Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Miláno, 12. december 1969. Pobočkou banky na námestí Piazza Fontana otriasol výbuch, po ktorom na mieste ostalo 17 mŕtvych a 88 zranených ľudí. Policajný kapitán Calabresi (Valerio Mastandrea) je presvedčený, že za teroristickým útokom stáli anarchisti. Viacerí z podozrivých sú zatknutí, počas vyšetrovania však jeden z nich záhadne zahynie pri páde z okna policajnej stanice. Bola to samovražda, alebo mu niekto pomohol? (RTVS)

(více)

Recenze (29)

soviczka 

všechny recenze uživatele

Začátek prvního filmu, který jsem viděla na letošním ročníku festivalu v Karlových Varech, byl skutečný masakr. Místa děje a postavy se střídaly jako na běžícím pásu, mou ztracenost umocňovala italština chrlená takovou rychlostí, že české titulky se plátnem jen míhaly. Pak mě ze zoufalství (a přiznávám, že i z krátkého spánku... ten ale spíš než filmu připisuji jednomu drinku na sluníčku na předzahrádce...) probudila exploze. Od toho okamžiku jsem z plátna nespustila oči ani na vteřinu a moje nadšení mělo už jen rostoucí tendenci. Škoda toho rychlokurzu v úvodu, dávám 4*. ()

Kellerman 

všechny recenze uživatele

Bez výhrad natočený film,výhrady už ovšem mám směrem ke způsobu,jakým režisér nedokáže předat divákovi naprosto zásadní informace o představované události.O těch mám po zhlédnutí filmu jen o málo lepší představu,než jsem měl před ním,zorientovat se ve všech postavách (nedejbože si k nim vytvořit vztah) je pak zhola nemožné.Realizace za čtyři,obsahově vratké dvě. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film ma svoje kvality,aj ked o danej historickej udalost ludia v našich končinach zrejme vela nevedia,ak nahodou nie su odbornici na taliansku historiu,špecialne tu z konca 60.rokov.Talianskov tomto obdoby preživalo turbulentne politicke obdobie-fašisti,anarchisti sa snažia o revoluciu do toho vlada krestanskych demokratov,ktora sa snaži zostat pri moci. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet podľa skutočnej udalosti. Realizácia však je bez tempa, bez dynamiky, príbeh nudí. Niekedy je problém sa zorientovať v postavách. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá dokudráma popisujúca horúce obdobie na talianskej politickej scéne na prelome 60-tych a 70-tych rokov. Dobre vykreslené charaktery, kvalitná produkcia a slušné herecké výkony sugestívne vykresľujú atmosféru tohto obdobia. Postava komisára Luigiho Calabresiho charakterom pripomína Corrada Cattaniho zo seriálu Chobotnica, ale to asi každá postava charakterného jednotlivca postaveného proti mašinérii moci. 75% ()

merissa 

všechny recenze uživatele

Kdo se nevyzná v politických reáliích a systému výkonné moci Itálie 60. a 70. let, bude nejspíš těžko chytat dech, a orientaci nepomůže ani velké množství postav. Členění na kapitoly více či méně návodně pojmenované nebo postava nesnesitelně kladného vůdce milánských anarchistů navíc kazí dojem velmi chtěné objektivity. ()

gep 

všechny recenze uživatele

Herci dobří, ale spíš divadelní hra, než film. Pár prostřihů na tekoucí potůček to nezachrání ()

nogi 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě tenhle film nevzal. Možná to bylo tím, že jsem srovnávala s filmem Diaz, který jsem viděla o dva dny dříve. Nesmyslné rozdělování do kapitol, zvláštní časové posuny v kapitolách, žádný spád, žádná akce, neukázali nic nového. Nedokázali ani přiblížit diváka hlavnímu vyšetřujícímu, ani podezřelým. ()

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Reklama

Reklama