Reklama

Reklama

VOD (1)

V napínavém thrilleru Uzavřený kruh svede bývalé milence-právníky dohromady velmi vážný teroristický útok. Komplikovaný případ prověří jejich loajalitu. Brzy se navíc ukáže, že v sázce není jen jejich kariéra, ale i život. V rušné londýnské tržnici vybuchne dodávka a rázem je na světě jeden z nejsledovanějších případů britské historie. Pachatel je dopaden a schyluje se k soudnímu přelíčení, které bude sledovat celý svět. Proti sobě stojí dva výjimeční právníci, bývalí milenci (Eric Bana a Rebecca Hallová). Případ se zamotává a vše nasvědčuje tomu, že je do něj zapojená tajná britská policie. Najednou už není v sázce jen kariéra obou právníků. Tady půjde i o jejich životy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (88)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Někde mezi soudním dramatem a politickým thrillerem tentokrát ukotvuje svůj čtvrtý celovečerní film britský režisér John Crowley, je to sice jeho zatím film nejslabší, ale i přesto si své nesporné kvality má. Tyhle paranoidní thrillery točí většinou Američané a je celkem nezvyklé sledovat, jak dystopická vize reality zachvacuje členskou zemi EU, ale kdo ví, třeba se něco takového děje i u nás... Zajímavý obsah, ovšem tentokráte jen průměrná forma, oproti tak výtvarně cizelovanému filmu, jakým byl třeba Boy A, se Crowley propadá téměř do hlubin televizního průměru, tak moc televizní look Uzavřený kruh má. Celý film vypadá spíš jako typický televizní BBC projekt, schází mu rozměr snímku určeného pro filmové plátno. Tomu odpovídá velmi fádní a stereotypní mizanscéna. Naštěstí se něco originálního podařilo dostat do filmu už ve fázi scénáře, myslím třeba ten koncept paralelně probíhajících vyšetřování dvou hlavních advokátů, oddělený v příběhu, tím že mají zakázáno se stýkat, což řazením záběrů těsně za sebe vytváří zajímavý efekt sledování dvou paralelních dějů v jeden moment a vytváření napětí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JDE O NEJVĚTŠÍ A NEJOSTŘEJI SLEDOVANÝ PŘÍPAD V BRITSKÉ HISTORII…“ /// Když mrdne v palici poblázněnejm Pačuáncům, dá se čekat, že někde brzo mrdne dodávka plná trhavin a Farroukh Erdogan se tak může přesvědčit o spravedlnosti a transparentnosti britskýho právního systému. Po nudným úvodu, jenž ovšem slouží k vysvětlení rozdílů mezi neveřejným a veřejným jednáním a fungování soudu při předkládání tajnejch důkazů si na svý přijdou fandové (i fanynky) konspiračních teorií. Lehce napínavý je odhalování důkazů o vině-nevině a celej ten čas příprav na soudní proces, ze kterýho nevede správná cesta, pěkně ubíhá. Chybí mi jen víc prožitků. Zdaj se mi tam takový bezkrevní a ta 4* ze mě nejde. (ani násilím Ahmede!) I když bych s ní problém neměl (jau!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jdou po mně. Neustále! (Kdo? Všichni!). 2.) Prodávám dodávku a chce ji koupit nějakej Arab. Nebo je to Turek? 3.) Thx za titule ,,September“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které jsou přímočaré bez různých mašliček, jako jsou šílené akční scény a podobně, které mají jít na ruku chtivému divákovi právě takových scén. Jak se říká " v jednoduchosti je krása" a to je tenhle případ. I když téma jako takové je rozhodně víc než vážné. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem příliš malá svině na to, abych se mohl stát právníkem a do roztrhání těla se pral ve prospěch svého většinou vinného klienta. Martin i Claudia jsou však dostatečně ambiciózní krysy na to, aby se vydali do boje s tajnými službami, státními zájmy a zkorumpovanými kolegy. Já jsem jim celkem fandil i nějaké to napětí jsem si užil a hrozně jsem jim přál, aby do skutečného světa zavítalo i trochu toho pohádkového optimismu a oni uhráli alespoň remízu. Za mne zkrátka nikdy není dost filmů o tom, co nám naše demokratická média ve jménu vyšších zájmů raději nesdělují. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Hrozná škoda. Někde uvnitř Closed Circuit se nachází výtečné soudní drama s afinitou ke Ghost Writerovi nebo Tykwerovu Internationalu, ale bohužel to tlačí dolů několik věcí. Nevím, jestli za to může Crowleyho nezvládnuté vedení herců nebo špatně zvolený casting (patrně obojí), ale Bana, Rebecca Hall a většina jejich přicmrdnávačů ze sebe ty dialogy tlačí, jak kdyby dostali jen půlku domluveného honoráře a navíc si tenhle inteligentní thriller spletli s béčkovým akčňákem. To samozřejmě trochu přeháním, ale nevím, proč hlavní roli hraje Australan, kterému britský akcent tak úplně nejde přes pysky, když je na to v Británii tolik kvalitních lidí (ok, Clive Owen nemůže být všude, byť tohle je role přesně pro něj.) Broadbent se to snaží zachraňovat, jak může, ale nestačí to. Dál bych si docela rád přečetl původní Knightův scénář, protože jeho první zhruba 3/4 jsou vynikající, pak se to začne trochu brzdit a konec je vyloženě nezvládnutý. Je pravda, jak už tu někdo tvrdí, že by tomu prospěla delší stopáž, která by z toho pak mohla udělat plnohodnotný procedurál. Přitom řada scén je vynikajících, celé to oddělené vyšetřování Bany a Hallové, kdy se nemohou stýkat a jedou si po svém, je perfektní. Film tohle například nevypráví v delších oddělených blocích, kdy bychom napřed sledovali jednoho a pak druhého, ale mezi oběma poměrně rychle přestříhává a hledá paralely v tom, co oba provádí. Výborné je i stylistické zapuštění záběrů z bezpečnostních kamer do samotného vyprávění. V některých případech tyto záběry nahrazují klasické celky a naopak, ve vybraných scénách jsou postavy snímané ve velkém celku, který upomíná na přítomnost kamer (a pak se např. hladce přestřihne do rozděleného splitscreenu). Fakt jsem dlouho neviděl tak rozporuplný snímek, kde by nadšení rychle střídalo roztrpčený facepalm. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Britská justice se jako hrdý maják ční... bla bla. Svým ostrovním vzhledem poměrně zajímavý soudní thriller. Konspirační věci můžu a některé z odhalení byli příjemně překvapivé. Bana a Hall do rolí sedí, i když nic extra nepředvádí zůstávají převážně pozitivní pocity. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný listopadový den. Skoro poledne. Bomba v nákladním autě v britské metropoli však změní životy stovek lidí na dlouhé měsíce. Původní vyšetřovatel si údajně vzal život, takže se na scénu dostává Eric Bana a v jiné roli i jeho bývalá přítelkyně Rebecca Hall. A začne vyplouvat na povrch, že tajné služby podle všeho vše zatajily tak, až to pěkně pokálely. Čeká nás klišovité přehrabování se v profilech, kecy o národní bezpečnosti. A naštěstí pak i trochu živějších dialogů a vydařená paralelní akce. A díky bohu i nepřekombinovaný děj. Konspirační věci můžu, jen to chtělo víc péče. Fajn titulková pasáž. Celkově lehký nadprůměr, jen si to chtěl celé víc užít/prožít. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V ranných hodinách vybuchne uprostred menšej štvrti v Borough bomba, ktorá zabije niekoľko ľudí. Zadržaným z teroristického útoku je muž tureckej národnosti - Farroukh Erdogan, ktorý tvrdí, že je nevinný. Po nečakanej samovražde staršieho, skúseného kolegu Simona Fellowesa, sa obhajoby ujíma ambiciózny právnik Martin Rose. Ten bude čeliť nie len obvineniam klienta, ale aj minulosti, v podobe špeciálneho advokáta a bývalej milenky - Claudie Simmons Howeovej. Podarí sa im spoločne dokázať klientovu nevinu? Alebo je pravda omnoho komplikovanejšia? Celkom slušný, priehľadný thriller z právnického prostredia pre nenáročného diváka, ktorý neurazí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na to, že scénář psal ten vocas co je zodpovědnej za Redemption a The locke to dopadlo slušně. Zase jako Eric Bana je v pohodě a podobné politické thrillery mě lákají. Jenom škoda, že tenhle film si bohužel vysoký standart neudrží po celou dobu. Vyšetřování je zajímavý a napínavý a já coby příznivec konspiračních teorií jsem jich tu i pár dostal. Na druhou stranu film mě nijak zásadně nezasáhl a to hlavně z důvodu, že mi neřekl nic co bych dávno nevěděl o té dnešní skvělé době a cvičených opicích co v ní žijou. Nebylo to zlý, ale mělo to na víc.65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Angličané tyhle paranoidní thrillery neumějí dovést k dokonalosti tolik jako Amíci, navíc dost dlouho snímek nemá tolik potřebnou šťávu a drama v soudní síni mohlo být určitě výživnější. Přes množství výhrad mě to nakonec bavit docela i začlo, jenže to už byl bohužel konec. Eric Bana představuje stěží nějakou kasovní jistotu a Rebecca Hall je pro mě příliž obyčejná. Tohle duo se zrovna dvakrát nepovedlo. 55% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Typický představitel subžánru politický psychoblábol, který nás chce přesvědčit o tom, co není. pokud je, pak teda potěš prdel, zlatá naše uprděná kotlinka ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Closed Circuit je o vysoko profilovom teroristickom prípade, ktorý je kurevsky tajný a informácie z neho sa nesmú dostať do uší platičov daní. Tento prípad zvedie dohromady dvoch bývalých milencov ( Bana a Hall), ktorí majú za úlohu obhajovať atentátnika, ktorý si šľahá herák do rúry v base. Postupne začínajú vychádzať na povrch zaujímavé odhalenia, ktoré môžu ohroziť národnú bezpečnosť a paranoia na seba dlho nenechá čakať... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z konšpiračných (a) politických trilerov vieme, že tajné zložky sú brutálni grázli a že sú neschopné. Buď sú grázli preto, že sú neschopné, alebo naopak. Ale to je jedno, dôležité je, že sa nájde vždy niekto, kto s nimi bude bojovať. Väčšinou úspešne, alebo aspoň niečoho dosiahne. Najlepšie, ak ide o zapálený pár fešného advokáta a fešnej advokátky. To preto, aby sme sa cez ich dialógy dozvedali priebežné info. Prečo ich však musí spájať dementná romanca? Klišé je v tomto inak závažnom filme dosť, nevynímajúc základnú scenáristickú kostru. Nerozmýšľajte na nimi, film je dosť napínavý na to, aby ste si ho užili bez frflania. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Skvělá ukázka toho, jak je dnešní systém zkorumpovaný. Tady jde přesně vidět, že naše vlády či tajné služby jsou schopny samy provést "teroristický" útok a nikdo s tím nic neudělá. Vždy se všechno nějak ututlá a pokračuje se vesele dál... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tyhle spletité konspirační a paranoidní snímky o temném pozadí politiky mi nikdy k srdci nepřirostly a připadají mi zaměnitelné. Zvlášť, když britské vládě přisuzují takové postupy, že by se za ně nemusely stydět ani ty nejhorší diktátorské režimy a to ještě nota bene v srdci Londýna a na vlastních lidech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dva právníci se snaží obhájit údajného strůjce teroristického útoku v Londýně, ale naráží přitom na souvislosti, které je ohrožují na životě. Přesto se rozhodnou dopátrat pravdy. Takže nic nového pod sluncem. A s ničím novým nepřišlo ani zpracování. vše jede podle zavedené šablony k očekávanému konci, ale přesto nejsem zklamán. Herecky mi to víc než sedlo a film měl díky nenatahované stopáži tempo, které dokázalo udržet pozornost. Víc jsem nepotřeboval. 70% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nedodíval jsem to, hrozila mi akutní otrava nudou. Bla bla, nezajímavé bla bla, klišé bla bla, další bla bla. ()

Reklama

Reklama