Reklama

Reklama

Stopy

  • Austrálie Tracks (více)
Trailer 1

Mladá cestovatelka a spisovatelka Robyn Davidson uskutečnila sólo výpravu dlouhou 2700 km z nitrozemského Alice Spings k Indickému oceánu. Cesta napříč australskou nebezpečnou pouští pouze s věrným psem a nevyzpytateln ými velbloudy přibližuje původní Austrálii, její posvátnou kamennou horu Uluru, horké rudé vnitrozemí s tajemstvím pouští a původními obyvateli. Díky této cestě Robyn Robinsonová poznala cenu opravdové samoty a uvědomila si, že občas se musíme vzdálit od světa, abychom poznali, že do něj patříme. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (94)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zatím suveréně nejlepší film letošního roku. Mia Wasikowska svým hereckým supervýkonem zaklepala na brány pro herecký božstvo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Stopy jsem byl hodně zvědavý. Příběh v rámci cestování mi je hodně blízký a tak jsem byl opravdu dost zvědavý, jak mi ho tvůrci představí ve filmové podobě. No a výsledek je takový, že zlý tento film rozhodně není. Krásně představuje vztah cestovatelky Robyn s fotografem z National Geographic, který radši fotí, než aby Robyn pomohl vytáhnout velblouda z močálu. Vztah k tomu fotografovi, kterého hraje Adam Driver, mi byl protivný ve stejných chvílích, kdy byl protivný i pro Robyn a ušel v momentě, kdy i Robyn jeho excesy zvládala. Mimochodem Mia Wasikowska v roli Robyn byla parádní. Horší už to bylo s režií jako takovou, která z celé té cesty dělá něco neuvěřitelně mýtického a k tomu zbytečně přidává hudební éterické vsuvky v momentě, kdy by je přidávat vůbec nemusela. Další věc je i cesta, kterou se Robyn rozhodla vydat. Její přístup k velbloudům byl jistě spravedlivý (tedy pro ní), ale vzít s sebou i psa byla čistá sobeckost a s tím se těžko Robyn fandí na sto procent. Každopádně film určitě zajímavý a rozhodně stojí za to ho shlédnout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $510,007Tržby Celosvetovo $5,800,000▐ Roztomilá herečka Mia Wasikowska nám v úlohe cestovateľky naprieč Austráliou ponúkla pútavú zápletku so zábavnými momentkami vyplývajúcimi s prípravy na púť a samotnej cesty s ťavami. Tvorcovia ponúknu v plnej obrazovej kráse slnečné rozliahlé priestory vyprahlej Austrálie a taktiež vtipné momentky z domorodcami. /videl v kine: 60%/(filmový festival Art Film Fest 2014) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY - Jakmile jsem uviděla krásnou Diggity, věděla jsem, že to nebude film pro mě. Miluji zvířata a tak jsem ani nepochopila, proč se inteligentní Robyn (která ke zvířatům měla kladný vztah) rozhodla vzít sebou psa, když musela předem vědět, že to rozhodně dobře nedopadne. A navíc střílení velblouda už jen podtrhlo můj silně negativní dojem z celé té výpravy. Já se totiž od začátku soustředila hlavně na Diggity a to ostatní mě míjelo. Pro otrlé to bude jistě skvělý film, ale já dávám jednu hvězdičku Diggity a jednu za Miu, protože je to skvělá herečka i když v této roli jí vidím doufám naposledy. KONEC SPOILERU Ani závěrečný, uhlazující dovětek mně náladu nezvednul. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Stopy jsou balzámem na duši pro všechny, kdo věří, že cesta je cíl. Ihned spustí gejzír vzpomínek na vlastní putování a dodají impuls pro plánování dalších cest, které budou ideálně ještě bláznivější. Australská poušť je dech beroucí a Wasikowska jako vždy dokonalá. