Reklama

Reklama

Defiance

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2015), 27 h 38 min (Minutáž: 40–86 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Grant Bowler, Stephanie Leonidas, Julie Benz, Tony Curran, Jaime Murray, Jesse Rath, Trenna Keating, Graham Greene, Dewshane Williams, Nicole Muñoz (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(38)

Obsahy(1)

Defiance (Odpor) je názov nového veľkolepého sci-fi dobrodružstva vychádzajúceho z rovnomennej počítačovej hry.  Dej seriálu je zasadený do blízkej budúcnosti, v ktorej mimozemšťania známi ako Votani prichádzajú na Zem s cieľom nájsť nový domov potom, čo bol ich solárny systém zničený. Keď však na planétu ľudí konečne dorazia a absolvujú zdĺhavé rokovania s vládami štátov, zistia, že na Zemi nie sú vítaní. Namiesto toho, aby odleteli preč, však vyhlásia ľudstvu vojnu a snažia sa Zem kolonizovať pre svoju vlastnú rasu. Vo vojne Votani nasadia roboty, ktoré transformujú povrch planéty: úrodnú pôdu vypália, naplnia ju priepasťami a atmosféru naplnia prachom a troskami. Po desaťročiach bojov si ľudia aj mimozemšťania uvedomia, že planéta sa postupne stáva neobývateľnou. Uzavrú preto prímerie, aby mali zvyška oboch rás šancu prežiť.
Hlavným hrdinom príbehu je Jeb Nolan (Grant Bowler), ktorý mal iba desať rokov v čase, kedy Votani dorazili na planétu. Jeb celý život slúžil v armáde, a keď sa vojna skončí, vráti sa do svojho domova v meste St. Louis. Zisťuje však, že prekvitajúce mesto sa zmenilo na tábor utečencov. Rozhodne sa prijať pozíciu hlavného strážcu zákona, keďže má najviac skúseností s nebezpečnými konfliktami medzi ľuďmi a mimozemšťanmi. Jeho úlohou je tiež ochrana obyvateľov tábora pred vojenskými zbehmi a ďalšími nebezpečnými návštevníkmi, ktorí z času na čas dorazia pred brány mesta. (Incantator)

(více)

Recenze uživatele Pajky3 k tomuto seriálu (1)

Defiance (2013) 

Tak a je to tady jeden z nejpropagovanejších sci-fi seriálů nejen letošního roku. Je třeba říct, že nejsem žádný fanoušek tohoto žánru, ale i já jsem čekal něco jiného. Opět to není sci-fi řežba jak bylo slibováno (nebo alespoň já očekával), ale pouze rodinnými problémy a politikou se zabývající drama s prvky sci-fi. Další problém je neoriginalita. Chápu, že vymyslet něco originálního je náročný, ale pouze poslepovat věci které jsme už viděli jinde, taky asi není ideální cesta. Jen pár věcí co mi přišlo povědomých - První souboj Nolana s Bionicem je jak z Mortal Kombatu (rána pod pás), Bleďáci vypadaj jakoby přišli z Twilightu a navíc mají i stejný problémy (oženění syna s jinou rasou), vůdce pouštních jezdců s cylindrem vypadá jakoby vypadnul z Naušiky. Město se urputně brání nepříteli stejně jako v Terra Nově, uvnitř jsou trhy co vypadají jako z Firefly, chodí si tam po městě Chewbacca. Obří brouk z jednoho dílu musí evokovat Hvězdnou pěchotu a hudba občas zní (alespoň mě) jako z Pána prstenů. Ještě k té hudbě, navíc mě štvalo, že v závěru dílu je vždy "zprzněná" nějaká známá písnička (Nirvana), proč ji radši nepustit v originále? Teď to vypadá, jako bych tam nacházel jenom negativní věci a nedokázal se na to koukat dál. Tak to ale není, Defiance mě i tak poměrně bavilo, celou sérii jsem viděl v rychlém sledu a vlastně mě zajímalo co se na konci stane. Epizodní děj mi nějak závratně nevadil, i když bych byl radši, kdyby se na pozadí táhl jiný problém než spor o svatbu případně o místo starosty. Fajn je obsazení - Julia Benz se mi zamlouvá, stejně jako sestra Mia Kirshner. Charisma má i Grant Bowler a nemůžu zapomenout na nepříliš oblečenou Jaime Murray. Některé věci jsou tady prostě na "shtako", ale myslím, že své fanoušky si to najde. I já se podívám na další sérii, když na to bude čas. ()

Reklama

Reklama