Reklama

Reklama

Bunheads

(seriál)
USA, (2012–2013), 13 h 41 min (Minutáž: 43–47 min)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Lasvegaská tanečnice Michelle se spontánně vdá a odstěhuje se za svým manželem do jeho bydliště, ospalého přímořského městečka. Musí se přizpůsobit nové životní situaci a zvládnout práci po boku své nové tchýně, která vede místní taneční školu. (Margerie)

Recenze (26)

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Amy Sherman-Palladino, Kelly Bishop, kulometný dialogy, stejný humor, stejná hudba a hlavní hrdinka jako by z oka vypadla Lauren Graham, jsou tady Gilmore Girls 2! Asi nemá cenu psát víc, kdo nesnášel Gilmorky, tak se osype i z Bunheads, protože ty jsou určeny především fandům (a co si budeme namlouvat, hlavně fanynkám) Gilmorek. 60%. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Mám z tohoto seriálu trochu smíšené pocity, respektive se pořád nemůžu rozhodnout mezi 3 a 4*. Druhé Gilmorky to rozhodně nejsou, jak někteří píší. To to postrádá to kouzlo a ostrovtip. Každopádně je tu Kelly Bishop a ta je naprosto skvělá. Ji považuji za hlavní hrdinku seriálu. Objevila se tu i Lizza Weil v posledních dílech 1. série a opět zde hraje velmi praktickou cílevědomou - tentokrát už ženu, ne dívku. Za to o "hlavní hrdince" Sutton Foster bych se nejradši nebavila. Silně pochybuju, že mohli najít méně sympatickou a nepěknou osobu na hlavní hrdinku. Vždyť se na ni tak strašně blbě dívá a hrozně mě na ní štve, jak v některých záběrech vypadá na 25 a v některých tak na 50. To jako vážně! No ale co se mi nelíbilo na ní, mi vynahrazovaly baleríny aka slavná 4. Jejich příběhy byly aspoň nějak zajímavé, byly tam zvraty, něco se tam dělo.... neseděly furt jen na zadku a nelitovaly se.. teda ne že by to nedělaly nikde, ale aspoň ne většinu času. Velmi sympatická mi byla samozřejmě Kaitlyn Jenkins, kdy ukázala, že nejen vychrliny můžou dělat balet a za to producentům děkuji. Normální holka.. teda postavou, o povaze neskutečně milé by se dalo spekulovat, zda je normální, či ne. Julia Goldani Telles zastupovala tu vychrtlou tak trošku mrchu, ale vlastně vůbec nebyla špatná. Bailey Buntain byla zase takové malé blonďaté jehňátko. A popravdě, doufám, že bude druhá série, protože ten konec s ní vyzněl docela smutně. No a Emma Dumont si mě nejvíce získala svou krásně prořízlou sarkastickou hubou. Její hádky s bratrem Charliem byly k popukání a to nemluvě o "vztahu" s Dezem. Takže tahle čtyřka plus Kelly Bishop vlastně celý seriál vedly, prostě hlavní hrdinka je neskutečně nesympatická a neměla tam být. Takže celkově se mi seriál moc líbil, často jsem se u něj i zasmála, ale neskutečně mi v něm vadí představitelka hlavní hrdinky a to je velké mínus. Proto dávám seriálu 3-4*, nedokážu se přiklonit. A tím, že seriál nebyl obnoven pro druhou sérii, nepomůže mi to rozhodnout se. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler z prvního dílu. Gilmorova děvčata v baletní škole. Je to tu omílané dokola a dokola, ale tomu srovnání je bohužel nemožné se vyhnout. Byť dynamika postav funguje na docela jiné úrovni, rukopis Amy Sherman-Palladino je patrný od prvního okamžiku. Nejedná se jenom o kulometné dialogy, ale i o přehršel popkulturních narážek, rozmanitou sortu výstředních postav, pečlivě vybíranou lála hudbu Sam Phillips či její očividně oblíbené herce (Emily, Paris, Kirk, Gypsy či Tom). Broadwayská megahvězda Sutton Foster (pusťte si na youtubu "In Rehearsal: Sutton Foster Sings "Anything Goes"", z jejího stepu vám vypadnou voči z ďůlků, to vám teda povídám!) se ujímá ústřední role ukecané Michelle Simms, tanečnice, jejíž kariéra nikam nevede, a která se proto impulzivně rozhodne provdat za svého dlouholetého obdivovatele Hubbella. Její svět se ovšem převrátí vzhůru nohama, když Hubbell nečekaně zemře, a Michelle je odkázáno vlastnictví jeho domu i baletní školy (pod vedením Hubbellovy matky Fanny), která je jeho součástí. V malém přímořském městečku příznačně nazvaném Paradise tak Michelle začíná docela nový život, úplně jiný, než jaký doteď žila, a pomalu si uvědomuje, že na tenhle by si mohla docela zvyknout. Premisa Bunheads je přinejlepším bizarní, a ani herci nejsou tak dobří jako v GG (Sutton Foster a Kelly Bishop jsou samozřejmě fantastické, ovšem hlavní čtveřice náctiletých studentek byla očividně vybíraná především na základě jejich pohybových dovedností, i oplácaná Boo hopsá jako ladná laňka, nakonec se ale všechny najdou, a občas je jejich nehraní i roztomilé), pokud je ale člověk ochotný tyhle dvě drobnosti přehlédnout, otevírá se mu kouzelný svět plný nezaměnitelné hořkosladké atmosféry, pohledů do zákulisí vznešeného umění (baletní vsuvky občas i berou dech) i chytrého humoru. Není to čistá pětihvězda, s postupem času bylo ale patrnější, že potenciál je bezbřehý, a zrušení po první sérii mi trochu rve srdce. ()

Chickenka

všechny recenze uživatele

Zatím to nevypadá špatně, pilotní díl mě docela navnadil k zhlédnutí dalších dílů. Hned od začátku je poznat, že se jedná o stejného tvůrce seriálu jako byly Gilmorova děvčata. No, každopádně uvidím, co se z toho vyklube dál. Po pátém dílu musím konstatovat, že úroveň seriálu stále klesá...A pomaličku mi začíná vadit i hlavní představitelka. Připadá mi nesympatická, chladná a vůbec do toho seriálu moc nezapadá. Pro mě veliké zklamání. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Amy Sherman-Palladino se snaží dokázat, že dvakrát do stejné řeky vstoupíš. Tlačí sice na pilu kde se dá, konverzace i postavy jsou s Gilmorkami naprosto totožné, a to, co díky originalitě fungovalo poprvé, je napodruhé často až křečovité, ale s přibývajícími díly se na její hru dá jakž takž přistoupit. Po-vánoční polovina už konečně funguje tak, jak měly baleríny fungovat od začátku. Trochu tak naštěstí odezní problém úvodní zápletky a celkové premisy, která je vyloženě idiotská, často otřesného neherectví, a nakonec se dá zvyknout i na tu novou, ne příliš sympatickou Lorelai. Ale krásné tance, a bohužel ani ten poslední-rozlučkový z tohoto klonu nemají šanci udělat srdcovku. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Seriál napsala Amy Sherman Palladino, autorka úspěšného seriálu Gilmorova děvčata (od r. 2000). Kromě stejné producentky pracuje na seriálu také stejná hudební skladatelka Sam Phillips a Fanny Flowers hraje Kelly Bishop, která si v Gilmorových děvčatech zahrála Emily Gilmore. Další postavy ze seriálu Gilmorova děvčata (od r. 2000) jsou například Kirk (Sean Gunn), který hraje kávového umělce, Jason - Diger (Chris Eigeman), který hraje režiséra, s nímž se Michelle (Sutton Foster) vyspí, T. J. (Michael DeLuise), který v Bunheads hraje kouzelníka, a Pari Gellerová, která ztvárnila domácí Trulyina (Stacey Oristano) obchodu. (klingr)
  • První návrh na jméno seriálu byl Strut. (klingr)

Reklama

Reklama