Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (330)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já bych do toho zatracování asi nešel tak přísně. Základní chybou tohoto snímku o životních eskapádách jedné rodiny je to, že si tvůrci neuvědomili, že krása je v jednoduchosti. Naservírovali nám tak propletený propletenec, že logickou reakcí na něj je, že si divák řekne: "To byla ale kravina!". Materiálu ve filmu je na celou telenovelu a vešlo se do 100 minut. Podle toho ten závěr pak vypadá. Velmi depresivní, překombinovaný, bez východisek. Teď k těm kladům. Charaktery jsou dosti prokreslené a výborně zahrané, s většinou z nich jsem se v klidu ztotožnil. Vynikající autista Mádl, Langmajer hraje svůj obvyklý "vyhořelý" part zcela bezchybně, Vetchý taky. To, že je zápletka vycucaná z prstu a tak nějak "nepatří do naší zeměpisné šířky", ještě neznamená, že film je nutně špatný. Podle mne je to tím, že jde o debut, ale své kvality film nesporně má, jen se ho prostě nepodařilo "ukočírovat". Jenom pro tu nezkušenost ho rozcupovat na kusy, to si určitě nezaslouží. Už jenom proto, že jsem na ty hrdiny musel ještě den myslet a v noci se mi útržky filmu dostaly i do snů. Kdyby byl film amrický, dostal by na databázi s klidem 70%, ale českému filmu se netoleruje nic. Takže já těch 70% v klidu dávám. ()

kocik1 odpad!

všechny recenze uživatele

Film, v němž všechno vede odnikud nikam jen proto, aby to skončilo v prd.li aneb kdo už není mentálně postižený aspoň se jako mentál chová a na tom ani skvělý Langoš s Vetchým nic nezmění.:-( ()

otík

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál vidět zvracejícího Langmajera a mentálně postiženého Mádla. Fakt super český film. Stačili 3 minuty a končím. ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Film mě příliš nezaujal a na můj vkus byl dost tragický, samá smrt tam, zbytečně přehnané umírání a scény... kdyby se toho trochu ubralo, tak by to bylo určitě lepší. Měla jsem opravdu smutný pocit, když jsem z kina odcházela a to se mi nelíbilo. Námět není špatný, ale tu druhou půlku bych celou přepsala, lidé mají rádi trochu pozitivních věcí ve filmu. Musím ale vyzvednout herecký výkon Jiřího Mádla, který svou roli retardovaného kluka zahrál bravurně :) Tleskám Jirko a čekám nominaci na českého lva :) ()

CzechGod 

všechny recenze uživatele

jako ty mistni hejty moc nechapu, jako jo neni to komedie a chtelo by to nejakej silnejsi dej, ale neco kolem 3 hvezd si to vpoho zaslouzi ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem plakát s hromadou hvězd a v televizi jedním okem shlédla trailer a připadal mi zajímavý, tak se šlo do kina. Slibný začátek, včetně tvrdší moderní hudby byl dobrý a dával naději, že konečně něco z USA produkce se třeba podaří natočit i tady v ČR. Avšak chyba lávky - NEJVÍC PŘEKOMBINOVANÝ FILM, JAKÝ JSEM VIDĚLA. Proč se dětem nemyje hlava v koupelně ve vaně? (Název Všiváci mi k filmu absolutně nesedí a udělat dvojsmysl, že se děti špatně odvšivili v dětství, takže se tak budou chovat celý život či co?) Většina postav kouří i když občas padne zbytečné upozornění na přemíru, které však vyšumí do ztracena a pak už to jede ráz na ráz - autor toho chtěl hodně sdělit a narvat do filmu od každého něco (drama dobré kdyby šlo jen o něj, komedie stále česky trapná, akční záběry podivně prodlužované a začátečnické, romantika šroubovaná, válečná zpověď klišovitá...) Jakoby povinná postava retarda, který se upne na sice normálního, ale zoufalce, stejně jako přítomnost nějakého zvířete nebo dětských her. Jedna dobře natočená smrt by více zapůsobila, stejně jako 1 zručná akční scéna či vtipná situace bez trapnosti. Člověku jde hlava kolem a čeká na nějaké rozuzlení či vyustění, které však nepřichází. V paměti tak zůstane dvojsmysl vytírání-vydírání, němé scény zoufalství a vypjatého děje ke konci filmu, mladá matka a stará matka - skutečná dcera s matkou, výkon Jirky M. a Terezky V. a přesvědčení, že kdyby film měl o půlku dějových linek a témat méně, tak by to byla krása (a to mi 110 Kč za délku 98 min připadalo jako drahota, cha) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Strašne zmiešané pocity. Na jednej strane podmanivé ale na strane druhej strašne prekombinované a zahrané na "náhodu". Langmajer a Vetchý sú skutočne Všiváci. Spôsob života, konanie to všetko tomu nasvedčuje. Ale miešajú sa tam prvky iných žánrov, zbytočné vedľajšie postavy. Zase však flashbacky, letiaci molotov či Afgánistán potešia. Potom treba spomenúť obsadenie. Fakt luxusné dokonca aj na české pomery! Langmajera, Vetchého, Mádla móem a vidieť ich v jednom filme, wow. Inak Mádl podal taký výkon, že len on sám si zaslúži hviezdu. Čo je viem, asi sa až moc tlačilo na pílu a Kašparovský chcel predať všetko čo mal v talóne. Nevyšlo to žiaľ úplne podľa jeho predstáv. Tá hlavná dejová link v základe fajn, vzťahy a psychológia postáv tiež, ale to okolo čo tvorí film nevyšlo. Stále váham, ale skôr sa prikloním k silným trom ako ku slabým štyrom. Predsa len bola to prvotina. Takže silné 3 z 5 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vizuálně, hudebně nebo herecky je to moc fajn, ale chápu zapšklé diváky předem odsuzující české filmy, protože ta dramaturgie tu moc nezafungovala. Přitom film toho skrývá spoustu a je škoda, že některé věci celek narušují. Rozhodně by filmu neuškodilo něco málo z příběhu vystřihnout a nahradit prodloužením některé silné scény. Kromě spousty polonahých známých českých hereček ale film pořád nabízí několik příjemných momentů, které vysvětlí předchozí situace nebo chování postav. Je to takový mix všeho možného, ale právě ten mix fylozofického snímku s popkorňákem mi ani trochu nevadí. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Sex - smrt - sex - smrt a tak pořád dokola. Zjednodušeně řečeno. Bohužel velmi překombinovaný scénář filmu dost ublížil. Tolik dějových linek, tolik osob, jejichž osud sledujete. V zásadě by to nebyl špatný film, kdyby nebyl tak zahlcený postavami, které tam ani být nemusely (Vilhelmová, Malý). Některé scény fungovaly perfektně (usmíření na pohřbu), některé byly úplně mimo (akce banka). Škoda, s takovým hereckým obsazením mohl být výsledek lepší. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

chaotický spletenec vztahů,kde než jsem se zorientovala,film končil - připomínal mi nějaký velehamburger se spoustou ingrediencí,na který se ani při nejlepší vůli nedá otevřít pusa....proto slabé tři body.... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nějak si nevím rady jestli se mi film líbil nebo nelíbil.. Děj byl odvyprávěn poněkud krkolomně, ale rozhodně byl zajímavý, syrový a dobře obsazený.. Výraznější zmínku si zcela určitě zaslouží vynikající Jirka Mádl, který v roli retardíka přímo exceloval.. Tenhle kluk mě baví čím dál tím víc.. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Drama/Komedie? Určitě ne! Alespoň u té komedie bych byl velmi opatrný, protože vtip jsem postrádal. Jakýkoliv. Film samotný je dost slabý. Příběhově i režisérsky je to nezvládnuté. Herecky ovšem je to o něčem jiném. Vetchý, Langmajer, Vilhelmová, Voříšková, Taclík, Hádek, Janžurová a naprosto brutální retard Mádl. Herecká bomba! Hudba byla taky fajn, ale ani top obsazení se super výkony a dobrý soundtrack nezachrání ten nicneříkající scénář. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Herecky a vizuálně velmi dobrý film. Bohužel to je hrozná blbina. Film, kde v podstatě všechny postavy umřou je vždycky tak trochu divný... Proto se raději vrátím k herecky perfektním Vetchému, Taclíkovi, Mádlovi a na "děj" raději zapomenu. Jo, ale hláška "kapavka, to je takovej ptáček... ale mrtvej...", ta mě fakt pobavila. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jako celkem úlet. Pustit "Rohana" na pohřbu, to už je mega úlet. Celkově to ale vyznělo trošku trapně, kdy to naprosto pohřbil závěr. Více by se mi určitě líbilo drama o vztahu dvou bratrů, kdy si každý vybral jinou životní cestu a kdy jeden vychovával dítě toho druhého, protože ten druhý mu kdysi dávno píchal jeho holku. Celkově byly ve filmu postavy, které neměly s příběhem nic společného, ale které byly herecky dobře obsazeny a proto měly zřejmě vyvolat grandiózní souhlas publika. Je fakt, že Mádl je prostě skvělý, ale jak říkám, do příběhu nijak nezapadal. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Chtělo to být něčím, na co to nikdy nemělo. Aplikovat takový typ dramatu do českého kinematografického prostředí je statečné, ale prohra je jistá. Kde jsou problémy? 1) výprava - levné, slátané, nepřirozené, podfinancované 2) míchání několika zásadních motivů - režisér se v tom jednoduše ztratil 3) psychologie postav a jejich ztvárnění někdy až parodické - nemělo to v sobě naléhavost, hloubku 4) závěr - nezávěr...navíc nesmyslně přepjatý. 39%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vzťahový prepletenec a popletenec, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani Almodóvar alebo Iñárritu. Retrospektívne oboznamovanie s osudmi postáv, množsvo neuveriteľných náhod, vzťahy vypäté za hranicu únosnosti, to sú typické znaky španielskych drám. Za túto českú tlieskam, nerozumiem tunajšiemu hodnoteniu, a oskara posielam Vetchému, Langmajerovi aj Mádlovi, ten chlapec sa jednoducho vypracoval. Pre tých prvých dvoch nájsť dvojníkov z mladosti musela byť fuška. A Tereza Voříšková sa ukázala v celkom novej polohe, to sa musí vidieť. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Než si člověk tu skládačku z flashbacků a různých dějových rovin a linek poskládá, chvilku to trvá....ovšem nakonec to do sebe zapadne na výbornou a je z toho hustý komedodrámo, který zaujme. Vono taky mít v jednom filmu scény přímo z Afghanistánu, skvělé zkrachovalce Vetchýho s Langmajerem a jejich dechberoucí společnou scénu z pohřbu, věčně nadrženou Vilhelmovou, andělskou Kerestešovou, k sežrání a v rouše Evině pobíhající Voříškovou, rajskou smrt při trojce si užívajícího Hádka, k popukání a skvěle si dávajícího magora Mádla a další herecký esa přece nemůže být nuda! Takže "odpadkáře" nechápu a hrdě se zařazuji se svým hodnocením ke svým pěti oblíbeným co tento zvláštní a rozhodně zajímavý film viděli. A kdyby v tom Afghanistánu natočili nějaký fakt drsný válečný scény, dal bych i plnou palbu. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Další z řady českých pokusů napodobit americké drsně laděné drama a pokolikáté již to dopadlo tak, že to celé působí jako epizoda podprůměrného televizního seriálu. Ona by vlastně ta vizuální stránka ani tak nevadila, kdyby to mělo ucházející příběh, který by se nesnažil říct všechno, ale přitom neřekne absolutně nic, navíc takovým tempem, že se hodinky stanou vašim největším nepřítelem. Chápu, že se pan režisér snažil z českých hereckých vod vytáhnout ta nejvíce profláknutá jména, nicméně krom Ondry Vetchého a Jiřího Langmajera, jsou herecké výkony dalších představitelů opravdu bída. Moje hodnocení 30%. ()

Reklama

Reklama