Reklama

Reklama

Kamkoli jdeš

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Drama / Thriller
Izrael, 2012, 38 min

Obsahy(1)

Stopaři většinou vědí, kam by se rádi dostali, anebo alespoň znají směr. Mladá Neriman však nemá tušení – hlavní je, aby zmizela z dosahu svého nastávajícího, o kterého vůbec nestojí. To se však Zohaře, která míří na svatbu, zdráhá říct s obavou, aby ji nevysadila za nejbližší zatáčkou. Mezi oběma ženami, z nichž každá si s sebou veze své niterné tajemství, tak zpočátku panuje nedůvěra, kterou však překoná pochopení pro tíživou situaci. Tu snímek vykresluje dostatečně důrazně, ale bez zbytečné přepjatosti, která by odváděla pozornost od palčivosti situace, v níž se zprvu Neriman, ale následně i Zohara nacházejí. Film rozehrává s velkou citlivostí nově navozený vztah mezi dvěma mladými ženami, které přes kulturní rozdíly spojí porozumění. Snímku se mimořádně rychle daří vybudovat zájem o osud postav a udržovat napětí, pokud jde o vývoj příběhu. A ať už závěrečné rozřešení pošle hrdinky kamkoliv, zájem diváka o jejich další osudy přetrvá. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Domec 

všechny recenze uživatele

Pro me rozhodne nejlepsi film ve Varech. Nejenze reziserka ukazala tema nabozensky striktnich rodin z jineho uhlu, ale jeste spojila problem Izraele a Palestiny. Dve hlavni prestavitelky byly uzasny a svoji roli zahrali na 120%. Celkovy dojem z filmu pak jeste umocnila diskuze s reziserkou. Jeji namet byla pry babicka, ktera byla take ze silne pobozne rodiny a byla nucena vdat se za sveho bratrance. #KVIFF 47th ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - FORUM OF INDEPENDENTS - Fórum nezávislých (Lean She'at Nosa´at / WHEREVER YOU GO / Kamkoli jdeš) - Podle řečí čím diváky lákaly na tento snímek bych čekal tedy něco jiného, než-li absolutně nudnou, nezajímavou, nepoutavou podívanou. Alespoň ta délka byla snesitelná... - 4. 7. 2012 - kino Čas - Karlovy Vary - 20% ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Kdokoliv jiný by asi tento krátký snímek natáhl na dvouhodinovou seanci o ničem, za to chvála režisérovi. Příběh o Arabce,která má problémy v rodině a musí volit mezi vlastním štěstím a štěstím rodiny je sice napínavý, na dnešní festivalové produkci však už banální. Obě herečky jsou však charismatické a krásné a tak jde o příjemnou hříčku s krásným vizuálem z izraelské pouště. ;) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu trvalo pouhých 14 dní. (Domec)

Reklama

Reklama