. Následně vás sleduje vlastní bratr (kterej se vás taky pokusil zabít a proto o něj matka opřela žehličku) a vy se vysekáte, dotyčná to samo nepřežije. Jak jinak. Najednou držíte v rukou dítě (btw. to jste zvládli hodně hopem, nebo jsem tu metaforu nějak nepochopila). Tím máme první konflikt na světě. Pak se nějak octne v Afghánistánu a tam si najde divnýho kámoše. Vrátí se a chce svýmu bratrovi zabít králíka. Jen kvůli tomu pošle dva týpky, aby mu sebrali klíče. Jasný. Ve skutečnosti je ten králík navíc jeho dcery. Totiž jeho údajný dcery, která je vlastně jeho neteř, že. Ta si mezitím dá trojku se zlodějem, kterej pracuje pro kamaráda jejího "otce" a okradl jejího otce. A ten čistě náhodou během trojky (jak to zvládl s oběma je mi záhadou) zemře na následky pádu ze střechy jejího otce při lovu jejího králíka. Ok. Ona samo otěhotní (jak jinak taky). To, že její milenec při oné noci zemřel, vůbec neřeší. Vlastního králíka taky nepoznává. Místo toho, aby si odskočila na brigádu vydělat na ten potrat, tak jde do banky vybrat 10 000 (i když to stojí asi tak polovinu), které jí odkázala mrtvá babička. Při té příležitosti zastřelí svého "otce" a ji postřelí jeho kamarád. Aby mohl jít s kámošem vyrabovat banku, tak ho nejdřív musel vyhodit do vzduchu v kiosku s novinama (po mrtvé matce). Bůh ví proč. "Otec" přežije a jde pomstít "dceru" a sám je raněn. Což nám umožňuje parádní dojemný závěr, kdy se jeho bratr rozhoduje, koho z nich operovat. Pač je neurochirurg. Otázkou mi zůstává, čí je druhá dcera. Při ukládání jí říká, že maminka je v nebi, ale asi nestihla porodit do svatby dvě děti... Takže to bude asi ta, co od něj utekla. Nehodlám si to dát znovu, abych to zjistila. Jediné pozitivum filmu - retard Mádl a králík. Ale i králík nakonec zmizí v parku. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Hra, kdo zahraje většího dementa? Nebo jen pokus o rodinný příběh ... osobně bych si dovolil je malinko ve zkratce, že se tady nepovedlo hodně věcí, ale hodně ... ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Co je to platné, že sehnal producent špičkové herce a dal dohromady rozpočet, kterým mohl zasponzorovat afgánskou misi, když scénárista i režisér v jedné osobě stál za vyližpiču. Vzniklo z toho přiblbé leporelo plné idiotských postav, jimž vévodí čtyřlístek kurevník, guma, retard a chmaták. Také žánr filmu je prapodivný, střídá se tu psychodrama s komedií, do toho všeho neustálé prostřihy do minulosti, zkrátka všechno špatně. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh o dvou bratrech, jejichž vztah má už od dětství značné trhliny, taky o dvou kamarádech doktorech, o dvojici "zlodějů", dvou spolubojovnících z afghánské mise atd. atd. Těch postav a minipříběhů je mnoho a všechny se různě chaoticky a mnohdy jen těžce uvěřitelně prolínají a ve výsledku je to celé vlastně o ničem. Věčná škoda rozprášit herecké umění osobností typu Janžurové, Langmajera, Vetchého, Hádka, Mádla a dalších v takové žumpě. A když je řeč o prachu - ten z naší bratčické pískovny by splnil účel stejně jako originál z Afghánistánu, který stejně nemohl ubohý dojem z filmu vylepšit a pouze tuto ubohost prodražil. 25%. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Film rozervaný jako plachta jachty po bouři uprostřed oceánu. Snaha o pochopení divákovi zabere tolik času, že si možná ani nevšimne, že už je konec. Tuhle slátaninu tak drží nad vodou jen herecké výkony. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Slabé, to je slabé, slet událostí je tak namixovanej jako když si moje sestřenice dala guláš a zajedla to melounem. Tady se s třídá tragédie a v háji psychika jako vlašák a hadejte co zase depka, smrt a násílí. Co tímto básník chtěl říct? Z tohodle na vás akoráte padnou chmury. Nevidím v tom ani hlubší smysl. Nebo možná tak řeš minulost za včasu než si ona pořeší tebe. Pouze jedničku si zaslouží kvalitní herci jinak prd. ()

Kubasino 

všechny recenze uživatele

Řemeslně skvěle odvedená práce. Zvlášť kamera a zvuk luxusní. Herecké výkony (vyjma Mádla) slušné, ale ne nezapomenutelné. Především na naše poměry výborný snímek. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Mikuláš (Jiří Lagmajer) a Richard (Ondřej Vetchý) jsou dva bratři, kteří spolu nekomunikují již řadu let, kvůli dívce, kterou oba milovali a která je rozdělila. Mikuláš je nyní špičkový neurochirurg, má luxusní dům, spoustu milenek, ale cítí se sám a tak svůj život utápí v alkoholu. Richardovi naopak život zničila válka. Jeho mise v Avghánistánu na něm zanechala trvalé následky, má spoustu dluhů, je takřka bez peněz a jedinou radost mu dělají jeho dvě dcery. Oba bratry však nakonec spojí nečekané avšak tragické okolnosti...Asi nejrozpoluplnější film, jaký jsem za poslední roky hodnotil. Perfektní je výběr herců jaký se zde objevil, příběh je taky velmi zajímavý, ve filmu se neustále něco děje, takže nedává divákovi příležitost někam si odskočit, což je plus, protože neustále čekáte co se stane. Na druhou stranu nerozumím režiséru Kašparovskému, jak mohl tak výborný scénář takto zpackat. Neustále se snaží udělat z filmu americký biják, i když je ve filmu spousta akce i sexu, ve finální podobě nedává spousta scén smysl a do filmu jakoby nezapadají. Kdo film stříhal musel být ještě v delíriu, jinak si to nedokážu vysvětlit. Filmu také škodí neustálé flashbacky, i když už je divák více než seznámen se všemi postavami. Spousta postav ve filmu také umře, což je taky dost na palici. Těch výtek by se našlo jistě více, ale přeci jen musím uznat, že když si to všechno poslepuju a příběh dám dohromady, tak mě to i celkem bavilo. Někdo film odsoudí a někdo se nadchne, asi tak. Já nemůžu hodnotit jinak, než čistě za tři. 50% ()

Poppy 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu jsem si na internetu znovu přečetla, kdo je to ten dramaturg. Byl tam? Onemocněl? Proč s ním ostatní členové štábu od začátku nemluvili? Zbytečně překombinované a přehnané. Nebo jestli by tvůrci potřebovali trochu víc času a prostoru to všechno nechat pořádně vyznít.. Já nevim. Dvě hvězdičky jsou za výkony zde obsazených herců a hereček, kvůli kterým jsem na film šla, a moc mě baví se na ně dívat a poslouchat je. Takže díky nim to normálně jednou vydržíte, hold i tu scénu v bance. Mě se líbily především postavy zahrané Tatianou Vilhelmovou a Markem Taclíkem. V závěru bych pro celkové vyznění filmu použila slovo eintopf. ()

snikrs 

všechny recenze uživatele

Pan režisér ma tolik skvělých herců a natočí takový film? Co by za to jiní režiséři dali. Šílené skoky v ději vůbec jsem nepochopil co se děje a kde jsem a na posledních 10 minut jsem úplně usnul. 1 hvězdu dávám za postavu Jirky Mádla ten to zahrál perfektně. ()

Reklama

Reklama