Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý scénář, svižná a nenudící režie, herecké výkony, které neurazí a příjemná hudba. Ale spíš než komedií bych to nazval dramatem s prvky komedie, o kterou se staral hlavně John Carroll Lynch s jeho pokutami. Jako volba odpočinkového filmu ideální, i když to doporučuji shlédnout alespoň dvakrát. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Většinou u hodnocení filmů přemejšlim, za co dávat hvězdičky. V případě Brouka přemejšlim, jestli je vůbec nějakej důvod, proč nedat plnej počet. Je to originální, je to zábavný, má to myšlenku, pointu, hrajou v tom neokoukaný herci (potěšil mě zejména můj oblíbenej herec malých-velkých rolí John Carrol Lynch) a jako bonus docela přijemná muzika (škoda, že neexistuje soundtrack)... Na tenhle film se můžu podívat třeba každej tejden a pořád mě to baví. Pro mě jasnejch 5 hvězdiček. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Odpočinková komedie, která více než o brouku a jeho údělu měnit po své smrti svět je o náhodě. Lidé se zde potkávají a jejich opravdu víc než hodně navzájem svázaných, až chvílemi divák může ztratit přehled. Muselo být velmi těžké napsat scénář s tolika postavami, každá se svým vlastním příběhem a všechno příjemně proplést tak dokonale, aby se nikdo nenudil a jen žasl nad náhodou, která všechny přivede dohromady. Co dokáže jeden malý brouček, bych nikdy nevěřil, ale moc rád jsem se na to podíval a nechal se unést příjemnou atmosférou. Avšak na 5* mi tam toho chybí příliš. Divák může mít problémy zvyknout si na rychlé střídání postav a nemožnost oblíbit si některou více či méně než ostatní. Příběh je plynulý, ale nesměřuje a neskončí nijak výjimečně co by trochu podtrhovalo náhodnost našeho světa. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Príjemný, zaujímavý a vtipný filmový počin. Námet je vynikajúci(niečo podobné ako v Butterfly effect-len spracované z tej humornej stránky a bez cestovania v čase) a herci neopozeraní. Ku koncu filmu som sa pristihol, že sa vlastne celý čas usmievam ako idiot-fakt sa na to veľmi príjemne pozerá. Jediné, čo mi trochu vadilo, bolo príliš veľa postáv(niekedy namontované do príbehu akoby nasilu) a roztrieštený príbeh. Na konci ale všetko do seba krásne zapadne. A ako bonus tu hrá aj Bellick z Prison breaku milujúceho otca-aj keď len minútu/dva. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Dost možná, že i 4,5*. Alespoň ze začátku se to tváří jako lehká, mírně absurdní komedie, která se skládá z náhodných střípků mozaiky. Vše začne zašlápnutím jednoho obyčejného brouka a pak to jede. Jedna událost uvozuje další, někdy v přímé, někdy nepřímé souvislosti. A jak to na začátku vypadá lehounce a skoro odpočinkově, tak čím více se s opakujícími figurami potkáváme a čím více se blížíme ke konci filmu, tím více mi tuhne úsměv na rtech. Aneb co dokáže v životě člověka udělat zdánlivě nepodstatná maličkost a kam vás může posunout. Máme právo zahrávat si a ovlivňovat (ač třeba nevědomě) s životy těch druhých? Existuje osud a můžeme mu věřit? Co je v našich obyčejných životech důležité? Stojí za to žít? Docela dost otázek na zdánlivě lehkou komedii, že? ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama