Reklama

Reklama

Cleopatra

  • Japonsko クレオパトラ (více)

Obsahy(1)

Tři lidé z budoucnosti jsou duchovně posláni zpět v čase, aby znovu prožili éru Caesara, Marca Anthonyho a Kleopatry. Jako blízcí společníci těchto klíčových historických postav se snaží pochopit podstatu nepřátelského plánu ve svém vlastním čase. (sator)

Recenze (8)

Expozituror 

všechny recenze uživatele

Kdo nezná Tezukovi komiksy bude překvapen. Kdo zná bude nadšen. Klasický příběh pojat netradičně z mnoha směrů, ať už sci-fi "nadstavba" příběhu, grafické zpracování, hudební složka, nebo odtabuizovaná místy "zvrhlá" erotika, která zde ale působí naprosto přirozeně a dává smysl. Scéna příjzdu Cézara a Kleopatry do Říma patří k vrcholům animované tvorby! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Animovaný - bez pochyb a opravdu skvěle, erotický - ani pokud jste čtrnáctiletý chlapec, cukání v zápěstí nejspíš mít nebudete, historický - je to zvláštní, navzdory žánru poslednímu - komedie, tahle verze náznakově erotické kreslené Kleopatry historickým filmem je. Jak to s Kleopatrou, egyptskou královnou, která s přehledem strčila do kapsy i královnu Hatšepsut, jejími milenci, spiklenci, odpůrci a domácími mazlíčky bylo? Tak jako pan Tezuka si to jistě nemalujete, vězte však, že pokud jste někdy namalovali modré koťátko, přiblížili jste se k egyptské erotice v japonském hávu víc, než sami tušíte. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Ako malý chlapec som si nadšene kupoval humoristický časopis Roháč. Kvôli trom veciam: komixu Jožinko, dieťa svojich rodičov, komixu Bill a Mary a kresleným vtipom Viktora Kubala. Ostatné frky iných ilustrátorov zaujali, či už výtvarne alebo vtipom, len málokedy. Ale však pozrel som si ich, no všeobecne to bol len taký farebný guláš s rozpoznateľnými rôznymi ilustračnými technikami a neveľmi zaujímavým príbehom, a podobne nepríťažlivým humorom. Nuž a prečo o tom píšem? Pretože Kureopatora (Kleopatra) je na tom presne tak isto, ako títo druho- a treťotriedni humoristickí slovenskí ilustrátori z Roháča. Je badať snahu o eklektickú kresbu (spájajúcu viaceré výtvarné štýly a slohy), no zároveň len málo príťažlivú. Dej, postavený na premise troch návštevníkov z budúcnosti, ktorí majú čosi zistiť, v tejto základnej línii úplne zlyháva - je úplne fuk, či tam trio je alebo nie je. Erotické scény sú dokonca viac nudné ako socialistickí humoristi. A zvyšok, okorenený narážkami na súčasnosť (pištoľ, fén, auto, lietadlá)  zaujme len čiastkovo. Veľké sklamanie. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Řekl bych jaká je to solidní blbost. Animace je totiž nekonzistentní a šílená, střídající různé styly a mnohdy naprosto nesmyslná. To ale nemusí ubírat na vážnosti filmu, který byl tvořen s nadsázkou, ovšem všude je třeba se krotit. Ani jakžtakž držení se historie neomlouvá naprosté nesmysly a stupidní chování mnohých postav, nehledě na naprosto nulovou kompozici antiky. Připočteme li k tomu linku s cestovateli času, která vlastně filmu nic nepřinesla, říkám si "proč" a hloubám nad tím, za co má film označení erotický, nebo historický. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý zážitek. Jediné vysvětlení pro mě je, že to byla společenská objednávka na vtlučení historie do hlav těm, kteří na nic jiného než porno nebo aspoň nahotinky nekoukají. Příběh byl totiž hodně dobrý a animace dechberoucí. Experimenty s různými styly, skvělá barevná nadsázka, malířské citace různých slohů a autorů, vtipy postavené na "popkulturní citaci" historie, jízlivý humor, dobrá hudba... Myslím, že těch cca 5-10% hodně krotkého sexuálna zabránilo filmu, aby byl brán seriozně jako velké dílo animace, škoda. P.S. nejvíc mě nadchla krom Césarova triumfálního příjezdu do Říma scéna jeho vraždy, předvedená jako klasický kus divadla nó, včetně zvukového doprovodu :) P.P.S. na Kleopatře jsem byl kdysi v kině, tenhle animák není prostá parodie, ani náhodou. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama