Reklama

Reklama

Carol ukazuje milostný příběh, jemnost a hloubku jedné strhující lásky. Dobře situovaná a vždy distingovaně elegantní dáma Carol (Cate Blanchett) se v obchodním domě seznámí s mladou prodavačkou. Banální setkání a rozdíl ve společenském postavení obou žen ale najednou neexistují, obě jsou překvapeny okamžitou vzájemnou náklonností. Nevinnost prvního setkání brzy mizí a jejich vztah se rozhoří do spalujícího mileneckého poměru. Carol je ovšem vdaná žena a matka a v Americe 50. let byl vztah dvou žen společenský nepřijatelný a postavený mimo zákon. (Bontonfilm)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (235)

runner85 

všechny recenze uživatele

Rooney Mara je naozaj kočka. A do tých krásnych kukadiel sa predpokladám dá ľahko zamilovať. Bohužiaľ sa ale nedá zamilovať do tohoto filmu. Je to proste nuda. V kuse čumíte iba na zábery ktoré sú irelevantné. Dialógy na ktorých mal stavať tento film nemali hodnotu ani starej bačkory. Potom mi teda vysvetlite čo ma na tomto filme malo ako baviť? ... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Carol je film založený čistě na hereckých výkonech Cate Blanchett a Rooney Mara. Obě tady totiž hrají to, co je po nich žádáno. Cate je krásná, dominantní a přesně ví, co chce. Rooney je pro změnu krásná, tichá a v srdci se jí to pere. Nebýt ale jedné nevýrazné narážky na naší zemi, nebyl by v dialozích pořádnější moment, kdy by to stálo za to, abych se víc do dialogů zaposlouchal. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Film o skrývaných citech příznačně volí estetiku založenou na precizním, ale sešněrovaném zevnějšku. Zdánlivě tuctově škrobené záběry tu ale jsou rozrušovány až wong-kar-waiovskými momenty, které nám nabízí vzácný a křehký vhled do nitra postav, když navzdory hlučícímu okolí nechají svou mysl zasněně plynout tam, kde chtějí být. Je příliš snadné "Carol" smáznout jako jen další klasickou romanci o lásce navzdory všemu. Todd Haynes se svými spolupracovníky stvořil dokonalé zpřítomnění drásavého napětí, kdy si postavy převážně kvůli době a jejím předsudkům, ale také prostě kvůli svému okolí, směřování životů i z vlastní opatrnosti a obav, nemohou vyjevit své city. "Carol" se tak stává romantickým dramatem postaveným na odměřených vzezřeních a maskách, které ale stejně jako postavy mezi sebou udržuje i film před diváky. Za každým zdánlivě nezúčastněným pohledem se přitom skrývá tiché toužení i sužující nejistota, které o to silněji prolamují letmé pohledy či doteky. Proto také zásadní roli ve vyprávění hraje dramaturgie, která vyzdvihuje trvání oněch klíčových okamžiků, kdy hlavní dvojice může společně sdílet jeden okamžik v onom nepřejícném světě. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tento 2-hodinový film som sledoval asi tak 4 hodiny. Nie, nemal som ho spomalený na polovicu, ale nespočetne veľa krát ma to uspávalo - proste nie a nie sa sústrediť na film. Scenár priemerný, a ten spád deju nehorázne v slabom tempe. Pri sledovaní som mal pocit akoby to nebol len film zasadený do obdobia 50tych rokov, ale že bol vtedy aj natočený. Neviem, celé mi to prišlo strašne ťažkopádne, a v konečnom dôsledku nič extra. Ako tak nad vodou to držala jedine dvojica žien v hlavných rolách - starnúca Cate Blanchett a nezábudka Rooney Mara. Inak, keď tak nad tým premýšľam, tá zápletka nebola zas až tak márna, ale ten spád to "zabil" ... definitely. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Slabučký film, ktorý trpí, najmä, kvôli odfláknutej réžii, Todda Haynesa !!!!!!!!!! Ani strih, nepoťapkám po pleci !!!! Herecké výkony, sú diskutabilné, Blanchett, je príliš afektovaná, vôbec ma neoslovil jej strnulý výkon, za ktorý si pripisuje, zbytočnú nomináciu ! Mara, je zase v pozícii : „šedej myšky” , je zakríknutá, tichá, vystrašená, bojazlivá, nevýrazna, taktiež, nula bodov ! Ony sa snažia, ako vládzu, Rooney ukážu spredu, ale Cate, už nie ! Zdá sa mi to tak, akoby to zbúchali narýchlo a zahrali tým pádom, na akademickú strunu, ktorá sa v mojom videní, absolútne nepodarila ! Naopak, kostýmy, výprava, hudba i kamera, zachraňujú, už tak, rozpačité dojmy, ktorých sa nemôžem zbaviť ! Myslím, že šikovnejší režisér, by na tomto poli, dokázal v podstate, oveľa, ale oveľa, viac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (143)

Zajímavosti (17)

  • Námětem filmu se stala kniha “The Price of Salt“ z roku 1952 od britské spisovatelky Patricie Highsmithové, kterou napsala pod pseudonymem Claire Morgan. (R´Hell)
  • Děj je volně inspirován vztahem autorky knižní předlohy Patriciy Highsmith se starší rozvedenou Virginiou Kent Catherwood. (hansel97)
  • Carol se natáčela na 16mm film ve snaze přiblížit se co nejvíce dobovému vizuálu. (kdosizrosy)

Související novinky

88. Oscary - výsledky

88. Oscary - výsledky

29.02.2016

Letošní "kontroverzní" ročník udělování Oscarů skončil. Akademie umění a věd rozdala svá každoroční ocenění. Jedním z několika překvapení večera bylo vyhlášení nejlepšího filmu, kterým se stalo drama… (více)

Nominace na Oscara 2016

Nominace na Oscara 2016

14.01.2016

Letošní Oscary budou duelem Revenanta se Šíleným Maxem. Výlet do divočiny s DiCapriem sesbíral dvanáct nominací a našlapaná jízda s Hardym deset, ze zálohy přitom útočí Marťan se sedmi a Spotlight,… (více)

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Cate Blanchett a Thor?

Cate Blanchett a Thor?

11.12.2015

Třetí díl Thora bude týmovkou asgardského kralevice se samotným Hulkem a natočí ho novozélandský režisér Taika Waititi (Co děláme v temnotách). To je samo o sobě hodně divoká kombinace, do níž… (více)

Reklama

Reklama