Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Tadzik přijíždí na prázdniny ke své starší nevlastní sestře Ance. Brzy vychází najevo, že city, které mladík k sestře chová, překračují společensky akceptovatelné meze. Anka sama je citově lehce nestabilní, zmítá se v nepříliš šťastném vztahu s vůdcem místní neonacistické skupiny a sní o lepší budoucnosti. Zkušený dokumentarista Marczewski ani v nejmenším nesklouzává k laciné senzačnosti, kterou kontroverzní téma nabízí. Naopak vykazuje velké pochopení pro své postavy a jejich dilemata. Vedlejší linie filmu sleduje osudy sebevědomé romské dívky Irminy, která se snaží odvrátit otcem domluvenou svatbu a získat Tadzikovu přízeň. Marczewski ve svém celovečerním debutu rozvinul téma svého úspěšného krátkého filmu Melodrama. Doplnil jej i o více než aktuální motiv rasové nesnášenlivosti. Roli Tadzika sugestivně ztvárnil jeden z nejzajímavějších mladých polských herců Mateusz Kościukiewicz. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mělo to spád, rychle mi to uteklo, bylo to pro mě atraktivní, ta představitelka hlavní hrdinky tady má vážně mrd, práce kamery s jejím tělem vytvářela hmatatelný erotický napětí. Co mi vadilo, byla ta snůška sexuálních úchylek. Považuju za vyloučený, že by se jich sešlo tolik na jednom místě. To v mých očích činí ten film krajně nevěrohodným a nemůžu ho hodnotit lépe. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - soutěžní sekce (Bez wstydu / SHAMELESS / Beze studu) - Letos jsem viděl ve Varech dva filmy na toto téma. Ve filmu The Unspeakable Act se (platonicky) zblázní bláznivá sestra do bratra, zde je to úplný opak. Jen tady to je až skoro fanatické v podání Tadzika, který to víc než přehání. Chvílemi mě už tak štval, že jsem si říkal, že je fakt už zralej na ránu... - 3. 7. 2012 - kino Lázně III - Karlovy Vary - 55% ()

Reklama

Zyne 

všechny recenze uživatele

(MFF KV 2012) v celku asi docela průměrný film, který svým popisem sliboval trochu více nezapomenutelný zážitek. ale mozaika čtyř hlavních postav (z nichž jedna v klidu asi na třičtvrtě hodiny jen tak zmizí), na které se nabalují nějaké ty situace a spíše náznakově si pohrává s láskou mezi sourozenci, je natočená tak nějak sterilně, bez skutečných emocí a v člověku prostě nijak zásadně nezůstane... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Drama o čtyřech postavách. Tadzik se zamiluje do své sestry. Sestra má přítele s neonacistickými názory, který se jejímu bratrovi příliš nelíbí. A pak je tu ještě romská dívka, jejíž komunitu tato neonacistická sebranka terorizuje a která je zakoukaná právě do našeho hlavního hrdiny. Ten, kdo si už teď tipnul, jak to celé dopadne, se nejspíš trefil. Beze studu je zkrátka ten nejnudnější, nejméně zajímavý, nejprovařenější příběh o incestu, jaký si dovedete představit, a také nejsnadněji zapomenutelný film, co jsem letos ve Varech viděla. [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Když pěkný plakát ke spokojenosti nestačí! Polská polévka z červené řepy, která je nemastná, neslaná a řepu viděla pouze z rychlíku. Shameless nedokáže oslovit vůbec ničím, příběh je i na ploše 80 minut natahovaný, nezajímavý a samotná nálepka snímku, že se jedná o kontroverzní film je také tak trošku vycucaná z prstu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Scény z cikánského ghetta v původním scénáři nebyly, tvůrce však tamější atmosféra zaujala natolik, že je do něj doplnili. (JoranProvenzano)

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Reklama

Reklama