Reklama

Reklama

Carol ukazuje milostný příběh, jemnost a hloubku jedné strhující lásky. Dobře situovaná a vždy distingovaně elegantní dáma Carol (Cate Blanchett) se v obchodním domě seznámí s mladou prodavačkou. Banální setkání a rozdíl ve společenském postavení obou žen ale najednou neexistují, obě jsou překvapeny okamžitou vzájemnou náklonností. Nevinnost prvního setkání brzy mizí a jejich vztah se rozhoří do spalujícího mileneckého poměru. Carol je ovšem vdaná žena a matka a v Americe 50. let byl vztah dvou žen společenský nepřijatelný a postavený mimo zákon. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (236)

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Carol měla potenciál, potenciál, který bohužel nebyl využit. Chtělo by to se více zaměřit na osobnosti obou dvou žen, to se bouhužel, tady nestalo. Scénář je slabý. Opravdu to chtělo o dost více emocí a třeba ještě nějaké gradace. Ale Cate Balnchet byla, jako vždy, naprosto nádherná a zahrála to fantasticky. ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera a hudba, to jediné si budem z tohto filmu pamätať. Príbeh dvoch žien, ktoré si k sebe nájdu cestu, až je z toho veľká láska je príliš obyčajný a ničím výnimočný. Keby ten film nemal hviezdne obsadenie a riešil by vzťah muža a ženy, padol by do hlbokého priemeru. Takto to aspoň dotiahol k oscarovým nomináciám a pochvale kritikov. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Ďalší z príbehov o zakázanej láske. Ako býva zvykom i tento sledujeme v tak po-ma-lo-m tempe, že keď sneží, nakoľko sa odohráva v zime, aj vločky padajú dlhšie než obvykle. Obom paničkám venujeme plnú pozornosť, ich súkromným životom nie. Zaujímavá príde iba vzájomná náklonnosť dám a spôsob akým sa k nej postavia. A síce príde oné zoznámenie sa pri vianočných nákupoch a hneď spoločne strávené sviatky málo pravdepodobné, medzi dievčatami pracuje chémia naplno. Predstaviteľky odovzdali obom postavám osobnosť, klavírový podmaz panenskú čistotu, len to sebecké rozuzlenie opäť nechalo na pochybách či by sa tak dámy zachovali aj v skutočnom živote. Po filme v jedinom okamžiku rekapitulujem a zisťujem, že Carol príliš neoslnila ani príbehom ani poňatím témy čo stačiť veľa ľuďom nemusí, aspoň mne nie. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Pěkně to vypadá, hudbu to má skvostnou, herce jakbysmet, s vážným tématem, jenž skýtá dostatečný potenciál. A taky je to hrozná pruda. Všechny klady ztrácejí na váze, když obalují tak triviální příběh s postavami, jenž sice pronášejí vzletné dialogy jak z učebnice, ale jejich počínání zkrátka postrádá jakýkoliv smysl. Tento snímek ve mně kromě ospalosti nic nevyvolal. A koneckonců - kdybych si na chvilku zdřímnul, určitě bych o nic nepřišel. ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Poslední třetina filmu se mi líbila moc, ale v prvních dvou mi hlavní postavy přišly takové nějaké podivné, nesympatické a odduševněné. Ale ve výsledku se mi film nakonec líbil. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Carol je úplně klasické romantické drama, které se snaží zaujmout zpracováním lesbické lásky. Možná, že kdyby tehle snímek vyšel o dvacet let dříve, byl by skutecně šokující. V dnešní době ale diváka ničím nepřekvapí. Film je sám o sobě zpracován citlivě, ale bez hlubšího kouzla. K hlavním postavám jsem si jen těžko vybudovala nějaký vztah. Celkově se jedná o takový ten hezký, ale zapomenuténý snímek. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Vyloženě průměrný film ve všech ohledech. Od natáhnutého děje, přes občas unylé dialogy, až po nepříliš výrazné hlavní hrdinky. Taková studená romantika. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

S citem dělaný snímek vypovídající o lesbické lásce, avšak tíhu tohoto tehdy netypického vztahu jsem nepocítil. Díval jsem se, jak se má správně dívat dlouho, zamilovaně do kamery. To byla od Cate Blanchett a Rooney Mara veliká profesionalita. Nakonec film uplynul a já ho zařadil na oskarovém večeru jako ten slabší a myslím, že nejsem sám. PS: Kate Mara svoji ségru fakt nezapře. :) 50% ()

Ceda 

všechny recenze uživatele

Snad jen: Ach ty moderní filmy, které se jen snaží brnkat na city diváka, a přitom je z toho akorát kakofonie. Kdy už se konečně poučí, že méně je někdy více. Ale jinak Rooney Mara měla něco do sebe. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Jsem jen nepozorný divák nebo si Carol opravdu tajně nepíchá opiáty na dámách? Nebyla jsem si jistá jestli ta její chůze je jen snobská manýra nebo jestli už to není trochu vrávorání, protože je sjetá. Nejen Carol, ale celej film na mě působil jako by byl natočen pod vlive tlumících léků. Carol je bohatá trochu psychicky narušená panička, která si vyhlídla svojí novu oběť a Theresa je submisivní puťka obdivující svojí bohatou paničku. Chvílma jsem z nich měla pocit jestli nedojde, když už ne na důtky, tak aspoň na svazování. Ale co je nejdůležitější, ani na jednu jedinou vteřinu jsem neměla pocit, že by jedna druhou milovaly. ()

monaMis 

všechny recenze uživatele

Spalujici pohled Cate Blanchett je asi jedinym prvkem, ktery ve mne v prubehu celeho filmu vyvolal nejake pocity. Jinak plytky film bez jakekoliv vetsi emfaze ()

Pavlinenka 

všechny recenze uživatele

Asi trochu zklamání. i když obě představitelky byly naprosto geniální a o kostýmové stránce ani nebudu mluvit, byl film předvídatelný a bohužel dle mého nevyužil takový ten citový potenciál, takže vše vyznělo tak nějak studeně a do ztracena... ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Mierne premrhany potencial: neda sa povedat, ze by bol film zly, bohuzial je ale obcas neskutocne roztahany, nejde ktovieako do hlbky a v podstate vsetky podstatne sceny ukaze uz oficialny trailer k filmu. Od podobneho nametu by som cakala trochu viacej. ()

Tina00 

všechny recenze uživatele

Jakože,cože?!!Po přečtení komentářů typu nuda, dlouhé řešení sporu o dítě, předvídatelný, tragicky konec, hraji jen co jim je řečeno a další-nerozumím.. V tomhle filmu je všechno, všechno co člověk potřebuje, všechno do sebe zapadá a dlouhé záběry kamery jen vše dokresli. Někdy není potřeba žádných slov a víte naprosto všechno, všechno je to ve vás. Takže #nejlepsizacatekfebia - kdo hodnotí v rozmezí odpad az 3*- děkujeme odejdete. (Jako vázne) (Předpokládám, ze jste to ani neviděli, anebo v cam ripu v černé barvě) ()

Související novinky

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Nominace na Oscara 2016

Nominace na Oscara 2016

14.01.2016

Letošní Oscary budou duelem Revenanta se Šíleným Maxem. Výlet do divočiny s DiCapriem sesbíral dvanáct nominací a našlapaná jízda s Hardym deset, ze zálohy přitom útočí Marťan se sedmi a Spotlight,… (více)

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Cate Blanchett a Thor?

Cate Blanchett a Thor?

11.12.2015

Třetí díl Thora bude týmovkou asgardského kralevice se samotným Hulkem a natočí ho novozélandský režisér Taika Waititi (Co děláme v temnotách). To je samo o sobě hodně divoká kombinace, do níž… (více)

Reklama

Reklama