Reklama

Reklama

Gumballův úžasný svět

(seriál)
  • Velká Británie The Amazing World of Gumball (více)

Série(6) / Epizody(240)

Obsahy(1)

Každodenní trampoty bláznivé rodinky v bláznivém světě. Převratný britský animovaný seriál pro děti i jejich rodiče a zvířecí společníky. (Česká televize)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (244)

Gumballův úžasný svět (2011) 

V tuhle chvíli nemohu jinak. Sice toho možná budu v budoucnu litovat, když mám za sebou teprve něco přes polovinu první série + pár dílů z 5.série (přesně jsem jich viděl 6 a všechny byly na 5*), ale mám ten pocit, že se mi tenhle seriál bude líbit čím dál tím víc a víc. Vidím tady totiž potenciál, který jsem u seriálu zažil jen jednou v životě - a to u Wandera na cestách (a nakonec ten seriál dopadl jako jeden z mých vůbec nejoblíbenějších). I tenhle jsem si kdysi dal do oblíbených, byť jsem sotva viděl pár epizod. Možná se u Gumballa pletu, to mi ukáže čas, ale jestli i novější epizody jsou stejně skvělé, zábavné, šílené a totálně ujeté (a z toho co jsem viděl to vypadá že jo), tak si tenhle seriál určitě oblíbím ještě víc než teď. Já si ho zamiloval už teďka, proto si ho dávám do oblíbených, protože přesně tenhle šílený styl humoru mám fakt rád a bavím se u něj tolik jako u žádného jiného. A pokud se v tom seriálu pletu, můžu ho jednoduše z oblíbených vyřadit. Za sebe zatím 5*, ale na pevno je ještě nedám. EDIT: Tak jsem v druhé polovině páté série, pořád mě to dost baví a kvalita klesla fakt jen maličko, tudíž tu těch 5* dám už napevno. Šestá série by můj dojem pokazila jedině, kdyby byla extrémně špatná - a jelikož jsem z ní pár epizod viděl, nevěřím tomu. Zároveň jsem si to vybral pro své 9000. hodnocení, jelikož pro tak významné číslo si ho tenhle seriál rozhodně zaslouží. EDIT 2: Čím častěji se k většině dílů vracím, tím víc vnímám, jak je tu všechno, DOSLOVA všechno dokonale propracované a vygradované. Nedá se to rozhodně říct o každém dílu, ale minimálně polovinu z nich bych se nebál označit jako legendární. Miluju ten seriál a budu se modlit ke všem možným bohům, aby vznikl i ten film. 5* ()

Série 1 (2011) (S01) 

Hodně dobrá série, kde byly jen 2 slabé epizody. Z 36. Trošku nadhodnocuji, protože zatím ten seriál vypadá skvěle. Slabých 5* ()

The DVD (2011) (S01E01) 

Tak jsem se rozhodl dát druhou šanci tomuhle seriálu, který mi před pár lety připadal neskutečně stupidní a nadhodnocený. A ono to, aspoň co se pilotu týče dopadlo, no... skvěle. Bylo to vtipné, nějak zajímavý příběh to mělo, dobře se na to dívalo, postavy zatím vypadají sympaticky, vlastně ani nemám na co si stěžovat. A stopáž 12 minut je dost příjemná. Tak snad se to udrží alespoň na stejné kvalitě. 5* ()

The Responsible (2011) (S01E02) 

Občas ten humor byl příliš přehnaný, ale jinak to bylo stejně dobré, jako pilotní díl. Akorát mám dojem, že mi Richard poleze hodně na nervy. 4* ()

The Third (2011) (S01E03) 

Skvělá epizoda. Sice je děj klasickým příběhem o přátelství, ale vůbec mi to nevadí, protože to opět bylo zajímavé, opět to bylo vtipné, fungovalo to jak mělo, takže super. Jinak to kombinování animačních technik mi připadá dost zajímavé, stejně jako to, jak zde vypadají postavy. Btw, fotky v galerii jsou úplně mimo, ani jedna není k této epizodě. 5* ()

The Debt (2011) (S01E04) 

O dost slabá epizoda než ty předchozí, navíc s dost debilní zápletkou, ale nakonec to pořád ušlo. Tak doufám, že ostatní epizody budou spíš vypadat jako ty první tři. Slabé 3* ()

The End (2011) (S01E05) 

Hodně se mi líbilo, jak ta epizoda byla vedená, pár gagů mě pobavilo, ale pak tu byly i takové, které byly trapné a bohužel jich nebylo zrovna minimum. Naštěstí jich ale nebylo ani moc. Slabé 4* ()

The Dress (2011) (S01E06) 

Ty vole, tak tady se tvůrcům povedlo udělat z totálně infantilního námětu, který sliboval hromadu nevtipných scén, něco neskutečného. Nebudu mluvit o nějaké originalitě - něco podobného už bylo ve Spongebobovi, ale tady je to dovedeno do takové ujetosti a absurdnosti, že jsem až čuměl. Čuměl a do toho se bavil. Já ten seriál začínám milovat čím dál tím víc. Slabých 5* ()

The Quest (2011) (S01E07) 

Oproti těm minulým epizodám poněkud slabší, ale tak zase tady nebylo nic vyloženě trapného a konec to mělo celkem hezký, takže 4* si to podle mě zaslouží. ()

The Spoon (2011) (S01E08) 

Bizarní, ale též zábavné spojení dvou odlišných zápletek, ve kterých se stane plno šílených věcí, ale opět to funguje a opět jsem se u toho bavil. Dostává mě, jak tvůrci vytvářejí postavy z naprosto obyčejných věcí - tady máme třeba je zápornou postavou otisk prstu. To ale neberte výtku, já tohle rád, navíc, ten seriál je tak velkým mixem animací, že se sem vlastně hodí úplně všechno. 4* ()

The Pressure (2011) (S01E09) 

Poněkud slabší epizoda, která mě zrovna moc nepobavila a bůhvíjak mě nezaujal ani děj. Ale zase zde mají větší roli dvě postavy, které zatím za celý seriál neřekly ani slovo, to se mi líbilo. 3* ()

The Painting (2011) (S01E10) 

Sice ten konec se dá lehce odhadnout, ale to je mi u tohohle seriálu upřímně jedno, hlavně, že ta epizoda naprosto dokonale fungovala. Celý ten vývoj té epizody, všechny ty gagy... Nevidím důvod, proč nedat plný počet. 5* ()

The Laziest (2011) (S01E11) 

Námět opět převeden naprosto do absurdna s jednou strašně chytlavou "písničkou" navrch. Na plný počet to tady sice nevidím, ale nemění to nic na tom, že jsem se opět pobavil. Silné 4* ()

The Ghost (2011) (S01E12) 

Další totálně absurdní námět, který v pár scénách odkazuje na Vymítače ďábla a opět je to celé tak strašně šílené, že jsem se u toho - už zase - skvěle bavil. Vadilo mi jen pár drobností. Slabých 5* ()

The Mystery (2011) (S01E13) 

Místy už mi to přišlo poněkud přehnané a chybí tomu pořádný konec, jinak super jako vždycky. 4* ()

The Prank (2011) (S01E14) 

Asi by to bylo na lepší 3*, ale závěrečná scéna a hlavně ta s televizí to pro mě na ty 4* nakonec vytáhly. Dokonce i ten Richard, na to, jak mě štve, se tady dal. ()

The Gi (2011) (S01E15) 

Námět samotný mi strašně připomněl jeden film, akorát si vůbec nemůžu vybavit, jaký. Líbila se mi celková myšlenka a i vedení dílu, dokonce zde nebyl ani utnutý konec (s čímž tenhle seriál má občas problém), ale taky se to trochu táhlo a zas tak moc mě to nepobavilo. Ale přece jenom, je tady splněno vše, co některým dílům chybí, takže ty slabé 4* s přivřenýma očima dám. ()

The Kiss (2011) (S01E16) 

Dost zvláštní. Mixuje se tady naprosto geniální gagy s těmi, co mi nejvíc vadí, ale celkový dojem z té epizody mám příjemný a ten závěr byl prostě dokonalý. Hodně zvláštní, ale 4* tomu dám rád. ()

The Party (2011) (S01E17) 

Vadil mi tam ten příchod učitelky a ředitele, ale to se zase vykoupilo skvělým závěrem, takže nemám problém těch 5* dát. Opět jsem se skvěle pobavil. ()

The Refund (2011) (S01E18) 

Naprosto dokonalá epizoda plná nepředvídatelného, totálně šíleného děje, úžasných absurdních gagů a taky je celá skvěle vedená. Popravdě, tolikrát jsem se nahlas u nějakého seriálu zasmál snad naposledy u Mighty Boosh (a to je prosím pěkně jeden ze dvou nejlepších seriálů, jaké jsem kdy v životě viděl). A Richard mi poprvé vůbec nevadil, naopak, dokonce mě pobavil. Nemohu si pomoct, ale já tenhle seriál začínám milovat. 5* a zatím rozhodně nejlepší epizoda z celé 1.série. ()

Reklama

Reklama