Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Sydney. Moře vyplavuje na Bondi Beach podivný kufr, z něhož vyčuhují dlouhé černé vlasy. Uvnitř se nepochybně ukrývá lidské tělo. Případ dostává na starost detektiv Robin Griffinová, která se během vyšetřování musí vypořádat i s vlastním komplikovaným soukromím... Podobně jako první řada této ceněné série je i řada druhá, nesoucí podtitul Čínská dívka, autorským projektem světoznámé filmařky Jane Campionové. A podobně jako u první řady i tentokrát slouží vyšetřování kriminálního případu jako základ pro obecnější úvahu nad ženským údělem, zde s důrazem na mateřství a zneužívání žen muži. O výjimečném postavení televizní tvorby Jane Campionové svědčí i skutečnost, že Čínská dívka byla světu slavnostně představena v květnu 2017 na věhlasném filmovém festivalu v Cannes. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, že se to s druhou sérií trošku změní. Změna prostředí, změna herců. Všechno by tomu mohlo jít na ruku. Jenže nešlo. Druhá série se nese úplně v podobném duchu, jako série první. Sice je nový případ, nové postavy, Nový Zéland nahradila Austrálie, ale výsledek je na bod stejný. Postavy protivné, Elisabeth Moss možná ještě víc, jak v první sérii. Jane Campion je silně proženská režisérka. Nevím proč, ale v jejich filmech nebo seriálech si přijdu jako chlap vždycky hrozně nechutně. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré, opravdu velice dobré, dlouhé tak akorát, lehce feministické, ale to vem čert. Z Elizabeth Moss se pomalu, ale jistě stává moje (nejen) seriálová bohyně a jestli to takhle půjde dál, budu muset brzo provětrat svou ženskou topku. Třetí díl naprostá pecka, hlavně teda konec a celkově veliká spokojenost, kterou mi jen kazí fakt, že vůbec nevím, jestli bude tenhle seriál ještě někdy pokračovat. Vzhledem ke konci druhé série bych to rozhodně uvítal. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné, ale dost to mate tělem - první série byla detektivka, druhá se tváří jako detektivka, ale nikdo tam nic nevyšetřuje, všechno je psychologické drama. I hlavní hrdinka říká, že chce pracovat, vyšetřovat, že je v tom dobrá... no to sakra není, však nic nevyšetřila! Nechala si ukousnout nos, postřelit stupidní parťačku a našla a málem zase ztratila dceru. V tom je to docela zklamání, ale jako psychologické drama to funguje obstojně. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o tom, co v dnešním světě znamená mateřství, se sice ze začátku vydává za kriminální, ale přece jen je vidět, o co jeho autorům v prvé řadě šlo. Být to totiž kriminálka, tak bych při propojení osobního a profesního života hlavní hrdinky v takovéto míře asi obracel oči v sloup. Ale ani to nejspíš diváky první série nijak nepřekvapí. Elisabeth Moss je opět výborná. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhej sérii sa tvorcovia ukázali ako s látkou viac zžití, čo má za následok vyššie tempo, menej rozpačitých momentov a ucelenejšie rozprávanie. Čínske dievča má asi aj lepší scenár a réžia je viac sústredená, čo je dané aj tým, že si tvorcovia idú presne za svojim cieľom v podobe od začiatku jasne nastolených tém. Druhá séria nadväzuje v istých dejových líniách aj na tú prvú, čím v mojich očiach aj tá čiastočne stúpla na cene. Uvidíme, či sa dočkáme niekedy aj tretej, kde by sa mohli napríklad kompletne uzavrieť aj všetky doterajšie dejové línie, i keď by nás samozrejme čakal aj nový, autonómny prípad. ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama