Reklama

Reklama

Jde si pro nás noc

  • Indonésie The Night Comes for Us
Trailer

VOD (1)

Ito (Joe Taslim) v roli vymahače podsvětí, který se vrací do své organizace. Ovšem už po návratu ho potká zrada a ocitá se v chaosu, ve kterém neví, komu věřit. (Ouwen)

Recenze (174)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Indonésani do toho zase jednou šlápli a pořádně zvostra. Iko Uwais tentokráte trošku v pozadí a místo něj dostal více prostoru Joe Taslim. Rvačky jsou neuvěřitelně nereálné. A pokud si ještě zhruba říkáte co to všechno dokáží postavy ustát, aby nepadly na zem, není to vůbec nic oproti finálnímu zúčtování. Tahle záležitost je oproti Raidu hodně gore a slabším povahám se může občas udělat špatně. Masakr motorovou pilou je proti tomuhle procházka růžovou zahradou. Příběh je možná slabší, ale pořád o něco lepší než kdysi v Ong Bakovi kde stačilo hlavnímu hrdinovi že hledá svého slona. Rubanice jako blázen, která kvalit Raidu nedosahuje ani náhodou, ale 70% je slušných. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem stupidnější příběh :) Ty bitky jsou naprosto perfektní, choreografie je na nejvyšší úrovni. Raid 3 to sice není ale i tak, jedná se o dobrou krvavou lázeň. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

The Night Comes for Us nie je v bojových scénach síce úplne stopercentný, ale dostatočne uspokojivý. V príbehovej línii však zlyháva na celej čiare. Snaha o vyobrazenie akéhosi dejového pozadia pôsobí naozaj bolestivo a silene. Navyše dialógy medzi postavami častokrát nedávajú zmysel. Keby mal film o 30 minút menej, pričom celých 30 odstránených minút by tvorili rozhovory hlavných a vedľajších postáv, videl by som to aj na 4 hviezdy. Takto to budú bohužiaľ len lepšie 3. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivá řezanice s perfektně natočenými bitkami co jsou tak brutální, že je to na úrovni nejdrsnějších francouzských slasherů. U nich ovšem je tak pět killů za film, zato tady je jich patnáct za minutu. Děj a nebojové scény tu zaberou sotva půlhodinu, snaží se napodobovat klasický Hong Kong, nějaké ty triády, tajemné klany bojovníků, náznak nějakých emocí při osudovém střetu mezi blízkými přáteli, vykoupení híchů hlavního bouchače skrze záchranu děcka, nu skoro až jako by se režisér Tjahanjanto shlédl v Johnu Woo. Je to jen pokus samozřejmě, vůbec na něj v tomto ohledu nemá, příběh nedává vůbec smysl a klouže tak po povrchu, že to vlastně ani nemůže nikoho zajímat. Ne že by to někoho překvapovalo. Ale je to i škoda, protože i ta ukrutná brutalita téměř nezabitelných superhrdinů a cannon fodderu, který se na ně vrhá, pak ani nemá takový dopad. Spíš působí až úsměvně... ale pořád dostatečně zdůrazňuje syrovou fyzičnost akce, a jen o tu tady jde. 7/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Indonéská akční krvavá řežba plná střílení, bodání, řezání, sekání, lámání a kuchání - to vše v naprosto úžasné choreografii drsných soubojů, u kterých divákovi chvílemi padá čelist, a svižné režii s mnohými vychytávkami - která baví od začátku do konce. Ani nevím, co víc dodat. Je to zkrátka potřeba vidět. Pro fanoušky Zátahu 1 a 2 povinnost. [Sitges 2018] ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kluci indonéští se s tím opět nepářou a pokračují v propojování MA movies s ryzí splatter podívanou. Tuctová zápletka o (znenadání) napraveném zabijákovi, chabé motivace ústředního dua (snaha o emoce a osudovost po vzoru Johna Woo silně nevychází) a možná až příliš brutální a krvavá akce - to je The Night Comes for Us v kostce. Tjahjanto se snaží Evanse dorovnat/trumfnout tím, že bude ještě víc tlačit na pilu (mačetu, nože...), bohužel mu úplně nedochází, že míra kvality akčního filmu není (automaticky) přímo úměrná míře drasticky zmasakrovaných těl... Jsem fanda žánru a dvouhodinovou přehlídku profesionálně zmáknutých hardcore bitek si rozhodně dokážu užít, ale příště už by to asi fakt chtělo přidat i na jiných věcech, než jsou jenom počty useknutých či zpřelámaných částí těl, litrů tryskající krve apod. Ostatně stále platí, že méně je někdy více (což Evans určitě dobře ví) a že všeho dobrého se dá přejíst (krvavé steaky nevyjímaje). Btw ta blonďatá čubka patří mezi nejvíc cool záporačky, co jsem za poslední roky ve filmu spatřil... ;-) 60 % ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Evans zanechal na indonéský kinematografii nesmazatelnou stopu. Asi nikdy už tam nevznikne rodinný drama... a jestli přece, děti v něm budou umírat po stovkách. Každej by chtěl natočit svůj Raid, ne každej ale má Evansovo cit pro záběrování a práci s napětím. The Night Comes For Us je sice mega akční od začátku po konec, krev z lidí cáká po litrech a umře jich tam třeba milion, akce sama o sobě ale není tak dynamická a naléhavá (občas i docela vtipná, podle mě nechtěně), ač samozřejmě ve srovnání právě s Raidem. Dramatická rovina pak nefunguje skoro vůbec, příběh jsem moc nevnímal a vlastně moc ani nepotřeboval vědět co a proč se děje. Je proto dobře, že i když ta akce nefunguje vždycky, je jí tam zatraceně hodně - vraždí se tam úplně vším a i docela nápaditě (za posledních třicet minut dávám čtvrtou). Jednohubka obstojná, podruhý si to ale nikdo nikdy nepustí. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle jako náhradu za Raid 3 beru všemi deseti !!! Tohle snad bylo ještě víc brutálnější než předešlé dva díly The Raid. Ultra akční, ultra krvavá, brutální podívaná, která půjde hodně, hodně těžko překonat. Iko Uwais je pro mě Indonéský Jason Statham, ale hodně v brutálním kabátku a jsem rád, že se dostává do povědomí víc a víc (Mile 22). Takovouhle porci brutality, bych si přál vidět jednou v hororu, ale třeba mi ten sen už brzy Timo Tjahjanto splní v jeho May the Devil Take You. (156. hodnocení) ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Akční thriller z prostředí nejtvrdších gangů asijského podsvětí balancuje na hranici mezi krvavou zábavou a nepříjemně násilnou krutostí, kdy se nápadité a technicky dokonalé akční přestřelky a trikově, maskérsky i choreograficky vyšperkované kontaktní souboje mění ze šťavnaté atrakce pro otrlé v extrémně brutální přehlídku mrzačení. V tomto směru je to z poslední doby srovnatelné snad akorát se Zátahem 2, ale jde to ještě o něco dál (režisér měl od Netflixu oficiálně dovoleno utrhnout se ze řetězu, čehož královsky využil). Příběh je v první polovině mírně chaotická změť průběžně vymírajících postav, bojujících proti sobě na dvou stranách barikády, mezi nimiž sem tam přebíhají a navzájem se porůznu podrážejí, až do té míry, že divák ztrácí o hrdiny zájem, přestane se zabývat tím, jak film skončí, a jen se těší na další akci. Tohle se naštěstí v druhé polovině ustálí, jasně se definuje, kdo s kým stojí proti komu, a zbytek je horečnatá řežba s fyzicky intenzivními akčními pasážemi, kterých sice není nijak zvlášť hodně, ale jsou dlouhé a pekelně hutné. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som povedal o "The House That Jack Built", že bude jeden z najnepríjemenjších filmov roku 2018, tak "The Night Comes For Us" bude bez debaty tým najnásilnejším filmom, čo som v roku 2018 videl. Na december som si asi odložil skutočné perly. Ale tak poďme na to. Musím povedať, že je to vysoko červený, vysoko krvavý, vysoko násilný film, kde dokopy skoro každý moment je akčná scénka. Osobne tam ani nie je veľká dávka story. Popravde je to len príbeh zabijaka, ktorý sa rozhodne nájsť inú cestu vo svojom živote a chce ochrániť malé dievča z dediny, ktorú chce zabiť Triáda, proti ktorej sa on otočil. To je celé. Okrem toho sú tam ešte nejaké tie podvody a problémy medzi bývalými priateľmi, no reálne nemám pocit, že sa tu odohral nejaký veľký príbeh. Väčšina sledovacieho času je akčná scénka za akčnou scénkou. So všetkými možnými kuchynskými aj nekuchynskými nástrojmi, alebo sa tu poriadne strieľa. A to je v podstate asi všetko, čo by sa o tom dalo povedať. Akčné scénky sú dobré, no ku koncu som si uvedomoval, že už je toho akosi moc. A film sa vôbec nesústredí na iné miesta, ktoré by dávali nejaký dôvod k tomu, aby sme nejako vysoko hlavnému hrdinovi fandili. Skôr chceme, aby sa malá Reina dostala z toho všetkého, lebo ona skutočne nikomu nič neurobila a má len byť zavraždená ako odstrašujúci príklad tomu, kto sa postaví Triáde. Najlepšia časť filmu je pre mňa Julia Estelle. Dáva do tých akčných momentiek všetko. Je tvrdá, je silná, no súčasne mám pocit, že v jadre má aj srdce a smrť nie je to na čom jej ako jedinom záleží. Čo sa týka dvoch ďalších ženských bojovníčok - Elena a Alma. A moc toho o nich nevieme, no otravoval ma smiech Almy. Ale nakoniec to tak pre ne aj dopadne. Niekedy boss battle hold môžu dopadnúť aj v neprospech bossa. Osobne by som povedal ešte jednu vec a to je fakt, že celý film viac pôsobí ako akčná videohra, než ako reálny film. A na jednej strane je to super, na druhej mám pocit, že by som chcel do toho dať aj nejaké momentky, kde by mi záležalo na niekom inom než na Reine. Hodnotenie: B ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Jde si pro nás noc" je akční zlatá perla, která definitivně vykouzlí úsměv na tváři. Tjahjantova dechberoucí režie používá snímací techniky, které zaručeně ohromí, ačkoli je to právě množství krve a vnitřností, které nejvíce ohromí. Je to tak brutální a krvavé, až je to chvílema sebeparodující a nedokážu určit, jestli to byl záměr tvůrců, či to mysleli vážně...!! :-) Připomínalo mi to tím právě třeba ty japonské klasiky ze sedmdesátých let se Sonny Chibou, kde to byla už tenkrát parodie. A je to fajn!! Akce téměř nesešlápne z plynu. Je to jeden ultra brutální masakr, kde se všichni řežou vším, co je po ruce, lámou se končetiny na všechny možné způsoby a využívá