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Marion Nelson / Predloha: Robyn Davidson | Hudba: Garth Stevenson | Distribúcia: Transmission Films | Štúdio: See-Saw Films | Rozpočet: 12 miliónov $ | Tržby: 5,021,000 $ || Zo začiatku ma to celkom zaujímalo, i sa to príjemne rozbiehalo. Po prvej tretine som si však začal nudou skoro trhať vlasy. Ostatne, o čom môže byť 100 minút videa z púštneho putovania než o putovaní a umieraní zvierat? To, že to bude dlhé, nebezpečné a NUDNÉ som vedel už aj pred týmto dielom. 35% | FullHD, THX, EN DTS | ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Cestovatelka Robyn Davidson razila heslo, čím míň toho na cestě, tím lepší. No něco na tom pravdy je. Taky jsem zvandroval víc, než jen Česko, i když se de facto s ní nemohu poměřovat, tak psa bych nikdy na tak dlouhou štreku nevzal. Ale zpět k filmu. Co dodat? Působivě natočené, ale jak se to vezme, žel ne moc zábavné. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Být na konci mocnější katarze na téma "lidi stojej za hovno, ale bez nich to nejde", dal bych i tu pátou. Prosté, nepřikrášlené, audiovizuálně odzbrojující a Mia Wasikowska je každou sekundu naprosto skvělá. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Krásné prostředí, milá Mia a zajímavá výzva (klobouk dolů, Robyn), bohužel jako film trochu zdlouhavé, místy nudnější a ne tak úderné, jak by bylo záhodno. Nicméně lepší než aby si autoři vymýšleli věci, které se ve skutečnosti nestaly. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bez zbytočnej dramatizácie a scenáristických odbočiek - o to viac autentickejšie. Odporúčam túto snímku zhliadnuť ako ja na premietačke na stene vo veľkom rozlíšení. Až vtedy sa vcítite do krás Afriky a vychutnáte si tie púštne scenérie. Musím vychváliť do nebies herecké výkony Mie Wasikowskej a Adama Drivera. Koniec koncov tí dvaja sú skvelí vo všetkých snímkach. Je to taká púštna road-movie. V podstate sa dá povedať že je to zámerne aj depresívna a aj smutná snímka. Film sa venuje problematike životného prostredia, života aborigénov, s ktorými hlavná hrdinka strávila podstatnú časť svojej púte, ale aj skutočným hodnotám, ktoré človek nachádza, až keď je odkázaný sám na seba, mimo konzumnej spoločnosti, ktorá na nich už zabudla. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když sledujete Stopy máte problém uvěřit, že je to zkrátka a dobře jen hraný film s herci. Herci, kteří hrají příběh někoho jiného. A dělají to s takovou vervou a tak uvěřitelně, že vám to prostě splyne. Stopy jsou odzbrojující. Miluji cestopisy, zvláště ty ,,natvrdo'' ne ty typu jo jel jsem do Indie a tam jsem před letištěm viděl pána bez nohou a v hotelu takovýhleho pavouka ! A také miluji Austrálii. Nikdy jsem tam nebyl a sakra bych se tam chtěl podívat. Nevím proč, ta země vyvrhelů, dobrodruhů i domorodců mně prostě táhne k sobě přímo magickou silou. Austrálie země mnoha podob i míst, kde přijít o život je opravdu snadné...Stačí aby se vám v opuštěném vnitrozemí rozbilo auto a poté co vypijete vodu z chladiče už na žádnou další nenarazíte... Stopy mne vtáhly do sebe už od první minuty a já jen litoval, že jsem je neviděl v kině a že moje TV nemá o dva či tři metry úhlopříčky navíc.... Ten vizuál je prostě skvostný! Skvostná byla i Mia Wasikovska, které jsem věřil každou spáleninu od slunce, každý trn v chodidlech a každý beznadějně zacuchaný vlas pod promaštěným kloboukem. Jsem strašně rád, že jsem se díky tomuto filmu mohl té neskutečné cesty se zvířecími přáteli zúčastnit. pro Robyn to byla dlouhá a nebezpečná cesta za sebepoznáním, hledáním vlastních limitů, smířením s osudem i závěrečným překvapivým zjištěním, že samota strašně bolí. A říkám rovnou, tichá závist i když asi byly momenty, kdy jí holce nebylo hej... Smekám však před ní! --- Jinak i mně zprvu přišlo zvláštní brát sebou do pouště (navíc černého) pejsana, čemuž se zde leckdo v komentech podivuje a což leckdo i odsuzuje. Jenže Robyn o jednoho psa přišla už v dětství a asi neměla možnost svoji kamarádku Diggity někde na tak dlouhou cestu udat. A navíc Diggity byla správnej australáckej pes a ti zvládnou lecos, před čímž by evropský labrador couvnul... Ale to nejhlavnější Diggity - byla její nejlepší psí přítelkyně a co tato slova znamenají vědí jen ti, co nějakého toho čtyřnohého kamaráda mají či měli. Film byl prostě skvostný! Nestává se mi to často, ale tady je pro mně 5 hvězdiček málo. Jelikož ale více nemohu tak za mne je to jednoznačně za 5 doušků vody z omláceného hliníkového hrnku. Musím se poohlédnout po knize. * * * * * ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[AFF 2014] Nenásilný, neinvenčný austrálsky pozitivizmus (alebo "predsavzatie robí človeka") s nádhernou kamerou a príjemne hrajúcou, oku lahodiacou Miou. Ako završujúci film na tohtoročnom Art Film Fest-e dobrá voľba. Pár ľudí si pri ňom dokonca pospalo. 70% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dlabu na zdější procenta a jdu do plných. Ač to tak ze začátku moc nevypadalo, tenhle snímek si mě jednoduše získal. Mia dokázala, že si své role vybírá opravdu pečlivě a tady měla při výběru opět štastnou ruku. Touhle rolí, natočené podle skutečnosti si mě tahle sympatická a velmi talentovaná herečka získala se vším všudy a dvě věci už vím zcela jistě. První, že to nebyl poslední film, ve kterém jsem ji viděl a ta druhé, že už se fakt moc těším na Mapy ke hvězdám. A to nejen kvůli ní. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Prázdné putování o ničem. Nejdramatičtějším momentem filmu je, když se asi na půl minuty zbloudí velbloudi. No aspoň to tolik nezdržuje flashbacky jako Divočina, ale inspirativní je to asi tak podobně = nijak. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy, kde hrdina/hrdinka vyrazí na osvobozující pouť do divočiny nebo prostě jenom vyrazí do přírody jako únik před každodenní rutinou a stereotypem. Sám nad podobným dobrodružstvím přemýšlím. Někdy se takový film povede (Útěk do divočiny, A walk in the woods), někdy se zase nepovede (Divočina) a někdy je to prostě nemastný a neslaný jako v tomhle případě. Bohužel Stopy jsou ukázkový případ toho, jak může skvělý námět skončit velkou nudou, pokud není podpořený výborným scénáristou a režisérem. Hodně jsem se nudil a uspávací hudba tomu jenom napomáhala! Aspoň že kameraman sipohrával se záběry a obdivuju i tu práci se zvířaty (velbloudy a psem). Dám 3 hvězdy, ale s hodně odřenýma ušima... 50% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Aneb jak natočit silné téma naprosto bez emocí a jakéhokoliv vnitřního prožitku. Navíc první Miina role, kde mě, aniž bych vlastně chápal proč, štvala a celou dobu jsem doufal v její závěrečný velkolepý fail. 5/10 ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"You're an odd girl, Robyn Davidson." --- Moc pěkný putování, po jehož absolvování jsem měl přesně tu samou chuť plácnout sebou do moře jako hrdinka. A to ne snad že by mě ta pouť podobně vyčerpala, spíš prostě vtáhla - mimo jiné skrz výjimečně normální filmový psisko a naprosto neodolatelnou postavu Eddieho. Jeho old fella se okamžitě zařadil k mym nejoblíbenějšim vedlejšim postavám, fakt že jo. ()

Související novinky

Hvězdní sponzoři kryjí výpravu do divočiny

Hvězdní sponzoři kryjí výpravu do divočiny

05.04.2015

Na to, že televizní projekty lákají ty nejzářivější hvězdy a věnuje se jim stejná péče jako filmům pro kina, jsme si již zvykli. A HBO spolu s National Geographic nyní připravují další projekt od… (více)

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama