Reklama

Reklama

Tvoje krása nemá cenu...

(festivalový název)
  • Rakousko Deine Schönheit ist nichts wert (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý snílek Veysel, který do Vídně přišel s rodiči z rodného Turecka, je ve své nové zemi cizincem. Ve škole nerozumí jazyku, doma je rodina na pokraji krize. Jediné okamžiky štěstí prožívá Veysel v myšlenkách na spolužačku Anu, do které je zamilovaný, aniž by to však dívka tušila. Vyrovnat se s bolestnou distancí mezi sny a realitou pomáhá chlapci soused Cem, dobrosrdečný macho s komplikovaným milostným životem. Mimořádný talent rakouského filmu Hüseyin Tabak umně těží z kontrastu chlapcových romanticko-idylických představ a nelehkých životních podmínek v imigrantské komunitě, nad níž visí stálá hrozba deportace. Název filmu odkazuje k básni tureckého barda Asika Veysela, jehož melancholické písně jsou oblíbené zejména mezi jeho krajany rozesetými po celé Evropě. Pro plachého chlapce pak báseň, resp. její překlad do němčiny znamená nejen šanci prosadit se ve škole, kde je za outsidera, ale především zaujmout milovanou Anu. Hlavní roli jímavě ztvárnil Abdulkadir Tuncer. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer
Trailer
D: turečtina T: němčina
01:44

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Reklama

Reklama