Reklama

Reklama

Černá tůň

(festivalový název)
  • Velká Británie Black Pond (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Jedním z nejpůsobivějších a nejslibnějších britských debutů minulého roku se stala tato křehká komedie, oplývající černým, místy až makabrózním humorem. Napsali a režírovali ji společnou rukou Will Sharpe, herec a představitel jedné z postav, a Tom Kingsley, tvůrce reklam a hudebních klipů. Svůj zdařilý příběh dokázali natočit s nepatrným rozpočtem a přitom jej obdařit jemně odstíněnými hereckými výkony, vizuální nápaditostí a scénářem, který je střídavě znepokojivý, vtipný a hluboce jímavý. Vypráví se v něm o rozpadající se středostavovské rodině, do jejíhož života zasáhne setkání s neznámým podivínem. Smělým krokem bylo obsazení Chrise Langhama do jedné z hlavních rolí. Langham, jenž v minulosti ztvárnil mimo jiné postavu smolařského člena vládního kabinetu v satirickém seriálu BBC Je to soda, byl v roce 2007 odsouzen k tříměsíčnímu trestu za stahování dětské pornografie a od té doby nehrál. Animace a vizuální efekty dělají z filmu drsnou, ale neobyčejnou snovou sekvenci. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (10)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně neobvyklý styl vyprávění a filmování, který rozhodně disponuje několika vtipnými momenty, ale také celkovým trochu zmateným dojmem. 47. MFF KV. 6/10 ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - VARIETY´S TEN EURO DIRECTORS TO WATCH - Deset evropských režisérů očima Variety (Black Pond / BLACK POND / Černá tůň) - Měsíc poté a stále nechápu co tohle mělo znamenat... - 2. 7. 2012 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 10% ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Art-Film 2012 Zaujímavá a hlavne vtipná čierna komédia a to hlavne vďaka hlavnému hrdinovi. Ja som sa bavil, diváci v sále tiež a je vidieť že aj za málo peňazí sa dá zahrať veľa muziky :) ()

Rose.Tyler 

všechny recenze uživatele

Pokládám se za milovnici britské komedie, ale tento film mě nikterak nenadchl, a to i přes účast Simona Amstella, kterého jinak považuji za jednoho z nejzajímavějších současných komiků. ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Vezmětě toho vousatého pošuka z Hangover, strčte ho do Anglie, přidejte všehochuť nesourodých nápadů na vtipné scénky a máte tento pochybný debut. Zároveň přetažené a nedotažené. Původně to prý bylo myšleno jakodivadelní hra a možná to tak i mělo zůstat. Pár zábavných postřehů tu je, ale dohromady to prostě nefunguje. Britský humor? Ne, spíš pseudo hipster humor ztělesněný nesnesitelnou a zbytečnou postavou rádoby psychoterapeuta. Kluci režiséři splácali dohromady, co je napadlo - proč je například uprostřed filmu hudební klip s hipster filmovými triky? - a to celkovému vyznění snímku velmi uškodilo. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Slepenec motivů, který nedrží dohromady, ani nedává smysl. S tradičním britským humorem to nemá nic společného. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Několik opravdu povedených fórů tam bylo, to ano, ale bohužel jich bylo hoodně málo. Spíše než "Britská černá komedie" je to jen film dvou mladých tvůrců, kteří si dělali, co chtěli a natočili si, co je napadalo. Místy to bylo bohužel takové nijaké až nudné. A bláznivé postavy nebyly tak vtipné, jak možná měly být. ()

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama