Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra je matka dvou dospívajících dětí a manželka inženýra, který tráví celé týdny mimo domov. Osamělá žena se jednoho dne rozhodne k navázání nové a vzrušující známosti – se svým vlastním mužem. Následky jejich rozhodnutí jsou pak hlavním obsahem úsměvných situací ve vztazích manželských i jiných. V hlavní roli Gabriela Vránová. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

argenson 

všechny recenze uživatele

Československá televizní tvorba si libovala v tom, že matka při příchodu domů hned ode dveří hystericky svolávala rodinu. Já nevím, kde na tom byli, já jsem tohle nikdy nikde nezažil. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Průměrný televizní film z brněnské produkce. Gabriela Vránová (Věra) začíná mít pocit, že na ni rodina nemá čas a cítí se osaměle. Vymyslí si plán, jak si se svým manželem (Ladislav Lakomý) v klidu popovídá. Podaří se jí svoji osamělost pokořit? Na konci filmu se to dozvíme a jak všechno bude pokračovat uvidíme ve volném navázání s názvem Dlouhý měsíc. Ještě bych zmínil Janu Ebertovou v roli Věřiny matky, která je asi nejvíce známa jako septimánka Zdenka Chalupová z kultovní študácké komedie Cesta do hlubin študákovi duše a hudbu Jiřího F. Svobody, jejíž rozmanitost se krásně poslouchá a jejíž dramaturgie je dokonalá, například když Věru chytne žlučníkový záchvat, tak smyčce znepokojivě a téměř až hororově sílí. Je vidět, že J.F.Svoboda byl opravdový mistr a žádnou práci, ani pro televizi neodflákl. Což v dnešní době už neexistuje. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Retro výlet do počátku 80. let. - starý kredenc, stará ubytovna, staré Škodovky a Tatrovky a jedna opuštěná ženská, která si po letech vzpomene, že někde má manžela. Následuje rande ve staré restauraci. Ona si jde tvrdě za svým, on si všímá spíš své práce, která jej štve. A to vše v hodně pomalém, zbytečně zdlouhavém rytmu. [68. hodnocení, 9. komentář, 40%] ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Moje příbuzná by to asi komentovala jako že to „byla fajna duperela“. Nevím, co to přesně je, ale je to výstižné. Marně hledám něco, za co dát plusová procenta, ale nic mne nenapadá. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vojtěch Štursa se stal výhradně televizním tvůrcem. Shlédnutá komedie je slaboučkým dramatem o jedné manželské krizi. Ono to totiž až takové drama není. Věra je na všechno sama, to je fakt. Jenže mužovo zaměstnání je prostě takové, že tráví čas mimo domov. Možná i proto je dcera hubatá. A matka jí zrovna taky nepomáhá. Dlouho jsem si myslel, že jde o její tchyni dle chování. Matka by se asi měla zamyslet, pokud se takto chová k dospělé dceři a ještě jí vyhrožuje udáváním apod. Člověk musí být holt mnohokrát ráznější. Celková dramaturgická linka mi přijde zvláštní. Nejprve nahlédne sekretářka a manželka do pokoje a jsou zhrozeny. Následně ale mladá žena prohlásí, že by si takového muže vážila a manželka kvapem prohlásí, že si ho taky váží. A na základě čeho tak rychle obrátily? A takových situací je ve filmečku hodně. Dcera se ptá u stolu na něco, co je evidentní atd. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Naprostá hrůza. Ukazovalo to ale hezky život za socíku, ten pingl, který je odmítá vpustit do jídelny o pár minut dřív nebo ty problémy na stavbě, to je opravdu typický život za komančů. Ovšem navíc je to prošpikované množstvím chyb, například řidič náklaďáku vysedá z auta dveřmi u spolujezdce a také těmi stejnými dveřmi zase nasedá, také není normální, aby se ženská vyfikla a pak se brodila po kolena v bahně a když se následně umývá, tak si sedne v šatech na okraj vany a pouze si tak trochu opláchne nohy a následně vleze do postele, normální člověk by se asi v té vaně vykoupal nebo by se aspoň osprchoval, také v té jídelně, do které je pingl vpustí o chvilku dřív za úplatu, už před nimi je chlap, kterého tam asi při natáčení přehlédli a pak to zapomněli vystřihnout, další nesmysl je to, že jí manžel posílá telegram i když má v kanclu telefon a oni jej mají doma také, nechápu ani to, že každý den tahá domů čtyři tašky s nákupem a přitom jsou jen dvě s dcerou, takže nevím proč tolik nákupů. Vše vrcholí scénou u večeře, kde ta jejich dcera je naprosto příšerná, jak herecky, tak těmi žvásty, které vykládá. Jedinou hvězdu dávám za Gabrielu Vránovou, která je herecky sice stejně slabá jako vždy, ale aspoň je hezká. ()

Reklama

Reklama