se vícero bojových stylů. Tjahjanto se vyloženě vyžívá v smrtelných likvidacích a já šílím společně s ním. Největší highlight je definitivně Julie Estelle proti dvoum lesbičkám a myslím, že lepší female fight tu ještě nebyl a taky samozřejmě celé finále, které se řadí mezi ty nejlepší, co jsem v životě viděl. Joe Taslim proti Uwaisovi jakožto souboj bratrů byl emotivní a choreografii se samozřejmě nedá nic vytknout. Abych jen nechválil, mouchy se zde samozřejmě najdou. Nulový děj, a to co děj je, tak je takové, že ani nevím o čem, a k těm postavám prostě člověk nijak nepřilne. Nakonec jsem fandil více Ikovi než Taslimovi, i když měl být záporák. Ale v téhle směsici šílené skupiny postav ...jeden bez dvou za dvacet… ale to jsou pro mě irelevantní drobnosti, které mi zážitek nezkazily. Kdo má rád sebevědomé akční nekompromisní a brutální filmy bude spokojen. Kdo zaspal dobu při Seagalovi, Lundgrenovi a Van Dammovi bude nejspíš brblat. Každopádně fanoušek akce pod 3* jít nemůže. /90% + FILM ROKU/ ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Krvelačná řežba, brutální surovost. Dvě hvězdičky za choreografii a realistické ztvárnění řezničiny. Uznávám, že občas jsem kroutil hlavou a říkal si, jak to do boha udělali. ...ale epika nula, prostě jen kečup a paštika. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Film vypadá na oko strašně kvalitně a dobře, jinak je to asi tak všechno, co se mi na týhle nohárně zalíbilo. Strašně jsem se na to těšil, ale nakonec z toho vylezl takovej bezduchej kmitočet. Film spolehá nejspíš jen a jen na akci, což by mi nevadilo, kdyby mi nepřišla nezáživná a na Taslima a Uwaise (které mám hodně rád) mi přišla až někdy docela taková... utahaná, pomalá? (možná špatnej střih) Zkrátka mě nezaujala ani akce a ani děj. Co se týče hudby, někdy mi přišla fakt dobrá a někdy mi tam třeba vůbec nesedla. Možná jsem se zas těšil až moc. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Brutální jatka, nic víc a nic míň. Příběh se dá shrnout asi do deseti slov a v celým filmu který má dvě hodiny padne asi dvacet vět a vůbec to ničemu nevadí. V předchozím režisérově filmu Headshot se na příběh kladl velký důraz a byl to rušivý element. Hlavně romantická vsuvka, jelikož Iko Uwais hraje mocně asi jako Chuck Norris po mrtvici. Takže příběh jde stranou a divák sleduje zajímavé zabijáky v naprosto šílených a někdy neskutečně nechutných bitkách. Totální masakr. sedlo mi to.70%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Typický asijský akčňák. Zápletkou je klasické Hong Kongské akční téma bratrství a loajalita. Snímek je tak krvavý, že připomíná spíše horor. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který jasně ukazuje, že k bojovému krváku nestačí pouze bijec a litry krve. Pokud se těšíte na další Raid, zde ho nehledejte a přestože krví ani bitkami se zde rozhodně nešetří, nenašel jsme jedinou scénu, která by mě opravdu dostala. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film nemá žiadnu hodnotu, všetko je podriadené súbojovým jatkám. Dokonca aj vyznávači podobných zlátanín musia pripustiť, že príbeh v podstate neexistuje, mlátenie do tiel videli už lepšie a na choreografii sa tiež mohlo viac popracovať. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

U The Raid jsme dostali áčkovou choreografii, za kterou se divák nemusel stydět a nevěřícně kroutil hlavou, jak může někdo natočit tak famózní věc. U The Night Comes for Us jsem uvažoval přesně nad tím opačným. To, že na příběh se tady nehraje, nám bylo jasné už od začátku a nikdo jej taky nevyžadoval, to, že tady gore funguje co se krve týká perfektně, to je taky obrovský plus, ale fakt, že akce je tak zatraceně hloupá, neuvěřitelná a všechny rvačky jsou tak přemrštěně strojené a místy až trapné, to je u tohoto žánru neodpustitelné. Ženská, co zabíjí lidi kuličkou na drátku a "řeže" jim tímhle končetiny, týpek, co si hodí nepřítele s mačetou na záda, roztočí se a mačeta v jeho ruce začne řezat všechny okolo a takhle si vysóluje 1v20. Ano, pokud by divák byl dement s dvouciferným IQ, asi by to stačilo, ale někomu, kdo chce alespoň základní logiku, to stačit nebude. Výsměch. A Iko Uwais si tady zahraje asi 20 minut:))) ()

Reklama

Reklama