Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Recenze (266)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jakmile Evans najede na full horror mód, nelze si stěžovat v podstatě na nic. Řada scén (preparace mozku, masomlýnek, podzemní tunely) patří mezi to nejsilnější, co se letos v rámci žánru (a že letos je konkurence vcelku nadstandardní) urodilo. Trochu bohužel ale drhne to kolem, co se snaží nebýt pouze přímočarým hororem. A drhne to zejména na vztazích mezi postavami a jejich vývoji. Paradoxně, ačkoli má Apostle až lehce přestřelenou stopáž, přišly mi vztahy mezi postavami nedotatečně prokreslené a jejich proměny uspěchané. Třeba mezi Thomasem a Malcolmovou dcerou má být evidentně v druhé polovině jakési emocionální pouto, které ale opravdu netuším, kde se vzalo. Nicméně kolem a kolem je Apostle určitě dobrým dobovým hororem, který zajímavě míchá atmosféru The Witch, Wicker Mana a lovecraftových příběhů a dochucuje to špetkou intenzivní hororové řezničiny. Celkově značně bizarní atmosféře pak nahrává i hlavní hrdina Dana Stevense, který celou dobu působí, jako kdyby byl na drogách, na pokraji šílenství, nebo jako když ho zrovna někdo něčim majznul po hlavě a on každou chvílí omdlí. Dan si tak po The Guest může připočíst další pozoruhodný žánrový výkon. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ponuré, mysteriózní, brutálně temné a konečně po dlouhé době i originální zfilmování něčeho vysloveně tajuplného, zlého, ale zároveň kousavě nahlodávajícího a donucujícího vědět víc. Apostle ve mně po dlouhé době vyvolal strach. Navíc vlastně i hnus, ale nejdřív bych asi zmínil ten strach. Strach tu je totiž ze sekty, od které nevím, co čekat a tak sleduji, zírám a chvílemi skláním pomyslný klobouček, protože to, co tu režisér s kameramanem kolikrát vymyslel za obrazy hrůzy, z toho mě fakt až jímala husina. Přemýšlel jsem, kdy naposledy jsem se u televize cítil podobně a myslím si, že podobnou náladu mi naposled dopřála první série Temného případu. To už je let… ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dan Stevens odjíždí najít svou sestru, kterou unesl podivný kult z odlehlého ostrova. Na místě ale zjišťuje, že tahle komunita má pár nehezkých tajemství, díky kterým tu velmi brzy vypukne peklo. Režisér akčních nářezů Raid Gareth Evans natočil pomalý a hodně drsný film, který se nebojí vyhýbat se lekačkám a sází na zajímavý děj, dobré herce a hodně nepříjemnou atmosféru. Klasický horor opravdu nečekejte. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The Wicker Man 1905, u kterého by jeden v kolonce scenáristy a režiséra dle stylu i průběhu očekával spíše S. Craiga Zahlera než Evanse. Navzdory nejedné masařce (především pak neopodstatněné délce a trestuhodně nevyužitých svátečních masek) jde o veskrze sympatické dílo, které sice do sektářského thrilleroidně-horrorového subžánru nic moc nového nepřináší, ale je tak dobře nasnímané, odehrané, intenzivní, bizarní a oplývající hutnou nekompromisní atmosférou, že to stěží lze brát jako zápor. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans si opět odskočil od akčních náserů k atmosférickému thrilleru, možná i lehce hororu. No a opět mu to neskutečně svědčí a jde vidět, že má jako režisér velký rozsah. Skvělá premisa infiltrace ostrovního kultu pro záchranu sestry je využita a rozpracovaná do napínavé podívané, která rozpracovává motivy o víře. Vlastně se jedná o takový slabší odvar Půlnoční mše od Flanagana, ovšem přímočarost a jednostrannost Apostla bude určitě pro spoustu diváků sympatičtější. Skvělá režie, skvělé obsazení a povedený příběh hnaný hrdinou, kterému budete fandit. Velké plus za surové zakončení vedlejší linky mladé lásky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans ukazuje, že není "pouze" akčním bohem, ale dokáže i atmosférický horor. Scénář není úplně předvídatelný a z toho, co na první pohled působí jako vykrádačka Wicker Mana se rychle stane trochu přestřelenější podívaná, která se ale nebojí překvapovat. Dočkáme se i slušné porce ultranásilí a pár vynalézavých minisoubojů, kde Evans zužitkoval svoje předchozí zkušenosti. Zahrané je to slušně. Dan Stevens má celej film dost maniakální výraz a popravdě si nejsem jistý, jestli to byl záměr :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TIHLE LIDÉ JSOU ROUHAČI. BUĎ OPATRNÝ. BUĎ CHYTRÝ. PŘIVEĎ JI DOMŮ…“ /// Netflix bez hvězdnýho obsazení? (ne, Stevense nežeru…) To si kurva musej bejt jistí příběhem… Infiltrace vobyčejnýho člověka mezi magory – je to takový vykalkulovaný. Dlouho nic, co by stálo za kus řeči, navíc Stevens moc charismatu nepobral. Těm vostatním pičusům aspoň věřím, že jsou něco jako zlo… Když to má začít bejt zajímavý, začnou se dít divný věci (jakože z pohledu diváka). Světlý okamžiky jsou ty krvavý (a scéna v tunelu), ale jinak… prostě parta magorů si na ostrově hraje na sektu (kdyby je viděl Koresh, tak se v hrobě vobrátí!). Hodně slabej a lacinej film, kterej je důkazem, že Netflix filmy (na rozdíl od seriálů) neumí. A ta trocha explicitního násilí to nezachrání. Fantasmagořina (o čemž mě přesvědčuje závěr) u který mít nějaký emoce… prostě bych si připadal jako magor! Navíc to mělo bejt tak o půl hoďky kratší. Tohle natočit někdo u nás, tak ho vláčíme odpadem! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci žít v zemi bez daní. 2.) Máme doma pohanskou lavici. 