Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (407)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mulder by řekl I want to believe. UFO problematika očima fanouška Akt X: check. Sympaťačka Keri Russell, co se nechová jako pitomá nána: check. Fungující lekačky: check. Napětí: hell yeah, check! Přestaňme remcat a chtít od "brakového horroru" vytříbenou režii, oscarové herce a einsteinovské dialogy! Vydechněte, prosím, a bavte se. O ničem jiném to není... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Rodinka z předměstí, dvě děti (bez psa), jeden dům, pár divných úkazů... Jediný rozdíl oproti miriádám dalších podobně nudných hororů je jenom v tom, že místo poltergaistů a jiných duchů má tenhle ufony. Jak originální! Kdyby se tohle kopírování do nekonečna dělo v jakémkoliv jiném žánru, automaticky by byl film hanoben, jenom u hororů to nějak neplatí, je to skoro to samé, jako kdyby se každý rok natočilo deset nepovedených nápodob kmotra, kde by byl hlavní postavou tu Goran z Jugoslávie, tu Ivan z Ruska a tu zase Hazuka z Hokaidó. Tedy v případě, že by je natáčelo pár průmyslových kamer (inspirace Paranormální aktivitou - opět ta originalita). Tenhle film nevyniká vůbec ničím a má minimum povedených scén. Nuda. Nuda. Nuda, když už podobnou atmosféru mimozemských únosů, tak v podobě Akt-X, které jsou o 4.74 parníku lepší a navíc kratší. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době kvalitní horor kde vystupují mimoni. Poslední dobou jsem viděl takovýhlech filmů strašně moc a ani jeden se nedošplhal ani do průměru. Stewart je kvalitní režisér a umí budovat skvělou atmosféru. A i když herci nebyly nijak extra dobří tak předvedly sem tam standart. Simmons mi přišel ale naprosto zbytečnej. Film bych možná o 15 minut zkrátil a byl by ještě o něco lepší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa snímok berie len ako sci-fi/psycho zábava, tak človek môže byť celkom spokojný. Tých hororových prvkov je tu naozaj hrozne málo na to, aby mohol byť film považovaný za regulérny horor. Netvrdím, na konci by sa niečo našlo, ale skôr ide len o akúsi hru tieňov a pretiahnuté postavy, ktoré sa zjavia práve v tom najviac očakávanom momente :), takže efekt v tomto smere takmer žiadny. Hnacím motorom snímku bol sústavný psycho teror zo strany emzákov na úbohú a relatívne šťastnú rodinku. Zábava začína nevinne, ako napr. vybrakovanou chladničkou, zmiznutými fotkami, stratou pamäti, krvou z nosa a pod. Neskôr sa pomaly pritvrdzuje až to dospeje k nevyhnutnému záveru (ktorý sa dá predpokladať už veľmi skoro). Herci však, až na Keri Russell, mohli byť vybraní umnejšie, hlavne ten starší chalan, celý čas som premýšľal nad tým, či má plastiku nosa alebo nie :). Celkový dojem je teda možno rozpačitý, ale keďže si film od začiatku do konca udržal svoje tempo a princíp psycho teroru, tak zas tak úplná strata času to nie je. 60/100 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dark Skies patří mezi ty "menší", méně hvězdné snímky, které nepotřebují vysoký rozpočet, slavného režiséra, ani ohromující vizuální triky, aby zaujaly. Snímek má sice podle některých spoustu logických děr, kterých já jsem si však vůbec nevšimla. A pokud ano, tak mi přišly natolik zanedbatelné, že jsem na ně v dalším ději stejně rychle pozapomněla. Dark Skies má zdařile budovanou atmosféru, kde se ze zdánlivě "nevinně" vzhlížejícího fórku stane pravidelný teror všech členů rodiny. Při několika scénách mě opravdu hodně mrazilo (hromadný nálet ptáků na dům). A Joseph Bishara mě zase děsil svou originální hudbou. Kurňa, kde se ten chlápek celou dobu schovával?:) Závěr snímku si nechává otevřená vrátka pro případné pokračování, kterému bych se vůbec nebránila. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • J. K. Simmons bol do svojej kľúčovej malej úlohy Pollarda obsadený veľmi rýchlo. Ak nepočítame jeho krátke vystúpenie v závere (niekoľko sekúnd, nie viac), Simmonsov čas vo filme trvá len 10 minút. (molcan2)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)
  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)

Reklama

Reklama