Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (330)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Po stránce děje a postav neuvěřitelná halucinace, tak jak to v Čechách máme rádi, obsazená dobrými herci hrajícími poctivě a bez pochyb naprosto bizarní postavy. V logice filmu bych byl schopen uvěřit, že se pár scén točilo někde ve vojenském táboře v Afgánistánu, asi aby nespolehlivý Vetchý nadchl některé mladé lidi k tomu naverbovat se do armády. Poprvé souhlasím s definicí "životní role Jiřího Mádla", protože už jen to, jak je role jeho významu obsazena a pečlivě zahrána, naprosto vystihuje bizár existence takového filmu. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Takové herecké obsazení a navíc perfektně odvedené výkony (vynikající Mádl, klasicky výborní Langmajer a Vetchý, všichni doplněny dalšími prima výkony), to vše by si zasloužilo lepší scénář. Z námětu se dalo určitě vymačkat víc a prolínání časem mohlo přinést také víc, než jen nudné návraty do Afganistánu. Složitá mozaika nakonec do sebe zapadla, ale upřímně, čekal jsem takovou lépe stravitelnou formu. Tereza Voříšková "odnesla" roli hodné, milé dcery a sestry, která se nepochopitelně zjeví jako sexuální blbka co vleze do postele prvnímu maníkovi a nechá se u toho sledovat i dementem. Trochu to nesedělo k roli dívky, která to měla v hlavě srovnané. Konečná scéna v bance je pak neštěstí celého filmu. Sled neuvěřitelně blbých nápadů spojený s neuvěřitelnými náhodami. Čekal jsem po zdlouhavém ději a skládání mozaiky zajímavý a gradující závěr. Byl však nahrazen podivuhodnou slátaninou. Alespoň za casting a výkony, musím dát 2 hvězdy. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dlho mi trvalo než som si vo filme spravil poriadok a zistil čo s čím súvisi a aká je pointa. Film pôsobil veľmi nekomplexne a látal to jedno cez druhé. Dráma to možno bola, ale komédia teda moc nie. Humoru tam bolo riedko. Skôr mohlo byť uvedené namiesto komédia, žáner eroticky. Mám pocit, že v poslednej dobe ČR produkuje mnoho filmov, ale značná časť ide len na kvantitu bez prepracovanosti. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ty střihy byly šílený, absolutně nešlo rozpoznat, co se kde děje. Nějakým způsobem z toho dokázali vybruslit takovým stylem, aby to smysl dalo. Scénáristicky to nemělo špatnou myšlenku, ale něco takovýho na český poměry, jako nic moc. Na druhou stranu ta akční stránka se vyzdvihnout musí. Jinak ty role Mádla s Hádkem, ty tam byly zbytečně navíc, Mádl obzvlášť, ten musí mít úplně jiný využití. Snaha vydat se jiným směrem fajn, ale stejně by jsme se měli držet něčeho modernějšího, přitažlivějšího a prostě toho klasickýho českýho humoru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Všiváci určitě nejsou tím nejhorším,co u nás v poslední době vzniklo a nebýt mnohdy až neuvěřitelně vyšroubovaných dějových konstruktů a náhod,mohlo jít o velmi dobré rodinné drama.Takhle je to někdo na půli cesty mezi asi tak 1Oti žánry a něčím co by stvořil retardovaný brácha Guye Ritchieho...60% ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt hruza kam sa vydala moja mylovana ceska kinematografia, Gympl, plane Babovredy .... no otras, dialogy nepocuvatelne, Vetchy /Prodavac Humoru/ prehraval. Des bes : 0 % ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Předlouhý nepovedený videoklip. Toto prostě není film. Plejáda schopných herců, kteří nemají co hrát. Takhle zprasit vlastně zajímavý námět (až na trapas v bance), je zvrácený druh umění. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Obrovská slátanina,která nemá v českym filmu obdoby.Kličkování mezi žánrama,halucinace,cik cak mezi vzpomínkama,prostě v tomhle filmu je snad úplně všechno.Ale bez ladu a skladu.Konec tomu pak nasazuje korunu,zjevně toho má Kašparovský spousty nakoukanýho,ale čeho je moc,toho je mnoho.Nelíbilo se mi to,to prostě bylo na hraně vypnutí,a ten film zachránilo jen to,že filmy většinou dokoukávám.0%. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla sračka... Díky tomu příšernému zvuku jsem se nedozvěděl nic o ději, a nemůžu dá t nic jiného, než odpad. ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Vetchý, Hádek a Voříšková musí hrát v každém druhém filmu. Nechápu, že se tomu Janžurka propůjčila. Nechápu, že měl takovýhle film rozpočet na natáčení v Afghánistánu. Já ten film prostě celý nechápu. 1* za skvělý výkon Jirky Mádla. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dramatický příběh dvou bratrů (Ondřej Vetchý a Jiří Langmajer), která spojila a rozdělila jedna žena! 50% ()

boblig 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když si scenárista po sobě nepřečte to, co napsal, a režisér točí film podle první verze scénáře. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Je to paradne zahrany, mile sveze natoceny a naprosto nepochopitelne blabolivy. Ale s cizim scenarem a s dramaturgem za zadkem by tenhle clovek mohl zvladnout zajimavy zanrovy veci! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Par zajimavych epizodek se ve filmu najde. Celkove ale Vsivaci nestoji za nic, tvurci se asi snazili o velky film a natocili frasku s celkem reprezentativnim hereckym obsazenim. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Pro mne celkem zklamání, chaotické vyprávění a zbytečně smutný děj. Herecký koncert Jirky Mádla. Jo a anděl se chová, jako děvka? Tak to chci do pekla , prosím! ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Děsila jsem se, co to bude za blbost, poté, co jsem viděla hodnocení, ale musím říct, že mě film mile překvapil. Na český film velice originální, čímž mě české filmy tento rok jen těší. Ač samozřejmě množství ,,hrůz,, bylo lehce absurdní, tak to celkově vnímám jako citlivý příběh. Navíc miluju skládačky a nenudila jsem se. 70% ()

filmharmony odpad!

všechny recenze uživatele

...škoda slov... srovnatelné s totální vypatlaninou Na vlastní nebezpečí... vlastně, když tak o tom přemýšlím, Langamajer začal s Proč? a stále nám naše stálice neodpověděla... proč se teď ptám já, je vlastně záhada... protože tady je možné jen zalézt do kouta a tiše skučet... proč já hlupák jsem radši nedělala něco užitečného... protože tohle není jen zmařený čas, z tohohle ti pitomci žijí... doufám, že je takovéto propracované postavy chodí strašit... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení je opravdu hvězdné, ale tím výčet kladů končí. Větší do nebe volající slátaninu jsem už dlouho neviděla. Teď už aspoň vím, jakému jménu scenáristy a režiséra v jedné osobě bych se měla do budoucna při výběru filmů velkým obloukem vyhnout. (25%) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak musim řict, že scény z Afghanistánu a namakanej Vetchej maj muj plnej obdiv. Takže vubec neplati, že Vetchej by byl nějak vetchej. Po scénáristické stránce je to však o dost horší. Asi nejhorší to je s postavou Ondřeje Malého. Prostě mi jeho chování nepřišlo vubec dobry. A navic z nějakyho důvodu mám takovej pocit, že jeho herectví mi připominá reportéra z TV Nova. No ale to neni hlavní zhouba tohohle filmu. Pěkně blby bylo napřiklad to, že je tam až moc náhod - bráši náhodou zamlada ojedou stejnou babu, v klubu Hádek náhodou sbalí dceru, která náhodou pak přijde do banky zrovna v době loupeže, doktor náhodou operuje dva členy rodiny ve stejnou dobu. A k tomu pošahanej Mádl, kterej sice taky hrál dobře, ale do filmu mi to neladilo. Ten děj prostě podle mě není dotáhnutej a v několika scénách je to hrozná křeč. Ale jak řikám, herecky to bylo obsazeny fakt dobře a zahrany taky. Ale je tam prostě několik dost nelogickejch hrátek s rektem. ()

Reklama

Reklama