3.) Thx za titule „200kg“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé - 130 minut, už jsem pomalu odpadával. Herecké výkony dobré, občas se vynořila skvělá scéna, jako např. stůl s vrtákem nebo s mlýnkem na maso :-) Po delší době jiný film, než ty paranormální filmy, kde spadné z police prášek na praní :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans režisér ( Raidu 1 a 2) servíruje nekompromisní dobový horor na izolovaném ostrově s náboženským kultem. Hlavní hrdina Dan Stevens( The Guest) se vydává na ostrov osvobodit svou unesenou sestru, ovšem zdejší náboženští fanatici se neštítí ničeho a čeká ho spousta nebezpečí. Jediným mínusem je délka 2 hodin a 10 minut, kdy první hodinka je výrazně pomalejší, ale ta druhá je plná strhujících scén, že se z Apostle stává definitivně žánrový klenot a poctou starého Wicker Mana. Bezútěšná atmosféra, solidní gore( Lobotomie, drtička či kopí v xichtu mazec) je to neskutečně syrově natočené s vynikajícím záporákem, kde vedle Sheena dle mého zářil více jeho kumpán Mark Lewis Jones( Z toho chlapa jsem měl respekt) a skvělá je i hudba či samotné prostředí. Nejděsivější scénou je podle mě babka, která se zjeví v tunelu plném sr*ček. Příjemná dávka mysteriózna a mystičnosti v závěru hodně potěšila. Evans ukázal, že né jen akce patří k jeho triufmům, ale i natočit atmosférický historický horor mu nedělá problém. Nebýt první slabší půlky jasná pětka. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ukážkový folk horor. Na režisérovo predchádzajúce Safe Haven síce nemá, ale aj tak solídne peklo s množstvom totálne náhulovo psychopatických výjavov. Súhlasím s názorom, že je to dosť dlhé a hoci je to veľké peklo, na Safe Haven to proste nemá. Je to "len“ masaker. Poteší Dan Stevens (ohromný týpek-sympaťák z Legion), ostrovná výprava a veľmi drsný režisér. Nemám to srdce tak tak odvážnej brutalite len 3*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dan Stevens má bod za výběr netradičních filmů, Michael Sheen zase za skvělýho záporáka a Lucy Boynton... shit, Lucy Boynton je prostě kouzelná za každé situace, kdo tady ale body ztrácí je bohužel Gareth Evans. Po dvou parádních Raidech jsem čekal, že se vydá trošku jiným směrem. Na druhou stranu si zase dokážu představit, že jako námět tenhle okultní horor musel znít skvěle, jenže z dobrého úmyslu se bohužel vyklubal fakt špatnej scénář, kterej skáče od problému k problému, nedává moc prostor postavám a jejich motivacím a místo budování atmosféry a napětí jen odškrtává scénu za scénou, dokud to celý tak nějak potichu neskončí. Práce s kamerou a jeden nebo dva hezký záběry (flashback z Číny) film bohužel nespasí. 6/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příslib z traileru se potvrdil a je to skvělý podzimní překvápko. Chladný severský nádech, masopustně nabitá, pohansky zlověstná, "cvlt" osadnická horor/ detektivka, která jde pozvolna, leč neustále dějem kupředu, místy surově násilná, oplývá i krásně olezlou bubáckou "babkou přírodou" a její krvelačným poskokem. Vyvstal mi obojí WICKER MAN a TRUE DETECTIVE, přičemž pro mě svým vzpůsobem takové zadostiučinění za veskrze nudný THE WITCH. Nemám významných výtek a cokoli pod 3* - nesmysl. Být to větší psycho, dám pět. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Spoilerovat nebudu však neser Matku Pšírodu, nebo se ocitneš v pyči ! Sekta uctívačů Matičky Země vedená šíleným MinistrantMrdem má holou prdel a tak v akci - Chceme výkupný - unese dceru boháče a chtěj po něm doláče. Jenže dcera má krom apatickýho tatíka taky prima bráchu ve kterým jsem viděla hrdost, viděla jsem sílu a viděla jsem pořádnýho chlapa kterej se s ničím a s nikým nesere. Ono Dan Stevens by měl brát Oskara za nejnasranější spodní pohledy v hysterii kinematografie páč jak ten se tady tváří to je buddží. Kdyby nasranej pohled zabíjel, vyhladil by všechny ty pošahaný náboženský fanatiky asi do deseti minut od začátku filmu. Buddhožel pohledem zabíjet neumí, ale celej film se o to nepřestane snažit a vypadá to kurevsky dobře. Vrhnout takovýho mračáka na mě, tak se zakousnu do stromu a dělám suchou větev, což bych jako rákoska zvládala dobře. Film parádně kombinuje nadpřirozeno, přirozeno a podpřirozeno, takže se dočkáte všeho od krve až po bubu. Hlavní zmrd filmu je fakt kolosální ZMRD a já tomu herci tleskám, páč takhle zkurvenýho čůráka, kterýho budete nesnášet každou buňkou v těle, to se moc často nevidí. Finální zúčtování hezky připomene husto-kruto-přísně-krvavou finální bitku ze Zátahu 2 (tím, že se s tím kluci neserou, kung-fu nečekejte), je vidět, že rejža tohle prostě umí, má řemeslo v malíku a názory, těch co kňučej, že to bylo dlouhý, v prdeli. Já jsem plně uspokojená a opět - Díky Deywe za doporučení, Buddha s Tebou, kluku ušatá !! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans má na svědomí možná nejlepší soubojové scény, co byly kdy promítnuty na plátno, ale že jeho ambice tu (bohužel pro něj i pro nás) nekončí, bylo jasné vlastně celou dobu - Apostle je toho nevyhnutelnou eskalací. Není to špatné - má to v sobě ledasco sympatického, třeba expresivitu, jaké si většinou západní filmy netroufají. Myšlenkově to ale svojí nabubřelou banalitou evokuje nejslabší momenty Aronofského a po Witch to nemá zdaleka takovou údernost, jakou by to mělo před dní. 3 a 1/2 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

A poté, co byl filmový horror úkladně zwanizován a následně za potlesku degenerowaných dětí triumfálně ukřižován zlým Mamánkem, zjevil se Apoštol... Haleluja! (Kdysi by byl tenhle dobrodružný film považován pouze za dobrý, v dnešních dobách temna se ovšem jeví jako vynikající. A tak charismatického, lehce pološíleného hrdinu, jsem už dlouho nikde neviděl. Poklona uctivá, pánové.) ()

choze 

všechny recenze uživatele

V první, thrillerové polovině Evans vysekává - až trochu mechanicky - jednu napínavou scénu za druhou a naznačuje přítomnost něčeho nadpřirozeného, v druhé rozjíždí temné, brutální, krvavé a nepříjemné finále, které místy nezapře, že ho točil rejža RAIDU (jehož pokračování bych od Evanse viděl radši), viz. rvačka s břitvou v chalupě. Z herců jsem se těšil na Michaela Sheena v roli vůdce sekty, ale ten nic moc nepředvedl a naopak vše táhne Dan Stevens v hlavní kladné roli, který paradoxně působí výrazně úchylněji než záporák. Celkově to není špatně napsané ani natočené, ale moc mě to nezaujalo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevěřící apoštol Tomáš trpí na ostrově Erisden, neboť jen tak zachrání sestru a dosáhne vzkříšení. Teda než se objeví zase někdo nový, zotročí jej a udělá z něj faguli.. Ambiciózní Evans měl slibné prostředí, okolnosti a éru, vlastní schopnost hrotit drsné scény až k mezi samoúčelnosti, tajuplného Dana Stevense a false prophet / true actora Michaela Sheena, nicméně své žalobě lidského zacyklení nedokázal vtisknout přesvědčivou mytologii a koherentní tvar. Přehnaná očekávání často kráčí ruku v ruce se zklamáním. Iko Uwais by se měl už začít rozcvičovat.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Patetická, prázdna vykrádačka starého dobrého Wicker Mana pre typických divákov dnešnej doby; s krátkodobou pamäťou a otupenými nárokmi, pohodlne akceptujúcimi to, čo im Netflix / Blumhouse / komerčné zahraničné recenzie jebnú pod nos... Jedna dobrá scéna v tuneli ešte dobrý horor nerobí. ()

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama